• پنجشنبه / ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400122620975
  • خبرنگار : 50378

آبشارهای اورتکند در فهرست میراث‌ طبیعی ایران به ثبت رسیدند

آبشارهای اورتکند در فهرست میراث‌ طبیعی ایران به ثبت رسیدند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر ثبت آثار تاریخی و طبیعی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: آبشارهای اورتکند کلات به شماره ۹۱۰ به تاریخ ۱۸.۸.۱۴۰۰ در فهرست میراث‌ طبیعی ایران به ثبت رسیده است.

محمود طغرایی اظهار کرد:این اثر ملی در شهرستان کلات بخش زاوین در۶ کیلومتری غرب روستای اورتکند قرار دارد. این آبشارها دائمی بوده و در تمام فصول سال آب دارد، آبشار اول با ارتفاع ۱۰ متر و آبشار دوم حدود ۳۵متر است.

وی تصریح کرد: آبشار ۱۰ متری از تونلی غارمانند شکل می‌گیرد که آب رودخانه از یک طرف آن وارد و از سمت دیگر آن خارج می شود، طول این تونل غارمانند حدود ۱۵ متر است که در انتهای آن آب از ارتفاعی حدود ۱۰متر به پایین می‌ریزد و چشم اندازی زیبا دارد.

مدیر ثبت آثار تاریخی و طبیعی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: آبشار ۳۵ متری بعد از آبشار ۱۰ متری و در انتهای دره‌ای باریک قرار دارد که در کنار این آبشار از طریق مسیر رول کوبی شده و یا تنوره کنار آن می‌توان به بالای آبشار رسید که البته کار دشواری است، این آبشار به شکل کلاهک بوده که دیواره‌های سنگی بسیار زیبا و پوشیده از آب آن را احاطه کرده‌اند و آب از همه طرف از دل سنگ بیرون آمده و به رودخانه می‌ریزد.

طغرایی با بیان اینکه روستای اورتکند دارای موقعیت میانکوهی است، اظهار کرد: رود اورتکند که از کوه هزار مسجد سرچشمه می‌گیرد از میان آبادی می‌گذرد، کوه‌های تکه‌خانه در ۵ کیلومتری جنوب غرب و سرشاو در۴ کیلومتری شمال شرق آبادی است.

وی در خصوص مسیر ۱۰۵ کیلومتری مشهد تا اول جاده فرعی ارتکند گفت: بعد از وارد شدن به جاده کلات و عبور از دو راهی سد کارده در کیلومتر ۲۵ جاده به روستای محمدیه و بعد از۱۰ کیلومتر به روستای گوجگی می‌رسید، بعد از عبور از گردنه گوجگی و بعد از طی حدود ۲۵ کیلومتر جاده  که دارای سربالایی و سرپایینی است، به دره‌آباد و سرسبز «قیزلیق» قبل و بعد از تونل می‌رسید، یک کیلومتر بعد از تونل قهوه خانه‌ای در کنار مرکز پرورش ماهی قزل‌آلا دیده می‌شود.

بر اساس گزارش روابط‌ عمومی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، طغرایی در مورد وجه تسمیه این اثر ادامه داد: ارتکند کلمه ترکی است که به معنی روستای میانی است که با توجه به قرار گرفتن روستای ارتکند بین روستای سررود و باغکند به این نام معروف شده است، آبشار نیز به نام روستا معروف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha