حسن شاه محمدی در گفتوگو با ایسنا تصریح کرد: چهارشنبهسوری جشن ملی ایرانیان است که در شب آخرین چهارشنبه سال برگزار میشود. سور به معنی جشن و شادی است و این جشن به نوعی مقدمه جشنهای سال نو است.
وی افزود: مراسم چهارشنبه سوری با تاریک شدن هوا شروع میشد. یکی از رسوم چهارشنبهسوری در البرز مخصوصا کلاک از گذشته، قاشق زنی بوده است. یکی دیگر از رسوم، کوزه شکستن است که سعی میشده وسایل قدیمی را دور بریزند و نو کنند.
این البرز شناس ادامه داد: در جشن چهارشنبه سوری مردم با چیدن بوتههای خشک و ایجاد کپههای آتش که معمولا به تعداد فرد بین سه، پنج یا هفت کپه بود از روی آتش میپریدند و به شادی و پایکوبی میپرداختند.
به گفته وی پیشینیان معتقد بودند با پریدن از روی آتش، شادابی و سرخی را از آتش میگیرند و ناخوشیها و غمها را در آتش میسوزانند.
این البرز شناس افزود: همچنین از گذشته استفاده از غذاهای دارای سبزی مانند آش و کوکوسبزی در این شب رواج داشته است. مردم کرج در آستانه سال نو با استفاده سفیدکردن دیوارها و پختن نان توتک، خود را آماده جشن بزرگتر یعنی نوروز میکردند.
وی با اشاره به اینکه آیین زیبای چهارشنبهسوری در سالهای اخیر دچار تحریف شده، اظهار کرد: جشن چهارشنبهسوری در سالهای اخیر کمرنگ شده و جای خود را به استفاده از ترقه و مواد منفجره داده که باعث شده این رسم در کل شادی و جشن خود را جای ترس از اتفاقات ناگوار بدهد و از چندین روز قبل شاهد هشدارهای مختلف توسط پلیس و آتشنشانی هستیم. امیدوارم مردم از این خطرات دوری کنند و به رسومات زیبای گذشته برگردند.
انتهای پیام
نظرات