• سه‌شنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401010903657
  • خبرنگار : 50405

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل:

گذر زمان به ضرر مذاکرات و احیای برجام است

گذر زمان به ضرر مذاکرات و احیای برجام است

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با تاکید اینکه گذر زمان به ضرر مذاکرات وین است، گفت: شاید به شرایطی برسیم که دیگر توافق برای ایران و سایر طرفین دستاورد خاصی نداشته باشد.

احمد فاطمی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وقفه‌ ایجاد شده در مذاکرات وین و با بیان این اعتقاد که سرنوشت مذاکرات وین از اتفاقات پیرامونی از جمله بحران اوکراین، شرایط بازار انرژی و وضعیت خاورمیانه تاثیر می‌پذیرد، گفت: هر تحولی که در هر کدام از این موارد رخ دهد، طرفین مذاکرات وین را به اخذ تصمیماتی وادار می‌کند. مثلا اگر بحران اوکراین ادامه یابد و مشکلات غربی‌ها برای تامین انرژی مورد نیازشان به آن‌ها فشار بیاورد، طبیعتا برای امتیاز دادن بیشتر به ایران آماده هستند، اما اگر بحران اوکراین حل و فصل شود یا غرب برای حل مشکل تامین انرژی خود به سمت راه‌های دیگری جز استفاده از انرژی ایران حرکت کند (کما اینکه در طی مذاکراتی، از کویت خواسته شده در جهت افزایش تولید نفت اقدام کند و آمریکا نیز پشنهاداتی را به اروپا در خصوص صادرات گاز طبیعی مایع به این قاره داده است) طبیعتا باعث پیچیده‌تر شدن شرایط مذاکرات احیای برجام خواهد شد.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه شکل‌گیری توافق در وین اجتناب‌ناپذیر است، عنوان کرد: ممکن است از یکی دو مورد از مسائل باقی‌مانده فاکتور گرفته شود یا به حالت تعلیق درآیند تا طرفین به یک توافق نسبی برسند و بعد در مورد آن موارد تصمیمات اساسی‌تری گرفته شود. در حال حاضر نسبت به چند هفته گذشته، چشم‌انداز توافق کمی مبهم‌تر شده است‌. مثلا در اوایل حمله روسیه به اوکراین که غربی‌ها شوکه شده بودند و بازار انرژی به شدت متلاطم بود، توافق خیلی در دسترس به نظر می‌رسید، اما الان شرایط به ثبات بیشتری رسیده و تلاطم بازار انرژی هم تا حدی کنترل شده است و توقف ایجاد شده در مذاکرات هم باعث شده است چشم‌انداز مذاکرات تا حدی مبهم و کدر شود.

وی با تاکید بر اینکه گذر زمان به ضرر مذاکرات است، اضافه کرد: شاید به شرایطی برسیم که دیگر توافق برای ایران و سایر طرفین دستاورد خاصی نداشته باشد، مخصوصا که انتخابات کنگره در آمریکا نزدیک است و جمهوری‌خواهان که به شدت مخالف احیای برجام هستند و به دنبال ساز و کاری برای سنگ‌اندازی در روند مذاکراتند، شانس زیادی برای پیروزی در این انتخابات دارند و از طرف دیگر محبوبیت بایدن هم به شدت در حال کاهش است و اصلا معلوم نیست در انتخابات دو سال آینده ریاست جمهوری آمریکا چه اتفاقی رخ دهد؛ همه این موارد از میزان مطلوبیت توافق کم می‌کند و به ضرر ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha