• چهارشنبه / ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400122519848
  • خبرنگار : 50123

تجارتی که مرگ میلیون‌ها ماهی قرمز را به‌دنبال دارد

تجارتی که مرگ میلیون‌ها ماهی قرمز را به‌دنبال دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری با نزدیک شدن به سال جدید، ماهی قرمز مهمان اکثر خانه‌های مردم ایران می‌شود، حضوری که تاریخی چند هزار ساله را پشت سر نهاده و زینت‌بخش سفره‌های هفت‌سین نوروزی شده است.

از گذشته‌های دور ماهی قرمز همیشه جزو جدانشدنی سفره هفت‌سین ایرانیان بوده و اکثر افراد قرار دادن آن بر سر سفره هفت‌سین را خوش‌یمن می‌دانستند، اما اکنون قیمت ماهی قرمز در بازار، حدود  ۲۰ هزار تومان است و خرید آن دیگر به صرفه نیست، زینتی که در این روزها بوی تجارت گرفته در پس خود مرگ چند میلیون ماهی را به‌دنبال دارد.

از طرفی، برخی به دلیل خطرات محیط‌زیستی ماهی قرمز آن را از  سفره سفت‌سین حذف کرده‌اند، زیرا این نوع ماهیان گونه مهاجم‌اند و رهاسازی آن‌ها در رودخانه‌ها می‌تواند موجب ضربه به سایر آبزیان شود.

به گفته، عبدالله باقری- رئیس اتحادیه ماهیان زینتی شهرستان شهرکرد، قیمتی برای ماهی قرمز شب عید ابلاغ نشده و قیمت‌ها معمولا براساس خرید و کرایه حمل از سوی فروشنده‌ها که بیش‌تر گل‌فروشان و دست‌فروشان سطح شهر هستند، درنظر گرفته می‌شود.

مظاهر زمانی-رئیس اداره آبزیان اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ماهی قرمزی که مردم بر سر سفره هفت‌سین می‌گذارند برخی افراد در پایان تعطیلات نوروز، قصد نگهداری از آن را ندارند، باید برای جلوگیری از آسیب به سایر آبزیان، در محل‌های تعیین شده اقدام به رهاسازی ماهی قرمز کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ممنوعیتی برای خرید ماهی قرمز توسط مردم وجود ندارد، افزود: اما نگهداری ماهی قرمز دارای شرایطی است که باید مدنظر افراد قرار گیرد.

رئیس اداره آبزیان اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: باتوجه به بیماری کرونا و خرید ماهی قرمز این اعتماد به مردم داده می‌شود که ویروس کرونا عامل بیماری‌زا در ماهیان نبوده و توصیه‌های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.

وی با بیان اینکه باید خرید ماهی از مراکز عرضه معتبر ماهی زینتی صورت گیرد، بیان کرد: افراد هنگام خرید از تماس مستقیم با ماهی و آب آن خودداری کنند و حتی‌الامکان از دستکش استفاده شود، همچنین بعد از خرید پلاستیک را معدوم، آب آن در فاضلاب تخلیه شود و از آب تازه برای قرار دادن ماهی در تنگ استفاده شود.

زمانی گفت: برای تعویص آب تنگ، حداقل ۲۴ ساعت قبل‌ آب لوله کشی را در ظرفی نگهداری کنند تا کلرزدایی انجام شود و بعد ماهی به درون آب انتقال داده شود، چون کلر مسمومیت‌زاست و ممکن است موجب مرگ ماهی شود.

رئیس اداره آبزیان اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ماهی قرمز از خانواده کپور ماهیان و جزو ماهیان گرمابی محسوب می‌شود، تاکید کرد: بهترین دما برای زنده ماندن ماهی ۲۲ تا ۲۶ درجه است و تغییرات ناگهانی دما مخصوصا در هنگام تعویض آب، موجب استرس و مرگ ماهی می‌شود.

وی در خصوص نگهداری ماهی قرمز در یخچال، بیان کرد: برخی از افراد گمان می‌کنند نگه‌داری ماهی قرمز در یخچال موجب طولانی شدن عمر آن می‌شود، در صورتی‌که دمای یخچال مناسب این ماهی نیست، از طرفی تعویض به موقع آب جهت تامین اکسیژن مورد نیاز و حذف فضولات و مواد دفعی بدن ماهی در طولانی‌تر شدن عمر ماهی ضروری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha