جواد قناعت عصر امروز پنجشنبه ۱۹ اسفند در نشست شورای اداری شهرستان درمیان که در پایان سفر یک روزه به این شهرستان مرزی در شهر قهستان برگزار شد، افزود: مصوبات سفرهای شهرستانی تا حصول نتیجه پیگیری میشود و مسئولیت پیگیری مصوبات با فرمانداران است.
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: مصوبات سفر به شهرستان درمیان نیز پس از قطعی شدن از طریق مجموعه استانداری اطلاعرسانی خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: اطلاعات و مستندات لازم جاده بیرجند - اسدیه و بازارچه گلورده درمیان را تحویل دبیرخانه کمیسیون ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه دادهایم و رایزنیهای لازم با معاونین این سازمان انجام شده و موضوع در حال پیگیری است.
وی افزود: ما در مرکز کشور حضور مستمر داریم تا از طریق رایزنی با وزارتخانهها و نهادهای انقلابی بتوانیم منابع بیشتری را برای توسعه استان جذب کنیم و از مدیران استان نیز همین انتظار است.
قناعت گفت: استقرار دولت سیزدهم و اقداماتی که در دستور کار آیت الله رییسی قرار گرفته، امیدی در دلهای مردم ایجاد کرده است، البته دشمنان با تبلیغات سوء خود به دنبال ناامید کردن مردم هستند که باید با جهاد تبیین، دستاوردهای نظام برای مردم بازگو شود.
وی با اشاره به اینکه تحریمهای نظام سلطه و بیکفایتی برخی مدیران داخلی، مشکلاتی را در حوزه اقتصاد و معیشت مردم رقم زده است اضافه کرد: در حالی نگاه برخی مدیران برای رفع مشکلات کشور به غرب دوخته شده بود که وضعیت اقتصادی غربیها بسیار خراب است اما به جهت تسلط بر رسانهها، واقعیتهای موجود هرگز منعکس نمیشود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد راهکارهای رفع مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: ایشان میفرمایند: "هم دوستان و هم دشمنان بدانند، ما در عرصه جنگ نظامی و سیاسی و امنیتی دشمن را عقب زدیم، به توفیق الهی در عرصه جنگ اقتصادی هم بهطور قاطع دشمن را عقب خواهیم زد".
وی لازمه تحقق این هدف را سلامت، پاکدستی، کار شبانهروزی و دلسوزی مدیران دانست و افزود: بدانیم که کلید حل مشکلات کشور و استان نگاه به ظرفیتهای داخل است.
قناعت با بیان اینکه با استقرار دولت سیزدهم، فضای کار و تلاش بر کشور حاکم شده است گفت: رییس جمهور در روزهای نخست خدمت در حالی کار میدانی خود را در استانها شروع کرد که هنوز دولت سیزدهم مستقر نشده و تغییراتی شکل نگرفته بود اما چون دلسوز مردم است و میخواهد دغدغههای رهبری کم شود و مشکلات اقتصادی حل شود، کار را بدون وقفه شروع کرد.
وی اضافه کرد: در زمینه منابع و اعتبارات با محدودیتهایی مواجه هستیم اما تلاش ما این است که برخی طرحهای مهم و حیاتی روی زمین نماند و برخی اقدامات موثر را میتوان در فضای همدلی و کار و تلاش انجام داد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: با این رویکرد دولت سیزدهم، مدیران باید در میدان باشند و از نزدیک و چهره به چهره، حرفهای مردم را بشنوند و مشکلاتشان را پیگیری کنند.
کمبود اعتبار مشکل اصلی شهرستانها
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بسیاری از مسائل و مشکلات شهرستان درمیان ناشی از کمبود اعتبار است و اعتبارات شهرستانی پاسخگوی مشکلات نیست.
حسین خسروی اسفزار اظهار کرد: باید به افزایش اعتبارات شهرستانها از محل منابع ملی و استانی توجه ویژه شود.
وی افزود: مشکلات زیرساختی در حوزههای راههای شهرستان درمیان منجر به حوادث رانندگی میشود و نیازمند توجه ویژه در تخصیص اعتبارات است.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اجرای عدالت در توزیع منابع و تسریع در روند اجرای پروژهها ادامه داد: مجوز ساخت بیمارستان قهستان چند ماه قبل صادر شد و باید سریعتر عملیات اجرایی آن آغاز شود، همچنین روند اجرای پل شهر گزیک تسریع شود.
