حجتالاسلام احمد مروی در دیدار جمعی از جوانان شرکت کنندگان طرح «بینهایت» و دستاندرکاران مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی اظهار کرد: از تمام مربیان تلاشگر و روحانیون فاضل و همه خانمها و آقایان دستاندرکار در اجرای برنامه نورانی و با برکت بینهایت که به نوعی در این طرح معرفتی نقشآفرین هستند؛ به سهم خود تشکر، قدردانی و خداقوت عرض میکنم. امید است با همین روحیات خوب با نشاط و باانگیزه این برنامه ارزشمند را گسترش دهید.
وی با تاکید بر این نکته که گسترش معارف و اهداف این برنامه را تنها به جوانان ایرانی محدود نکنید، به نقل روایتی از کلام حضرت رضا(ع) با مضمون «إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا» پرداخت و گفت: تعبیر «ناس» در کلام امام معصوم بر همه مردم با هر سطح ایمان و اعتقادی تاکید دارد.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن تصریح بر جهانی در نظر گرفتن مخاطبان طرحهای معرفتی ابتدا از نوجوانان و جوانان و سپس از والدین آنها برای تشویق فرزندانشان برای حضور در این دست دورههای معرفتافزا تشکر کرد و ادامه داد: وظیفه ما در آستان قدس رضوی با استفاده از همه امکانات و ظرفیت این دستگاه مقدس تحقق بخشیدن به این فرمایش حضرت رضا(ع) است.
مروی با ذکر روایتی دیگر از این امام همام با مضمون «خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیا میکند» بیان کرد: از امام پرسیدند چگونه امر شما را میتوان احیاء کرد؟ و ایشان در پاسخ فرمود «علوم و معارف ما را بیاموزید و به مردم تعلیم دهید».
وی در ادامه ضمن یادآوری اینکه این روایت سخنی از حجت خداست، تاکید کرد: در سخن امام معصوم مبالغه نیست، عین حقیقت است. لذا اگر تبعیت در مواردی کم است، اشکال از درست منتقل نکردن معارف معصومین(ع) از سوی ماست.
مروی اضافه کرد: هر چند فضای امروز جامعه دینی است، اما گاهی بیشتر بر مسائل هیجانی تا محورهای عقلانی و معرفتی پرداخته میشود. علیرغم مفید بودن هیجانات، باید گفت زمانی این شور و شوق مفیدتر است که پشتوانه عقلانی و معرفتی داشته و مبتنی بر شعور باشد.
وی دین اسلام را متکی بر عقلانیت دانست و افزود: ائمه اطهار(ع) و پیشوایان دینی، ما را به عقلانیت و کسب معرفت دعوت میکنند. مطابق منابع روایی، خداوند متعال در روز قیامت، عمل احسن را از کارنامه اعمال ما توقع دارد و عمل احسن با معرفت حاصل میشود.
تولیت آستان قدس رضوی شب نیمه شعبان را یکی از شبهای قدر معرفی و اضافه کرد: یکی از بهترینترین اعمال به توصیه امام معصوم در این شب نورانی مباحثه علمی جهت تعمیق ایمان و عقیده است. انجام اعمال دینی در این روز و شبهای ارزشمند باید همراه با تحول و اثربخشی در زندگی باشد.
مروی تاکید کرد: روحانیون نقش مهمی در تعمیق معرفت دینی در جامعه دارند. باید جوان را به کسب معرفت دینی تشویق کرد؛ شور و هیجان در جای خود بسیار خوب و مقدس است اما در کنارش باید برنامههای معرفتزا نیز وجود داشته باشد که بینهایت یکی از این دست برنامههای معرفت زاست که امیدوارم در حد مقدورات و امکانات بتوانیم آن را توسعه دهیم.
وی با تأکید بر جایگاه وقف علمی اظهار کرد: وقف و نذر در حوزه کتاب، فرهنگ و علم باید بیش از پیش در جامعه گسترش یابد و نذورات و موقوفات نباید تنها به اطعام محدود شود. نذر و وقف ظرفیت عظیم و ارزشمندی در جامعه اسلامی دارد که اشکال مختلف آن از جمله نذر فرهنگی و علمی میتواند در جامعه گرهگشای بسیاری از مسائل باشد.
انتهای پیام
نظرات