• سه‌شنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400122419032
  • خبرنگار : 50182

آماده باش 750 نیروی اورژانس کرمانشاه در شب "چهارشنبه سوری"

آماده باش 750 نیروی اورژانس کرمانشاه در شب "چهارشنبه سوری"

ایسنا/کرمانشاه مدیر روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی استان کرمانشاه از آماده باش 750 نیروی اورژانس استان در این شب خبر داد.

اکبر آزادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آماده باش ویژه اورژانس در شب چهارشنبه سوری گفت: امشب بیش از 750 نیروی اورژانس در سطح استان و در 71 پایگاه شهری و جاده ای آماده باش هستند

وی افزود: علاوه بر این اتاق عملیات راهبردی بحران و ستاد هدایت هم بصورت 24 ساعته آماده باش است.

آزادی از هماهنگی با با برخی بیمارستان ها بویژه بیمارستان طالقانی و امام خمینی (ره) که ویژه تروما و سوختگی هستند خبر داد و افزود: با پلیس و هلال احمر هم هماهنگی هایی جهت خدمات رسانی هرچه بهتر به مصدومان احتمالی صورت گرفته است.

وی با اشاره به مصدومیت 116 نفر درچهارشنبه سوری سال گذشته گفت: از این تعداد 89 نفر مرد و 27 نفر زن بودند که متاسفانه عمده آنها از ناحیه دست و چشم دچار آسیب شده بودند.

وی افزود: بیشترین رنج سنی مصدومان این شب هم مطابق سالهای گذشته نوجوانان و جوانان هستند و ماده محترقه هم که با آن آسیب دیده بودند عمدتا ترقه و اکلیل سرنج بوده است.

آزادی با تاکید بر اینکه هیچ کس مخالف شادی و نشاط نیست، گفت: در گذشته این شب با برپایی یک آتش کوچک و یک دورهمی جشن گرفته می شد، اما در سالهای اخیر استفاده از مواد محترقه عملا شادی و نشاط را از این جشن گرفته و ترس و دلهره را جایگزین آن کرده است.

آمپول و اسپری داخل آتش نیندازید

مدیرروابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی استان کرمانشاه در ادامه به تشریح برخی توصیه های ایمنی در این شب پرداخت و با اشاره به نقش موثر والدین در پیشگیری از حوادث این شب گفت: توصیه می شود والدین در این شب به هیچ عنوان فرزندان خود را تنها نگذاشته و اجازه استفاده از مواد محترقه خطرناک را به آنها ندهند.

وی افزود: همچنین توصیه می شود افراد در این شب در صورتی که به روشن کردن آتش اصرار دارند یک آتش کوچک روشن کرده و از انداختن وسایلی مانند اسپری خوشبوکننده و آمپول در آن خودداری کنند، چرا که بیشترین مصدومان از این طریق دچار آسیب شده بودند.

آزادی گفت: همچنین توصیه می شود افراد از ریختن موادی ماند الکل روی آتش خودداری کنند، چرا که موجب شعله ور شدن یکباره آتش شده و می تواند برای افرادی که اطراف آتش ایستاده اند بسیار خطرساز شود.

این مسئول همچنین نسبت به استفاده از مواد محترقه دست ساز هشدار داد و افزود: این مواد به دلیل غیراستاندارد بودن با کوچکترین حرارت منفجر می شوند و حتی بعضا در مواردی بر اثر حرارت دست منفجر شده و آسیب های جدی وارد می کنند.

با مصدومین چهارشنبه سوری چه کنیم؟

آزادی در ادامه در خصوص اقدامات اولیه درمانی مصدومان چهارشنبه سوری گفت: اگر فردی دچار مصدومیت شد توصیه می شود در وهله اول با شماره 115 اورژانس تماس گرفته شده و در صورت وقوع آتش سوزی با شماره 125 آتشنشانی تماس بگیرند.

این مسئول افزود: تا پیش از رسیدن اورژانس چنانچه مصدوم از ناحیه چشم دچار آسیب شده بود، توصیه می شود به مدت 10 تا 15 دقیقه با آب سرد چشم مصدوم شستشو داده شود.

وی افزود: همچنین اگر فرد دچار سوختگی شد توصیه می شود بلافاصله لباس های او را درآورده و در صورتی که لباس به بدن چسبیده باشد باید از جداسازی آن بطور جد خودداری کنند.

مدیر روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی استان کرمانشاه یادآور شد: چنانچه مصدوم آتش گرفته باید مانع دویدن او شوند، چرا که در اینصورت آتش بیشتر شعله می گیرد و باید در این مواقع فرد را روی زمین غلتانده و با هر وسیله ای آتش او را خاموش کنند.

آزادی گفت: همچنین اگر مصدوم زیورآلات دارد باید به سرعت این زیورآلات از او جدا شود.

وی توصیه کرد افراد از قراردادن موادی مانند خمیردندان برروی محل سوختگی خودداری کنند، چرا که این کار موجب عفونت در محل زخم می شود.

آزادی گفت: در  این مواقع تا رسیدن اورژانس فقط باید محل را با آب خنک شست و شو داده و پارچه تمیز و خشک روی آن بیندازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha