به گزارش ایسنا، به نقل از سایت عربی ۲۱، صدها تن از شهروندان سودانی در شهر «عطبره» واقع در شمال این کشور به خیابانها آمدند و اقدام به آتش زدن لاستیک خودروها در خیابانها کردند.
معترضان شعارهایی را در محکومیت «حکمرانی نظامی» سر دادند و خواستار حکومت غیرنظامی شدند.
معترضان پلاکاردهایی را در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود، «نه به حکومت نظامی»، «بله به دولت غیرنظامی» و «آزادی، صلح و عدالت».
روز پنجشنبه، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان خواستار همکاری با یکدیگر برای دستیابی به راهکاری شد که سودان را از دایره خشونت و اختلاف بیرون بکشاند.
در همین راستا، کمیتههای مستقل مقاومت، ابتکارعملی را برای اجماع ملی از طریق گفتوگو با گروههای سیاسی مطرح کردند.
این کمیتهها ضمن اشاره به تداوم تحرکات و تظاهرات تا زمان تحقق تمامی خواستهها، اعلام کردند: این امر، تنها راه رسیدن به سودان دموکراتیک جدید است که قانون اساسی و قانون بر آن حکمفرما باشد.
این کمیتهها تاکید کردند که به نیروهای مسلح احترام میگذارد، زیرا آنها ضامن حفاظت از کشور هستند.
این کمیتهها خواستار عدم دخالت نیروهای مسلح در اقدامات سیاسی شد.
در همین راستا، بدرالدین آدم، عضو کمیتههای مقاومت سودان خاطرنشان کرد که ابتکارعمل آنها شامل تمامی گروههای انقلابی فعال از طریق گفتوگو با همه مردم سودان بدون استثنا و با هدف دستیابی به یک کشور قانونی است و وظایف هر شخص در فرآیند سیاسی مشخص میشود.
وی در ادامه افزود، این ابتکار عمل خواستار عدم مداخله نیروهای مسلح در عرصه سیاسی است.
بدرالدین آدم، خواستار تعیین نخست وزیری شد که از صلاحیت کافی برخوردار باشد و نقش خود را بدون مداخله هیچ گروهی به نفع کشور ایفا کند.
در همین رابطه، قاسم عمر، از اعضای این کمیته اظهار کرد، ابتکارعمل کمیتههای مقاومت برای تمامی مردم سودان است و این طرح به قانون انتخابات و قانون اساسی دائمی این کشور، اقتصاد، مسائل مربوط به صلح، زنان روستایی، آوارگان و پناهجویان، ارتش و ادغام آن، آموزش، مبارزه با بیکاری و فرصتدهی به جوانان در تمامی موسسات عمومی و خصوصی در تمامی زمینهها اشاره دارد.
سودان از زمانی که عبدالفتاح البرهان، فرمانده کل ارتش سودان در ۲۵ اکتبر اقداماتی را اعلام کرد که شامل اعلام وضعیت فوق العاده و انحلال شورای حاکمیت و شورای وزیران بود، شاهد یک بحران سیاسی عمیق و گسترده است.
گروههای مخالف در حال سازماندهی تظاهرات منظم در خارطوم و سایر شهرها هستند تا آنچه را که آنها کودتا و تهدید کننده دوره انتقالی سیاسی در کشور میدانند، محکوم کنند
پیشتر اتحادیه اروپا و ۱۲ کشور از جمله آمریکا و انگلیس از مقامات سودانی خواستند به دفاع از آزادی رسانهها و احترام به حق تجمع مسالمت آمیز پایبند باشند.
انتهای پیام
نظرات