صباح زنگنه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ادعاهایی که اخیرا در کمیته چهارجانبه عربی علیه ایران مطرح شده است، اظهار کرد: این کشورها هر گاه تصور کنند زمینهای برای امتیازگیری آنان فراهم است یا میتوانند موقعیت خود را بهبود بخشند، به مطرح کردن چنین ادعاهایی دست میزنند، غافل از اینکه کسانی مانند صدام حسین که این گونه ادعاها را مطرح میکردند، از بین رفتهاند.
وی ادامه داد: بنابراین این کشورها به جز اینکه با طرح این ادعاها برای خود مشکلی ایجاد کنند، به نتیجه دیگری نخواهند رسید. امارات، عربستان، مصر و بحرین این ادعاها را مطرح میکنند تا فضا را ملتهب کنند، بلکه بتوانند از یکی از قدرتهای بزرگ امتیازی بگیرند. به خصوص اینکه این کشورها تصور میکنند با رفت و آمد رژیم صهیونیستی به منطقه چه در امارات چه در بحرین یا مصر، این رژیم میتواند به آنها کمک کند. ممکن هم هست که وعدههای رژیم صهیونیستی باعث شده باشد که این کشورها دست به طرح چنین ادعاهایی بزنند.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه مسئله دخالت ایران در سایر کشورهای عربی، مسئلهای کاملا نادرست است و ایران به طور طبیعی در منطقه حضور و نفوذ داشته است و دارد، عنوان کرد: این نفوذ به نفع مصالح کشورهای منطقه بوده است. دیگر کشورهای منطقه باید این مسئله را درک کنند و از گیر افتادن در وسوسههای صهیونیستها بپرهیزند.
زنگنه در رابطه با دلیل به نتیجه نرسیدن مذاکرات ایران و عربستان بیان کرد: این مسئله از سطح و نوع توقعات عربستان ناشی میشود. عربستان توقع دارد که مشکلش با یمن، به وسیله مذاکره با ایران حل شود، در حالی که مشکل یمن موضوعی است که خود عربستان به وجود آورده است. بنابراین اگر عربستان به اوضاع پیش از دخالت خود برگردد، مشکل یمن نیز حل خواهد شد. اگر عربستان از اعزام نیرو، تهاجم و جنگ با مردم یمن و محاصره فرودگاهها و بنادر این کشور دست بکشد، این مسائل به راحتی قابل حل خواهد بود.
وی در خصوص لزوم حل و فصل هر چه سریعتر مشکلات ایران با عربستان گفت: حالت مخاصمه و واگرایی حالتی غیر طبیعی در روابط میان کشورها است و به طور طبیعی کشورها، مخصوصا کشورهای همسایه باید با هم رابطه داشته باشند. بنابراین بازگشتن به حالت طبیعی به نفع دو کشور، منطقه و جهان اسلام خواهد بود.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: زمانی که دیگر کشورهای جهان اسلام مشاهده کنند که دو کشور مسلمان روابط حسنهای دارند، آنها هم برای این دو کشور احترام قائل خواهند بود و آنان هم از اینکه دشمنی و اختلاف و واگرایی داشته باشند، پرهیز خواهند کرد. یعنی حسن رابطه میان ایران و عربستان میتواند در بین دیگر کشورها الگو شود.
انتهای پیام
نظرات