به گزارش ایسنا، روز گذشته سه فضانورد مستقر در ایستگاه فضایی بیناللملی، فضا را به مقصد زمین ترک کردند و پس از مدتی طولانی به خانه بازگشتند.
آژانس فضایی روسیه فیلمی از فرود از استپ قزاقستان پخش کرد و گفت که گروهی از متخصصان فنی و پزشکی برای کمک به فضانوردان برای خروج از کپسول اعزام شدهاند.
"دیمیتری روگوزین"، رئیس روسکاسموس گفت: به گفته امدادگران، خدمه پس از فرود احساس خوبی داشتند.
پس از افزایش رکورد طولانیترین پرواز فضایی در تاریخ توسط یک آمریکایی به ۳۵۵ روز، فضانورد ناسا، "مارک ونده هی"، روز چهارشنبه ۳۰ مارس به همراه "پیوتر دوبروف" و "آنتون شکاپلروف" فضانوردان سازمان فضایی فدرال روسیه به زمین بازگشت. مارک ونده هی که رکورد طولانیترین پرواز فضایی ناسا را به ثبت رساند، ۳۵۵ روز را دور از زمین گذراند. او در مدت ماموریت خود صدها آزمایش علمی را که برای زندگی روی زمین مفید است و به شکلگیری ماموریتهای فضایی عمیق آینده کمک میکند، انجام داد.
به گفته ناسا، "ونده هی" که دومین ماموریت ایستگاه فضایی بین المللی خود را به پایان رسانده بود، رکورد ۳۵۵ روز حضور متوالی در مدار را به ثبت رساند و با این رکورد از رکورد ۳۴۰ روزه قبلی حضور در فضا که توسط فضانورد "اسکات کل"ی در سال ۲۰۱۶ ثبت شده بود، پیشی گرفت.
"مارک ونده هی"، ۵۵ ساله، در حالی که امدادگران او را از کپسول خارج میکردند و پزشکان علائم حیاتی او را بررسی میکردند، لبخند زد و دست تکان داد.
"بیل نلسون"، مدیر ناسا در بیانیهای گفت: ماموریت مارک نه تنها رکوردشکنی است، بلکه راه را برای کاوشگران انسانی آینده برای سفر به ماه، مریخ و فراتر از آن هموار میکند.
رکورد طولانیترین اقامت در فضا در دست "والری پولیاکوف" (Valeri Polyakov) فضانورد روسی قرار دارد که بیش از ۱۴ ماه را در ایستگاه فضایی میر گذراند و در سال ۱۹۹۵ به زمین بازگشت.
این اولین پرواز فضایی "دوبروف" ۴۰ ساله بود که ماه آوریل سال گذشته همراه با "ونده هی" از بایکونور قزاقستان به ایستگاه فضایی بینالمللی رفتند.
این جدیدترین تصویر "مارک ونده هی"، فضانورد ناسا پس از فرود آمدن او به همراه فضانوردان روسی "آنتون شکاپلروف" و "پیوتر دوبروف" در منطقهای دورافتاده در نزدیکی شهر جزقازغان قزاقستان در روز چهارشنبه، ۳۰ مارس ۲۰۲۲، خارج از فضاپیمای سایوز ام اس-۱۹ است.
"پیوتر دوبروف" و "مارک وندهی" پس از یک ماموریت ۳۵۵ روزه و به عنوان فضانوردان ماموریت اکسپدیشن ۶۴-۶۶ و "شکاپلروف" نیز پس از یک ماموریت ۱۷۶ روزه به عنوان فضانورد ماموریت اکسپدیشن ۶۵-۶۶ روز گذشته ساعت ۱۷:۲۸ به وقت قزاقستان (۱۵:۵۸ به وقت تهران) به خانه بازگشت.
انتهای پیام
نظرات