وی با اشاره به راهاندازی بخشداری بخش تازه تاسیس میاندشت شهرستان درمیان گفت: وقتی دولت اینجا را بخشداری اعلام کرد، نیازمند اختصاص سریع امکانات و تامین نیروی انسانی است و روند کارها باید تسریع شود.
خسروی اسفزار با گلایه از نبود برخی ادارات از جمله ثبت اسناد و املاک در شهرستان درمیان افزود: ۶ سال تقاضای مردم راهاندازی این اداره در شهرستان است و نباید مردم برای ثبت یک سند مسیر ۱۰۰ کیلومتری تا بیرجند را طی کنند.
وی ضمن قدردانی از خدمات بنیاد علوی در ارتقای زیرساختهای شهرستان درمیان گفت: نیاز است برای رفع غبار محرومیت از این شهرستان طرحهای خدماتی و زیرساختی این نهاد همچنان دنبال شود.
نماینده مردم سه شهرستان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از مصادیق مکتب شهید سلیمانی که توصیه مکرر مقام معظم رهبری بوده، مدیریت میدانی است و این مدیریت میدانی در دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور و مسوولان دولت انقلابی وجود دارد.
وی افزود: مدیریت میدانی توسط زیرمجموعه دولت بهخصوص استاندران در حال گسترش است که امیدواریم در راستای حل مشکلات مردم این در میدان بودن توسط مسوولان حفظ شود.
سرپرست فرمانداری درمیان نیز گفت: جاده اسدیه - بیرجند ایمنی لازم را ندارد و بهسازی آن نیازمند توجه ویژه از محل اعتبارات ملی است.
مهدی فرجامیفرد، افزود: با حجم پایین اعتبارات شهرستانی نمیتوانیم در زمینه اجرای پروژه دوباندهسازی این محور اقدام کنیم.
وی فرسودگی شبکههای آب و فاضلاب روستایی و شهری را مهمترین مشکل این شهرستان برشمرد و گفت: ساماندهی رودخانههای مرزی نیز ضرورت دارد.
سرپرست فرمانداری درمیان اظهار کرد: بیش از ۹۹ درصد روستاهای درمیان از گاز طبیعی برخوردار هستند اما در این شهرستان جایگاه سی ان جی نداریم.
وی ادامه داد: کتابخانهای در شهر قهستان با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست که برای تکمیل آن نیازمند تخصیص اعتبار هستیم.
فرجامیفرد با اشاره به ظرفیتهای معدنی شهرستان درمیان به ویژه خاکهای صنعتی گفت: این شهرستان با توجه با معادن غنی ظرفیت راهاندازی کارخانه کاشی و سرامیک را دارد.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد معیشت مردم درمیان از طریق کشاورزی و دامداری تامین میشود اضافه کرد: شهرستان درمیان با هشت هزار و ۵۰۰ بهرهبردار، رتبه دوم تولید زرشک و مرغ خراسان جنوبی را دارد.
سرپرست فرمانداری درمیان با اشاره به ثبت جهانی فرش دستباف منطقه قهستان گفت: با توجه به اینکه جمعیت زیادی در این زمینه فعالیت دارند باید مشکلات رکود فرش دستباف رفع شود.
وی ادامه داد: در سال جاری مجموع اعتبارات شهرستان درمیان ۷۲ میلیارد تومان است که تاکنون متوسط تخصیص آن ۴۹ درصد بوده و این اعتبارات به ۱۳۱ پروژه عمرانی و خدماتی در دست اجرا اختصاص یافته است.
فرجامیفرد گفت: همچنین امسال ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبارات ملی از طریق دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی به شهرستان درمیان اختصاص یافته که نسبت به اعتبارات استانی رشد ۲ برابری دارد.
وی اظهار داشت: بنیاد علوی نیز به عنوان معین محرومیتزدایی درمیان سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان اعتبار و ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه در راستای توسعه شهرستان هزینه کرده و در سال جاری هم این نهاد تعهد هزینهکرد بیش از ۲۳ میلیارد تومان در زمینه اجرای زیرساختهای شهرستان را داده است.
سرپرست فرمانداری درمیان از راهاندازی شورای هماهنگی بنیاد علوی در این شهرستان خبر داد و گفت: در این شورا تمامی اعتباراتی که به شهرستان اختصاص مییابد، بررسی و با کار کارشناسی هزینه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات