• دوشنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400122318191
  • خبرنگار : 71604

طی ۳۰ سال آینده

حشرات مهاجم ۱.۴ میلیون درخت را از بین می‌برند

حشرات مهاجم ۱.۴ میلیون درخت را از بین می‌برند

بررسی پژوهشگران کانادایی و آمریکایی نشان می‌دهد که حشرات مهاجم طی ۳۰ سال آینده، ۱.۴ میلیون درخت را از بین خواهند برد.

به گزارش ایسنا و به نقل از "دانشگاه مک‌گیل"(McGill University) کانادا، یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که طی ۳۰ سال آینده، ۱.۴ میلیون درخت توسط حشرات مهاجم از بین خواهند رفت و جایگزینی آنها بیش از ۹۰۰ میلیون دلار هزینه خواهد داشت.

پژوهشگران دانشگاه مک‌گیل، "وزارت کشاورزی آمریکا"(USDA) و "دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی"(NC State)، با استفاده از داده‌های به دست آمده از حدود ۳۰ هزار ناحیه شهری در سراسر آمریکا، نخستین پیش‌بینی را در مورد از بین رفتن درختان توسط حشرات مهاجم انجام داده‌اند.

در این پژوهش پیش‌بینی شده است که ۹۰ درصد از ۱.۴ میلیون مورد درخت، توسط "سوسک زبان‌گنجشک"(Emerald ash borer) از بین خواهند رفت که انتظار می‌رود تقریبا همه درختان "زبان‌گنجشک" را در بیش از ۶۰۰۰ منطقه شهری از بین ببرد.

حشرات مهاجم ۱.۴ میلیون درخت را از بین می‌برند

پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که تأثیر حشرات مهاجم به طور مساوی در سراسر کشور پخش نخواهد شد زیرا کمتر از یک چهارم جوامع آمریکا، ۹۵ درصد از کل مرگ و میر درختان توسط حشرات مهاجم را تجربه می‌کنند.

نقاط داغ شناسایی‌شده در این پژوهش، نیویورک، شیکاگو و میلواکی هستند. این مناطق، تعداد قابل توجهی از درختان زبان گنجشک را در بر دارند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که جمعیت‌های بزرگ انسانی، هجوم حشرات مهاجم به یک منطقه را افزایش دهند.

پژوهشگران، خطرات مربوط به گونه‌های حشره‌ را که هنوز وارد آمریکا نشده‌اند نیز پیش‌بینی کردند. حشراتی مانند "سوسک شاخ بلند مرکبات"(Anoplophora chinensis)، بالاترین میزان تهدید را تشکیل می‌دهند.

پژوهشگران می‌گویند که یافته‌های آنها می‌توانند به مدیران مسئول درختان شهری کمک کنند تا بدانند کدام گونه درخت در کدام منطقه، بیشتر در معرض خطر حشرات مهاجم قرار دارد. از این اطلاعات می‌توان برای اولویت‌بندی تلاش‌های مدیریتی مانند قرنطینه محصولات چوبی استفاده کرد.

دکتر "اما هاجنز"(Emma Hudgins)، پژوهشگر دانشگاه مک‌گیل و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این یافته‌ها می‌توانند هشداری در برابر کاشت یک گونه درخت در کل شهرها باشند؛ همان گونه که در مورد وجود درختان زبان‌گنجشک در آمریکای شمالی نشان داده شده است. افزایش تنوع درختان شهری، به انعطاف‌پذیری در برابر هجوم آفات کمک می‌کند. با اینکه ما این مشکل را با کشت تک محصولی مرتبط می‌دانیم اما بسیاری از شهرها همچنان به کاشت جنگل‌های شهری که اساسا تک کشت هستند، ادامه می‌دهند.

پروفسور "جین مموت"(Jane Memmott)، پژوهشگر "دانشگاه بریستول"(University of Bristol) انگلستان که از اعضای این گروه پژوهشی نبود، گفت: درختان شهری، کارهای شگفت‌انگیز گوناگونی انجام می‌دهند. آنها شهرها را خنک نگه می‌دارند، بارش باران‌های شدید را برطرف می‌کنند، برای تنوع زیستی مفید هستند و حتی مردم را شادتر می‌کنند.

