محمد فرزانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص قیمت شیرینی شب عید اظهار کرد: بهدلیل بالا بودن نوسان قیمت و گران شدن روزانه مواد اولیه، قیمت مصوب شیرینی شب عید ثابت نیست آرد، شکر و تخممرغ هر روز قیمتی متفاوت دارند. وضعیت روغن بحرانی است و در این زمینه کمبود داریم. قیمت شیرینی در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: ایام پرکاری را پیشرو داریم و علاوه بر مشکل تامین روغن در حوزه شکر نیز کمبود وجود دارد. روغنی که سال گذشته در بازار آزاد کیلویی ۳۰۰ هزار تومان بود، امسال کیلویی حدودا ۸۵۰ هزار تومان میخریم. شکر در بازار آزاد در سال گذشته کیلویی تقریباً ۱۰ هزار تومان خریداری میشد اما امسال این قیمت به نزدیک ۲۱ هزار تومان و قیمت شکر دولتی نیز از کیلویی۶۰۰۰ تومان به حدود ۱۳ هزار تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان مشهد بیان کرد: تا این لحظه عید رنگ و بویی از خود به صنف ما نشان نداده است و در بازار فروش شیرینی بهدلیل گرانی تفاوتی ایجاد نشده و مردم درگیر مایحتاج روزانه خود هستند.
فرزانی افزود: شیرینی به عنوان یک کالای لوکس از گذشته وجود داشته و در حال حاضر گرانی نیز موجب کاهش خرید این کالا توسط مردم شده است؛ آجیل و شکلات نیز همین وضعیت را دارند. خرید شیرینی نسبت به سال گذشته و خصوصاً سالهای قبل از کرونا افت شدیدی داشته است.
وی در خصوص قیمت متوسط هر کیلو شیرینی عنوان کرد: قیمت شیرینی خوب در حال حاضر از کیلویی ۶۰ هزار تومان شروع میشود. قیمت شیرینی بستگی به کیفیت مواد اولیه دارد. همکاران ما با توجه به مواد مصرفی، با سود متعارف و قانونی اجناس خود را میفروشند؛ چهبسا خیلی از افراد صرف به فروش رساندن کالای خود، آن را زیر سود متعارف به فروش برسانند.
رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان مشهد تصریح کرد: امسال همکاران ما در مراکز عرضه مستقیم کالا حضور دارند؛ این افراد غالباً واحد صنفی نداشته و تولیدکننده انبوه هستند. در حال حاضر ۵ غرفه در حاشیه شهر فعال بوده و قیمتها در این غرفهها ۲۰ درصد کمتر از نرخ تعیین شده در مغازه است.
فرزانی افزود: به مردم توصیه میکنم از واحدهایی خرید کنند که مجاز بوده و درشان بهروی واحدهای نظارتی باز است.
انتهای پیام
نظرات