• سه‌شنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400122418951
  • خبرنگار : 71263

آماده شدن شورون برای تجارت نفت ونزوئلا

آماده شدن شورون برای تجارت نفت ونزوئلا

سه منبع آگاه اعلام کردند شرکت شورون آماده به دست گرفتن کنترل فعالیت جوینت ونچرهای خود در ونزوئلا می‌شود تا درصورت تسهیل تحریم‌های واشنگتن علیه کاراکاس، عرضه نفت را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، دو منبع آگاه به رویترز گفتند: این غول نفتی آمریکایی جمع آوری تیم بازرگانی خود را شروع کرده تا نفت ونزوئلا را بازاریابی کنند. اگر شورون موافقت آمریکا را دریافت کند، قصد دارد نقش خود در چهار جوینت ونچری که با شرکت نفتی دولتی PDVSA شریک است را توسعه دهد.

شورون برای داشتن اختیارات بیشتر در جوینت ونچرهایش در ونزوئلا، از دولت آمریکا درخواست مجوز بزرگتری کرده است که نخستین گام برای احیای تولید و صادرات نفت و کنترل نفتی است که ارسال می‌کند. از سال ۲۰۲۰ شورون عمده تصمیم‌گیری‌ها را به شرکت دولتی PDVSA واگذار کرده است. با این حال مقامات آمریکایی روشن کردند که هرگونه اجازه جدید به این بستگی خواهد داشت که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، اقدامات سیاسی بیشتری مانند آزادسازی آمریکایی‌های زندانی را انجام دهد و تاریخ مشخصی برای ازسرگیری مذاکرات با اپوزیسیون ونزوئلا مشخص کند.

پیشنهاد شورون می‌تواند تولید و صادرات نفت ونزوئلا را پس از سال‌ها عدم سرمایه‌گذاری و تحریم‌ها جان دوباره ببخشد. تولید نفت این کشور ماه میلادی گذشته به حدود ۷۵۵ هزار بشکه در روز در مقایسه با ۲.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۶ نزول کرد. جوینت ونچرهای شورون با شرکت PDVSA پیش از تحریمهای آمریکا حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت تولید می کردند اما عدم فایناس، تولید آنها را کاهش داد.

تاریخی برای صدور مجوز تعیین نشده است اما شورون تدارکات برای کارمندانش به منظور دریافت روادید ونزوئلا در آروبا را آغاز کرده تا در صورتی که وزارت خزانه‌داری آمریکا محدودیتها را تسهیل کند آنها را روانه کاراکاس کند. هفته گذشته جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، واردات نفت روسیه به آمریکا را ممنوع کرد و این ممنوعیت را به سلسله تحریم‌های اضافه کرد که در واکنش به حمله نظامی روسیه به اوکراین اعمال کرده است.

شورون قصد دارد انتقال نفت ونزوئلا به پالایشگاههایش را از ماه آینده هر چه سریعتر آغاز کند. ممنوعیت هفته گذشته واردات نفت روسیه از سوی آمریکا اجازه می دهد نفت تحت قراردادهای فعلی به این کشور تا ۲۲ آوریل برسد.

 یک منبع آگاه از مذاکرات گفت: از آنجا که واردات نفت ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ در آمریکا ممنوع شد و کلمبیا و مکزیک صادرات خود به آمریکا را کاهش دادند، نفت روسیه تامین کننده خوراک پالایشگاه‌های منطقه گلف کاست بودند.

 شرکت شورون حضور خود در ونزوئلا را پس از اینکه واشنگتن تحریم‌ها علیه ونزوئلا را در سال ۲۰۲۰ تشدید کرد به میزان چشمگیری کاهش داد. سالها شورون و شرکای خارجی دیگر PDVSA خواستار نظارت عملیاتی بیشتر بودند.

 آمریکا در حال تدوین مجوز جدیدی است که به شورون اجازه خواهد داد نقش فعال‌تری در ونزوئلا برعهده بگیرد. واشنگتن در حال بررسی موافقت با نفت در برابر بدهی برای شرکت‌های رپسول اسپانیا و انی ایتالیا است. این شرکت‌ها مجموعا میلیاردها دلار طلب مربوط به جوینت ونچرهای ونزوئلایی خود دارند.

شورون در این باره حاضر به اظهار نظر نشد اما در بیانیه‌ای تاکید کرد فعالیتهایش در ونزوئلا مطابق با تحریم‌های آمریکا بوده و این شرکت حضور سازنده ای در ونزوئلا دارد.

 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد دولت آمریکا اقدامات تحریم‌ها را مرور نمی‌کند اما ما روشن کرده ایم که در صورتی که طرفین ونزوئلایی پیشرفت معناداری در مذاکرات در مکزیک در خصوص یک راهکار دموکراتیک داشته باشند، بعضی از سیاست‌های تحریم‌ها را بازبینی خواهیم کرد.

واشنگتن ماه میلادی جاری تعامل دیپلماتیک با ونزوئلا را که متحد نزدیک روسیه است بی سر و صدا آغاز کرد. هفته گذشته مادورو دو آمریکایی زندانی را آزاد کرد و واشنگتن تاکید کرد که سایرین نیز باید آزاد شوند. مادورو تمایل خود را برای ازسرگیری گفت‌وگو با اپوزیسیون پس از تعلیق مذاکرات در مکزیک در ماه اکتبر ابراز کرده است.

 مقامات آمریکایی خواهان تعهد قاطع برای صحبت درباره انتخابات آزاد هستند. روز یکشنبه جک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا به ان بی سی گفت: هرگونه تسهیل تحریم‌ها برای ونزوئلا باید منوط به اقدامات قاطع از سوی ماودرو باشد.

دولت بایدن پیش از این ونزوئلا را یک اولویت سیاست خارجی قرار نداده بود اما این امر پس از این که تولیدکنندگان نفت خاورمیانه و صنعت شیل آمریکا نتوانستند عرضه نفت را پس از درخواست کاخ سفید از آنها در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین انجام دهند، تغییر کرد. جمهوریخواهان کنگره و حتی بعضی از اعضای دموکرات حزب بایدن مانند سناتور باب مندز با هر گونه توافقی که به نفع دولت  سوسیالیست ونزوئلا باشد، مخالفت کردند.

 آمریکا سال میلادی گذشته ۶۷۰ هزار بشکه در روز نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه را وارد کرد. یکی از معدود کشورهایی که در موقعیت مناسب برای جایگزینی این واردات قرار دارد، ونزوئلا است. پیش از این تحریم‌ها نفت ونزوئلا عمدتا به پالایشگاههای منطقه گلف کاسته آمریکا صادر می‌شد.

 نفت عرضه شده از سوی شورون می تواند به شرکت های پی بی اف انرژی، والرو انرژی و فیلیپس ۶۶ کمک کند شکاف عرضه موجود را پر کنند.

شورون مذاکرات موازی با شرکت PDVSA برای افزایش مدیریت جوینت ونچرهای خود داشته است. هرگونه توافق احتمالا موقتی خواهد بود مگر اینکه ونزوئلا اصلاحات عمیقی در قانون نفت خود صورت دهد که مستلزم کرده است شرکت PDVSA سهامدار عمده در هر جوینت ونچر باشد.

استروبال چاوز، رئیس شرکت PDVSA از توسعه نقش عملیاتی شورون حمایت می‌کند اما بعضی از مقامات ارشد ونزوئلا در برابر این تغییر مقاومت می کنند.

بر اساس گزارش رویترز، ونزوئلا حدود ۳۰۰ میلیارد بشکه ذخایر نفت دارد که بزرگترین ذخایر نفت جهان است اما به دلیل عدم سرمایه‌گذاری کافی، تعمیر و نگهداری ضعیف و عدم عرضه و تحریم‌های آمریکا نتوانسته به اهداف تولید خود دست پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha