• سه‌شنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۹:۴۹
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401010200788
  • خبرنگار : 50448

استاندار بوشهر:

میانگین بارندگی در استان بوشهر ۲۵۵ میلیمتر است

میانگین بارندگی در استان بوشهر ۲۵۵ میلیمتر است

ایسنا/بوشهر استاندار بوشهر گفت: در ۶۰ درصد از سال‌های منتهی به دوره ۱۵ ساله اخیر دچار خشکسالی بوده‌ایم. این آمار زمانی نگران کننده خواهند بود که بدانیم میانگین بارندگی در استان ۲۵۵ میلیمتر است.

 استاندار بوشهر در پیامی به مناسبت روز جهانی آب آورده است:

«آب به واسطه اهمیتی که دارد نخستین سنگ بنای توسعه و اساس شکل‌گیری تمدن‌ها است و بدون شک در عصری که سرعت پیشرفت اقتصادی و صنعتی به شدت افزایش یافته است، تامین پیش نیازهای این توسعه از جمله "آب" مهم‌ترین چالش پیش روی بشر است.

کشور ما نیز با توجه به قرار گیری در کمربند خشک و گرم و خشک زمین، از دیرباز دارای منابع محدودی از آب بوده است. می‌توان گفت تنها با هوشمندی نیاکانمان و استفاده از روش‌های خلاقانه در اعصار مختلف، شرایط این سرزمین به پایداری و زیست پذیر بودن رسیده است و اکنون نوبت ما است تا این تمدن اسلامی را حفظ و پویاتر از گذشته به آیندگان تحویل دهیم.

نگاهی به چالش‌های پیش روی آب استان بوشهر، دو عنصر اقلیم و مدیریت را بیش از پیش مطرح می‌سازد.  با بررسی شرایط اقلیمی و مقایسه میزان بارندگی‌های استان بوشهر در دوره‌های آماری مختلف شاهد آن هستیم که در یک دوره مداوم خشکسالی قرار داریم.

 اگر آمار را به زبان ساده تفسیر کنیم خروجی آن چنین خواهد بود: "در ۶۰ درصد از سال‌های منتهی به دوره ۱۵ ساله اخیر دچار خشکسالی بوده‌ایم. این آمار زمانی نگران کننده خواهند بود که بدانیم میانگین بارندگی در استان بوشهر ۲۵۵ میلیمتر است و در سال‌های خشک، بارندگی از این میزان نیز کمتر بوده است.

وقوع خشکسالی منجر به رقم خوردن اتفاقات زنجیره‌واری در حوزه تامین آب، کشاورزی، اقتصاد و اجتماعی خواهد شد.   کاهش آورد رودخانه، خشک شدن چاه‌ها و از بین رفتن مشاغل کشاورزی تنها بخشی از این اتفاقات است و در صورت تشدید و تکرار به مهاجرت مردم از روستا به حاشیه شهرها و تبعات گسترده اجتماعی و امنیتی خواهد انجامید. از سوی دیگر، در حوزه‌های مدیریتی نیز عدم توجه به رویکردهای نوین کشاورزی، توسعه کشاورزی در شهرک‌های گلخانه ای، استقرار صنایع آب بر در سواحل و استحصال حداکثری رواناب‌ها از دیگر چالش‌های پیش روی استان بوشهر است.

با همه این اوصاف، در دوران پرشکوه نظام جمهوری اسلامی و به ویژه در سنوات اخیر، طرح ریزی و اجرای پروژه‌های متعددی به منظور تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت در استان بوشهر آغاز و عملیاتی شده است. سازه‌های ارزشمندی، چون سد رییسعلی دلواری، سد تنگ ارم، سد دالکی، سد باغان، سد خاییز، سد دشت پلنگ، سد باهوش، طرح‌های آبشیرینکن متعدد در استان و سازه‌های آبخیزداری، همگی از دستاوردهای مهندسین ایرانی است که منابع جدیدی را در اختیار استان قرار خواهد داد.

به موازات تکمیل این طرح ها، نیازمند اصلاح الگوی مصرف توسط همه مردم استان هستیم، چرا که هر قطره آب دارای اهمیت استراتژیک است و هدر رفت آن چه به صورت آب شرب و چه در بخش کشاورزی و صنعت، تضییع حقوق عامه مردم است.

  اینجانب ضمن گرامیداشت دوم اسفند ماه (۲۲ مارس) روز جهانی آب، از همه مردم استان به عنوان ناظران اجتماعی دعوت می‌کنم تا با نقش آفرینی فعال، نسبت به مصرف بهینه و ناجیان آب استان بوشهر گام بردارند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha