به گزارش ایسنا، ند پرایس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره توقف مذاکرات وین و تاثیر درخواست جدید روسیه بر روند این مذاکرات گفت که راب مالی رئیس هیات مذاکرهکننده واشنگتن و تیم او برای مشورت به واشنگتن بازگشتهاند.
بنابر گزارش وب سایت وزارت امورخارجه آمریکا، وی ادامه داد: آنها به پایتخت بازگشتهاند چون پیش از این نیز گفتهایم که این، مذاکرات پیچیدهای است. ما هنوز در حال کار بر روی تعداد کمی، تعداد بسیار کمی از موضوعات باقیمانده هستیم که بدون شک مسائل دشواری هستند.
پرایس با اشاره به اینکه مذاکرات میان ایران وآمریکا به صورت غیرمستقیم برگزار میشود، افزود: پس از یازده ماه مذاکره به تدریج توانستیم به این موضوعات اندک برسیم که سختترین مسائل (در این مذاکرات) هستند. اینها موضوعات پیچیده و چالشبرانگیزی هستند. با این حال، ما هنوز بر این باوریم که به حصول توافق احتمالی نزدیک هستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا همچنین گفت: اکنون زمان آن است که تمام طرفها از خود جدیت نشان دهند. ما برای بازگشت به اجرای کامل برجام میتوانیم و میبایست به یک فهم مشترک برسیم اما زمان کمی برای انجام آن وجود دارد.
وی در ادامه تلاش کرد توپ را به زمین ایران و روسیه بیندازد و گفت: همانطور که جوزپ بورل گفته است، ما (به حصول توافق) نزدیک هستیم اما عوامل خارجی هم هستند که اکنون در این مذاکرات مداخله میکنند. هیاتها به پایتختهایشان بازگشتهاند و تهران و مسکو نیز باید تصمیمات خود را بگیرند.
پرایس تصریح کرد: اگر اراده سیاسی در آنها وجود داشته باشد، اگر جدیت داشته باشند سپس ما همچنان مطمئن هستیم که میتوانیم در یک زمان نسبتاً کوتاه به بازگشت متقابل به پایبندی (به برجام) برسیم.
وی در پاسخ به این سوال که “آیا واشنگتن نباید هیچ تصمیمی بگیرد؟” باز هم ایران و روسیه را مسئول به نتیجه رسیدن مذاکرات دانست و از ارائه پاسخ درست به آن طفره رفت.
این دیپلمات آمریکایی درباره درخواست جدید روسیه گفت: همانطور که پیش از این گفتهایم تحریمهای جدید روسیه بهطور قطع هیچ ارتباطی با برجام ندارد. در واقع نباید هیچ ارتباطی با اجرای احتمالی برجام داشته باشد. ما قصد نداریم هیچ چیزی در ارتباط با این تحریمها به روسیه بدهیم، نیازی هم به این کار وجود ندارد. برای رسیدن به یک توافق موفقیتآمیز درخصوص بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام، هیچ چیزی لازم نیست.
به گزارش ایسنا، با آغاز حمله روسیه به اوکراین در دو هفته گذشته و اعمال بی سابقهترین تحریمهای یکجانبه و چند جانبه علیه روسیه از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی، مسکو با این ادعا که بخشی از تحریمها بر تعهدات روسیه در چارچوب برجام تاثیر میگذارد، درخواست های جدیدی را برای مستثنی شدن از تحریمهای آمریکا مطرح کرد.
موضوع درخواست های جدید روسیه تحت عنوان "عوامل خارجی" خیلی سریع در ادبیات مقامات حاضر در مذاکرات وین جا گرفت. این در حالی بود که از همان شروع جنگ روسیه و اوکراین بسیاری از تحلیلگران بر این مساله تاکید کردند که جدای از محتوای مذاکرات و چالشهای میان ایران و آمریکا بر سر بازگشت به برجام، این موضوع تاثیر بسیاری بر مذاکرات خواهد داشت تا جایی که ممکن است سرنوشت مذاکرات را با ابهامی جدی رو به رو کند.
مقامات ایران نیز در رابطه با مواضع اخیر روسیه تأکید کردند، چیزی نباید مانع از اجرای مفاد توافق احتمالی در وین باشد و در این زمینه باید مفاد توافق احتمالی، برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ باید مبنا قرار گیرد. ایران معتقد است منافع ملی و حقوق ملت ایران تنها عامل تعیینکننده موضع تهران در مذاکرات بوده و خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات