• یکشنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401010702818
  • خبرنگار : 50165

در ششمین روز از نوروز ۱۴۰۱ اتفاق افتاد

خدابنده؛میزبان بیشترین گردشگر در استان زنجان

خدابنده؛میزبان بیشترین گردشگر در استان زنجان

ایسنا/زنجان روز گذشته (۶ فروردین‌ماه) در مجموع ۴۷۰۱  نفر گردشگر داخلی از بناهای تاریخی، مذهبی، طبیعی، موزه‌ها و ... استان زنجان بازدید داشتند که خدابنده در این روز بیشترین بازدیدکننده را بین شهرستان‌ها داشت.

تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای خانواده‌ها برای مسافرت و بازدید از جاذبه‌های گردشگری کشور از جمله جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و دست‌ساز است که جاذبه‌های گردشگری استان زنجان نیز به عنوان کریدور شمال‌غرب کشور از آن مستثنی نیست.

بر اساس اعلام سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات گردشگری، روز گذشته (۶ فروردین‌ماه) در مجموع ۴۷۰۱ بازدیدکننده داخلی و خارجی از بناهای تاریخی، مذهبی، طبیعی، موزه‌ها و ... استان بازدید داشتند که شامل ۱۶۲۳ بازدیدکننده داخلی و ۳ بازدیدکننده خارجی از سه بنا در شهرستان زنجان، ۱۲۴۷  بازدیدکننده داخلی و یک نفر خارجی از سه بنا در شهرستان سلطانیه، ۱۸۱۸ بازدیدکننده از سه بنا در شهرستان خدابنده، است.

فصل بهار که می‌شود، طبیعت زنجان بیش از پیش چشم‌نوازی می‌کند در این بین مناطقی هستند که تا رسیدن مسافران، لباس سبز بهاری بر تن کرده و چشم‌انتظار مهمانان خود هستند.

بهاری که با دامنی پرچین، به ییلاقات «علم‌کندی» می‌رسد

ییلاقات علم‌کندی از زیباترین مناطق شهرستان ماه‌نشان است و بهار هر سال به دلیل هوای خنک و معتدل، مسافران و گردشگران زیادی را از سراسر کشور در دامان خود جای می‌دهد. در روستای علم‌کندی از توابع ماه‌نشان، ییلاقات بسیاری وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها، قارقالان نام دارد و همان‌طور که از نامش پیداست در اکثر روزهای سال پوشیده از برف است. این ییلاقات همه ساله مورد استفاده عشایر استان‌های آذربایجان‌شرقی و غربی و منطقه زنجان‌رود قرار می‌گیرد و اهالی آن هر ساله طی تابستان جشن ییلاق برگزار می‌کنند.

شغل بیشتر ساکنان ییلاقات علم‌کندی، دامداری بوده و گردشگرانی که علاقه زیادی به مصرف لبنیات دارند، می‌توانند این محصولات ناب با طعم‌های خاص را بدون واسطه از مردم این منطقه خریداری کنند؛ در واقع به جرات می‌توان گفت که اگر کسی قصد دارد مدتی را به دور از هیاهو و آلودگی‌های شهری در مناطق دیدنی و بکر طبیعت بگذراند، نباید بهار ییلاقات علم‌کندی ماه‌نشان را از دست بدهد.

منطقه علم‌کندی ۳۵ کیلومتر جاده خاکی دارد و بعد از رسیدن به روستای زیبای علم‌کندی نیز ۲ تا ۳ ساعت باید پیاده‌روی کرد. با وجود چنین مسیری، آن‌چه در نهایت چشم‌نوازی می‌کند، کوهپایه‌های بکر قارقالان است. روستای علم‌کندی دارای تابستان‌های خنک و سبز، انواع گیاهان دارویی، کوه‌های مرتفع، غارهایی با ارتفاع نامعلوم، چشمه‌های متعدد با آب‌های سرد و شیرین و درختان میوه مختلف است.

کوه‌های قارقالان؛ منطقه‌ای بکر با برف‌های دائمی

دور از انتظار است که کسی برای گردش و تماشای زیبایی‌های ماه‌نشان به این شهرستان سفر کند و تماشای منطقه کوهستانی قارقالان در روستای علم‌کندی را از قلم بیندازد. کوه‌های قارقالان در منطقه علم‌کندی، زیبایی بکری است که هر سال گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند؛ در واقع قارقالان منطقه‌ای است کوهستانی، ییلاقی و زیبا در شهرستان ماه‌نشان و همان‌طور که از اسم این کوهستان پیداست (قارقالان در ترکی به معنای جایی است که در آن برف دائمی وجود دارد) به‌خاطر ارتفاع ۳۰۰۰ متری، بیش از نیمی از سال سرما در آن حکم‌فرما بوده و مملو از برف است.

منطقه قارقالان یک طبیعت بکر، همیشه بهاری و آرام با کوه‌ها و دامنه‌های سرسبز و برفی است که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. مسیر علم‌کندی تا پای کوه که جویبارها و چشمه‌های فراوان را شامل می‌شود، جزو زیباترین مناطقی است که در استان زنجان می‌توان دید.

مسیر قارقالان مملو از گل و گیاه و انواع گیاهان دارویی از جمله کاکوتی، چای کوهی (توکلوجه)، گل‌پر، پونه و ریواس‌های بزرگ و آبدار است. قارقالان سرزمین ریواس‌ها و گیاهی به نام سُوی است. سوی شبیه شاخه درختی است که پوستش را می‌کنند و می‌خورند و به همین خاطر نام سُوی (پوستش را بکن) را به آن داده‌اند.

پس از سفر به زنجان، می‌توانید به ماهنشان رفته و بهار و زمستان را به فاصله کمی در کوه‌های بلند و دشت‌های فراخ منطقه ببینید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha