حسین وحیدا در گفت وگو با ایسنا درباره آب جاری شده در بستر زایندهرود، اظهار کرد: آبی که در بستر زایندهرود از دیروز جاری شده، از محل سیلاب رودخانه شور است و با سد زایندهرود مرتبط نیست. بارندگیهای کوههای سمیرم به طرف دهاقان رفته و پس از آن از مبارکه به زایندهرود میریزد. این اتفاق در نوروز سال ۹۸ نیز تکرار شده بود.
وی با بیان اینکه پنجم فروردینماه ۱۴۰۱ تا پانزدهم همین ماه، جریان آب از سد زاینده رود باز خواهد شد، تاکید کرد: طبق آمار ثبت شده تا ۲۴ اسفندماه ذخیره سد زایندهرود، ۲۶۷ میلیون مترمکعب بود.
وی با اشاه به اینکه آب شرب استان اصفهان بدون هیچگونه نگرانی تامین میشود، تاکید کرد: هیچ نگرانی بابت تأمین آب شرب نداریم. به لطف خدا بارندگیهای بسیار خوبی داشتیم و برف خوبی در بالادست وجود دارد. همچنین بارشهای خوبی در پیش خواهیم داشت و ۱۰۰ میلیمتر از میانگین نرمال بیشتر است.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان همچنین درباره تامین حقابه تالاب از آب رهاسازی شده سد، ابراز امیدواری کرد: حقابه تالاب که آبی برای ریزگردها است و امیدواریم امسال با شرایط بارندگی موجود محقق شود، زیرا ریزگردهای تالاب موضوع مهمی هستند.
وحیدا افزود: آب رها شده در ۱۰ روز عید منحصراً برای کشاورزان است. سیلاب رودخانه شور که اکنون در بستر زایندهرود است، مستقیم به تالاب میرود و ارتباطی با کشاورزی ندارد. حقابه محیط زیست به طور کلی حدود ۷۰ میلیون مترمکعب است که در بازگشاییها قسمتی از آن برای پُر شدن سفرههای آب زیرزمینی، جلوگیری از فرونشست و... مد نظر گرفته میشود.
وی درباره افتتاح فاز اضطراری سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ، یادآور شد: این سامانه تقریباً یک پدافند غیرعامل و تخصیص جدید محسوب میشود. قطعاً در دستور کار مدیران اجرایی استان قرار دارد، اما زمان مشخصی اعلام نشده است.
انتهای پیام
نظرات