• پنجشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1400121915358
  • خبرنگار : 71541

هوشمندسازی در کشاورزی می‌تواند مشکل کمبود آب را حل کند

هوشمندسازی در کشاورزی می‌تواند مشکل کمبود آب را حل کند

به گفته یک کارشناس فناوری،  توجه به موضوع هوشمندسازی بخش کشاورزی می‌تواند مشکل کمبود آب در کشور را حل کرده و در نهایت منجر به مهاجرت معکوس شود.

به گزارش ایسنا، محمدجواد مطهری، در نشست‌ هفته حکمرانی فضای مجازی در پژوهشگاه فضای مجازی که با محوریت نقش هوشمندسازی کشاورزی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی برگزار شد،  با بیان اینکه آمار بانک جهانی از فاصله ۸۰ برابری ایران نسبت به برخی از کشورها در نسبت درآمد کل کشاورزی به تعداد افراد شاغل در این حوزه به دلیل عدم هوشمندسازی حکایت دارد،  گفت: حدود ۱۰ سال از موضوع اقتصاد مقاومتی می‌گذرد و سیاست‌های آن ابلاغ شده اما کاری که باید تا به امروز انجام نشده و در حوزه اقتصاد به مرغ و شترمرغ خلاصه شده است.

وی با طرح این پرسش که نقش فضای مجازی و هوشمندسازی در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و به‌طور خاص در حوزه کشاورزی چیست؟ اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد مصرف آب در کشور در حوزه کشاورزی اتفاق می‌افتد که هوشمندسازی می‌تواند به این موضوع کمک کند به‌طوری که در صورت رفع این مشکل با تکیه بر این راهکار، به‌طور تقریبی مساله آب در کشور حل خواهد شد.

این کارشناس فناوری موضوع بعد را راهکارهای مشارکت نخبگان در حوزه هوشمندسازی بخش کشاورزی اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی هستند که سیاست‌های خود را بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تدوین کرده‌اند، بنابراین تجربه نشان داده که می‌توان این سیاست‌ها را با مشارکت شرکت‌های خصوصی پیش برد تا ضمن مشارکت، نسبت به ایجاد بازار مناسب اقدام شود.

مطهری با تاکید بر این که مسئولیت هوشمندسازی در همه حوزه‌ها به‌ویژه کشاورزی بر عهده مرکز ملی فضای مجازی است، افزود: وظیفه همگرا کردن، احصا و هم‌جهت کردن همه دستگاه‌ها در زمینه هوشمندسازی بر عهده مرکز ملی فضای مجازی است و می‌توان با همکاری نخبگان، فضای مجازی، دانشکده‌های برق و کامپیوتر و سایر نهادهای مرتبط از جمله وزارت ارتباطات نسبت به تحقق این موضوع اقدام کرد.

وی در ادامه با اشاره به تفاوت های ایران با سایر کشورها در این زمینه گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر نسبت درآمد حاصل از کشاورزی در ایران بالا است اما نسبت درآمد کشاورز به دلیل تعدد پایین است، به‌طوری که با وجود میزان تولید بالا، درآمد کشاورز چندان چشمگیر نیست.  

این کارشناس با بیان این که سایر کشورها اقدامات چشمگیرانه‌ای در زمینه توسعه هوشمندسازی کشاورزی انجام داده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد بادام دنیا توسط امریکا تولید می‌شود به‌طوری که از هر هکتار ۵.۵ تا ۶ تن مغز بادام برداشت می‌شود در حالی که این عدد در ایران کمی بیشتر از یک تن است بنابراین کشاورز آمریکایی با هوشمندسازی کشاورزی و دیدن دوره‌های تخصصی و آموزشی موفق به کسب درآمد بیشتری شده است.

به گفته وی،  توجه به موضوع هوشمندسازی بخش کشاورزی می‌تواند مشکل کمبود آب در کشور را حل کرده و در نهایت منجر به مهاجرت معکوس شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha