به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، این دو تلسکوپ هر دو در نقطه لاگرانژ ۲ و در فاصله حدود یک میلیون کیلومتری از زمین قرار دارند.
در روز ۱۸ فوریه ۲۰۲۲، "گایا" که یک میلیون کیلومتر از همتای خود فاصله دارد تصویری از آن ثبت کرد. نور خورشید منعکس شده به سمت "گایا" بسیار کم بود بنابراین "وب" به شکل یک نور کوچک و ضعیف قابل رصد است.
تلسکوپ فضایی جیمزوب در ماه ژانویه به مدار مورد نظر در نقطه لاگرانژ ۲ رسید و دانشمندان آژانس فضایی اروپا متوجه شدند که این تلسکوپ گاهی از مسیر دید تلسکوپ "گایا" عبور میکند.
لاگرانژ ۲ نقطهای متعادل از نظر گرانشی است که در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از سیاره ما قرار دارد.
"گایا" برای ثبت تصاویر واقعی از اجرام آسمانی ساخته نشده است و این رصدخانه گردان به نقشهبرداری از آسمان میپردازد. این تلسکوپ هر شش ساعت یکبار نواری ۳۶۰ درجه از آسمان را اسکن و طی چندماه نقشهای از کل آسمان ترسیم میکند.
تیم "گایا" این تصویر را در روز ۱۸ فوریه ثبت کردند اما باید چند ماه منتظر میماندند تا مسئول کالیبراسیون "گایا" حضور "جیمزوب" را در تصویر تایید کند.
"گایا" یک تلسکوپ فضایی است که در سال ۲۰۱۳ توسط آژانس فضایی اروپا پرتاب شده و انتظار میرود ماموریت آن در سال ۲۰۲۲ ادامه یابد. این تلسکوپ فضایی برای اخترسنجی با دقت بیسابقهای از موقعیتها، فاصلهها و حرکتها طراحی شده است. این ماموریت با هدف ترسیم نقشهای سهبعدی از کهکشان ما به انجام میرسد. انتظار میرود دهها هزار جرم قبلاً کشف نشده از جمله سیارکهایی که ممکن است روزی تبدیل به تهدیدی برای زمین شوند، ستارهها و سیاراتی که به دور آنها میچرخند و همچنین ابرنواخترها توسط "گایا" کشف شوند.
تلسکوپ "جیمزوب" نیز که با عنوان "ماشین زمان" توصیف میشود قرار است انسان را به نخستین سالهای تشکیل جهان ببرد و اسرار کیهان را فاش کند. تلسکوپ فضایی "جیمز وب" به گونهای طراحی شده که قادر به رصد اجرام در نور مادون قرمز است. ما این پرتوها را به صورت گرما حس میکنیم بنابراین تمامی تجهیزات به گونهای طراحی شدهاند که در دمای بسیار پایین کار کنند. این تلسکوپ در حال آمادهسازی خود برای ارسال اولین تصاویر رسمی است و اگرچه تا کنون تصویری آزمایشی از یک ستاره ثبت کرده اما برای مشاهده اولین تصاویر اصلی آن باید تا ماه تابستان منتظر بمانیم.
انتهای پیام
نظرات