• سه‌شنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400122418990
  • خبرنگار : 50130

اعتماد مولفه اصلی مشارکت اجتماعی است

اعتماد مولفه اصلی مشارکت اجتماعی است

ایسنا/کردستان کارشناس اجتماعی جهاددانشگاهی استان کردستان، با اشاره به اهمیت بحث سرمایه اجتماعی در جوامع امروز، گفت: اعتماد، آگاهی و مشارکت اجتماعی سه فاکتور اصلی در بحث سرمایه اجتماعی است.

مهدی ورمزیار امروز دوشنبه (23 اسفندماه) در نشست تخصصی نقش سازمان های مردم نهاد در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی اظهار کرد: مرکز مطالعات آسیب های اجتماعی و فرهنگی، فعالیت خود را در جهت پاسخگویی و ارائه راهکارهای علمی تخصصی به نیازها و مشکلات حوزه آسیب های فرهنگی اجتماعی انجام می دهد و می تواند با مشارکت سازمان های مردم نهاد، تاثیر مهمی بر کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشد.

 وی با اشاره به اهمیت بحث سرمایه اجتماعی در جوامع امروز، افزود: اعتماد، آگاهی و مشارکت اجتماعی سه فاکتور اصلی در بحث سرمایه اجتماعی است.

 کارشناس اجتماعی جهاددانشگاهی استان کردستان، عنوان کرد: تحقیقات انجام شده در سطح جامعه نشان می دهد که سرمایه اجتماعی تاثیر زیادی در کاهش آسیب های اجتماعی و وقوع جرم دارد.

وی با بیا اینکه مرکز مطالعات آسیب های فرهنگی و اجتماعی بر اساس سیاست های جهاددانشگاهی که نقش مؤثر در تشخیص چالش‌ها، مسائل و نیازهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و ارائه راه حل‌های هوشمندانه و تأثیرگذار در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور است تاسیس و راه اندازی شده است  ادامه داد: با توجه به پتانسیلی که این مرکز دارد و نظرسنجی هایی که در حوزه های مختلف جامعه به ویژه مسایل آجتماعی و فرهنگی انجام می دهد، می تواند قش مهمی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی ایفا کند.

ورمزیار، مرکز تاثیرات اجتماعی و فرهنگی اتاف را از دیگر مراکز تاثیرگذار جهاددانشگاهی ذکر کرد و افزود: این مرکز برای مطالعات فرهنگی و اجتماعی پروژه های جدید شهری طراحی شده است و می تواند تاثیر بسزایی در انجام هرچه بهتر پروژه های سمن ها داشته باشد.

وی، با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی با همکاری سمن ها می تواند به صورت مشارکتی فعالیت های مهم و تاثیرگذاری در این حوزه به انجام برساند، عنوان کرد: انعقاد تفاهم نامه و تشکیل اتاق فکر با همکاری جهاددانشگاهی و سازمان های مردم نهاد، می تواند تاثیرات مثبت زیادی در جامعه داشته باشد.

در ادامه این جلسه دکتر سلیم کریمی، جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه سازمان های مردم نهاد بر هماهنگی هر چه بیشتر دستگاه های اجرایی و سازمان ها و تشکل های مردم نهاد تاکید و اظهار کرد: باید از موازی کاری پرهیز شود و این سازمان ها باید جهت انجام فعالیت های مشارکتی به صورت هماهنگ عمل کنند.

وی اظهار کرد: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی فعالیت های شایسته ایی در این حوزه انجام داده است و این نهاد تاثیر گذار می تواند به عنوان واسط بین دستگاه های اجرایی و تشکل های مردم نهاد انجام فعالیت های مشارکتی را تسهیل کند.

جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان عنوان کرد: جهاد دانشگاهی با توجه به برخورداری از نیروهای توانمند در بخش نظرسنجی و پژوهشی می تواند ارزیابی های مطلوبی از فعالیت های انجام گرفته توسط سازمان های مردم نهاد به ویژه در مناطق حاشیه ایی داشته باشد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha