سوسن نیکذات در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه موزه سیار با هدف ترویج فرهنگ کهن نوروز باستانی در حال فعالیت است، اظهار کرد: نخستین موزه سیار سفیران فرهنگ صلح از ۱۲ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ با هدف حفظ میراث ناملموس و اشاعه این فرهنگ کهن نوروز باستانی از مشهد عازم شهرهای کویری، فردوس، کرمان، بندرعباس، قشم، جزایر قشم و چندین روستا از جمله سهیلی، ریگو و درگهان شد.
وی ادامه داد: ما در مدارس حضور پیدا کردیم و در چند شیفت برای بچهها، برنامههای کارگاهی، جشنوارهای، نمایشگاهی و قصهگویی برگزار کردیم و توانستیم این فرهنگ کهن را به کودکان معرفی کنیم و فرهنگ صلح و نوروز را که در هم آمیخته است را اشاعه دهیم.
نیک ذات با اشاره به اینکه در این سفر انسانها به پاکسازی نفس و زندگی میپرداختند و در این ایام به بخشندگی، خیرخواهی، دستگیری دیگران مبادرت میکردند، تصریح کرد: آنان در پیکهای نوروزی حضور پیدا میکردند. در آبادیها و شهرها پیام بهار، امید و شادی را نوید میدادند و در قبال آن عیدانههایی دریافت میکردند و آنها را بین مستمندان تقسیم میکردند.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۰ عروسک که جزو مجموعه موزه سیار سفیران فرهنگ صلح هستند و ثبت میراث ناملموس وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شدند، در قالب عروسکهای نمایشی، نمایشگاهی و نمایش خلاق، در نقش پیکهای نوروزی حضور پیدا کردند.
بنیانگذار نخستین موزه بینالمللی سیار سفیران فرهنگ صلح بیان کرد: گروه ما پس از اجرای برنامهها در پارکها و محلههای مختلف به دعوت یونسکو و اکو ایران از طریق مسیر جاده یزد به تهران بازگشت و در پایتخت در کتابخانه ملی، پارک هنر برنامه اجرا کردند. آنجا گروههای متعددی بود که به این برنامه و جشنواره دعوت شده بودند. سپس از آنجا به همدان رفتیم و در میادین مختلف از جمله میدان بوعلی برنامه اجرا کردیم.تمامی سنتها را معرفی، گروههای مختلف موسیقی،نمایش و برنامههای مبارک قدیم را اجرا کردیم.
وی ادامه داد: بعد از آن به کرمانشاه رفتیم. برنامهای در طاق بستان انجام دادیم و در این مسیر به مکانهای تاریخی رفتیم. عمو نوروز در تمامی ایستگاهها و شهرها که یکی از عروسکهای ما بود در تمامی مسیری که حرکت میکردیم در کنار ورودی هر شهر پیامی میگذاشت و به کودکان، مسافرین و افرادی که آنجا بودند تخم مرغهای رنگی هدیه میکرد و عروسکهایی که در قالب همان شخصیت حاجی فیروز بود همراه با شیرینی، نقل و نبات به کودکان اهدا میشد.
نیک ذات اضافه کرد: آخرین مقصد ما سنندج بود و در سالن ۶۰۰۰ نفره آن شهر به اجرای برنامه پرداختیم. سپس مجددا به شهرهای دیگری از جمله تهران، سمنان بازگشتیم و در شهر شاهرود در یکی از بومگردیها اجرای برنامه داشتیم و در آخر به نیشابور و مشهد بازگشتیم. این سفر بیست روزه با موزه سیار که با ماشین موزه سیار انجام شد شادی، امید و صلح را به هموطنان عزیز تقدیم کرد.
انتهای پیام
نظرات