وی افزود: این پژوهش نشان می ‌دهد که درختان شهری به طور جدی در معرض خطر آفات مهاجم هستند؛ مگر این که ما انواع گونه‌های درختی را در شهرها بکاریم. پیام اصلی این پژوهش برای مسئولان برنامه‌ریزی شهری، کاشت گونه‌های متعدد درخت در شهرها به جای تمرکز کردن روی چند گونه آشنا است. این کار، درختان را در شهرهای ما حفظ می‌کند.

اگرچه یافته‌های این پژوهش به طور خاص به آمریکا مربوط می‌شوند اما حشره مهاجم می‌تواند درختان شهری در کشورهای همسایه را نیز به همین صورت تحت تاثیر قرار دهد.

هاجنز گفت: ما می‌توانیم همین شرایط را در کانادا ببینیم زیرا سوسک زبان‌گنجشک با پخش شدن در سراسر مرز کانادا با آمریکا، به اینجا رسیده است و شهرهایی مانند مونترال در حال از دست دادن همه درختان زبان‌گنجشک خود هستند. به نظر می‌رسد که شهرهای سردتر مانند وینیپگ به دلیل نیاز به تکمیل چرخه عمر طولانی‌تر در دماهای پایین، تاخیر در اثرات ناشی از سوسک زبان‌گنجشک را مشاهده می‌کنند.

درختان، بخش مهمی از محیط‌ شهری ما را تشکیل می‌دهند و مزایای بسیاری از جمله بهبود کیفیت هوا، خنک‌ کردن خیابان‌ها، جذب کربن، تأمین زیستگاه برای حیات وحش و بهبود سلامت روانی و جسمی شهروندان را به همراه دارند.

فعالیت‌های انسانی مانند تجارت و سفر، درختان شهری را در معرض تعداد بیشتری از گونه‌های مهاجم قرار می‌دهند. محیط‌های شهری، شرایطی را ایجاد می‌کنند که به گونه‌های مهاجم امکان می‌دهد تا به راحتی گسترش یابند.

دکتر "کخ"(Koch)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بسیاری از مناطق شهری تحت تسلط یک گونه یا جنس درخت هستند؛ به این معنی که حشره تازه واردی که درختان میزبان آن هستند، می‌تواند به راحتی پخش شود. علاوه بر این، در چنین مناطقی معمولا شکارچیان طبیعی کمتر و دمای بالاتری در مقایسه با جنگل‌های طبیعی مجاور وجود دارد که می‌تواند برای رشد حشرات مهاجم مفید باشد.

پژوهشگران برای پیش‌بینی تأثیر حشرات مهاجم روی درختان خیابان‌های آمریکا طی ۳۰ سال آینده، مجموعه‌ای از چهار مدل را ترکیب کردند. این مجموعه شامل مدل‌هایی از درختان خیابانی، گسترش پیش‌بینی‌شده ۵۷ گونه حشره مهاجم، میزان کشنده بودن این حشرات برای گونه‌های مختلف درخت و هزینه حذف و جایگزینی درختان مرده بود.

با وجود در دسترس بودن داده‌های دقیق، این پژوهش به طور خاص روی درختان خیابانی متمرکز شده است که بخش کوچکی از همه درختان شهری را نشان می‌دهد. همچنین، این پژوهش فقط هزینه‌های اقتصادی شهرداری‌ها را برای مقابله با درختان خیابانی پیش‌بینی می‌کند؛ نه تأثیرات زیست‌محیطی گسترده‌تر.

دکتر کخ گفت: هم تأثیرات اکولوژیکی از دست دادن درختان شهری و هم گونه‌های مهاجمی که از شهر به جنگل‌های طبیعی حرکت می‌کنند، قابل توجه هستند. در هر حال، این تأثیرات فراتر از محدوده بررسی ما بود.

این پژوهش، در "Journal of Applied Ecology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha