• چهارشنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400121814127
  • خبرنگار : 50072

بازار سهام جهانی به تقاطع مرگ نزدیک می‌شود

بازار سهام جهانی به تقاطع مرگ نزدیک می‌شود

به دلیل ترس از تورم و تهاجم روسیه به اوکراین، سرمایه‌گذاران بازار سهام به تقاطع مرگ سهام اس‌اندپی ۵۰۰ (S&P ۵۰۰) نزدیک می‌شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مارکت نیوز، شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ به تقاطع مرگ نزدیک شده است؛ تقاطع مرگ بیانگر الگوی نمودار  شومی است که بر روند نزولی متحمل شده در یک دارایی تاکید می‌کند و زمانی ظاهر می‌شود که میانگین متحرک ۵۰ روزه از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه عبور کند.

در آخرین بررسی انجام شده، شاخص اس‌اندپی به میزان ۰.۶ درصد کاهش یافت و میانگین متحرک ۵۰ روزه آن در ۴۵۰۸.۵۶ و ۲۰۰ روزه آن در ۴۴۶۶.۳۴ قرار گرفت.

رویکرد تقاطع مرگ برای شاخص بازارهای گسترده مانند میانگین صنعتی داوجونز ( DJIA) در منفی ۰.۵۶ درصد رخ داد و با سقوط نزدیک به ۸۰۰ امتیازی روز دوشنبه احتمالا این تقاطع نزولی تسریع خواهد شد.

تعدادی دیگر از دارایی‌ها که شاهد تقاطع مرگ‌ بوده‌اند شاخص نزدک مرکب (NasdaqComposite) است که در اواسط فوریه در منفی ۰.۲۸ درصد قرار گرفت.

آخرین باری که  اس‌اندپی ۵۰۰ تقاطع مرگ را ثبت کرد، تقریبا دو سال پیش در ۳۰ مارس ۲۰۲۰ و در اوج فروش ناشی از همه‌گیری بود. داوجونز نیز شاهد تقاطع مرگ در چیزی بود که به‌طور گسترده به‌عنوان پایین‌ترین سطح بازار سهام در ۲۳ مارس ۲۰۲۰ مشاهده می‌شود.

شایان ذکر است که چنین تقاطع‌هایی لزوما شاخص‌های مناسبی برای زمان‌بندی بازار نیستند اما به گفته تکنسین‌ها می‌توانند به فروش در چشم‌انداز تاریخی کمک کنند.

کاهش در بازار گسترده‌تر ازجمله دارایی‌های امن مانند طلا و اوراق بهادار ۱۰ ساله خزانه‌داری بیانگر درگیری شدید در اروپای شرقی و کاهش چشم‌انداز رشد اقتصاد جهانی و جهش در ارزش کالاهاست.

برای مثال، معاملات نفت خام  به بالاترین قیمت‌ از سال ۲۰۰۸ تاکنون رسیده است زیرا ایالات‌متحده و بریتانیا تصمیم گرفتند خرید انرژی از روسیه را در پاسخ به تهاجم روسیه به اوکراین ممنوع کنند. اتحادیه اروپا که به نفت خام و گاز طبیعی روسیه وابسته شده اعلام کرده که امیدوار است تا زمستان آتی از خرید دارایی‌های انرژی مسکو خودداری کند.

تنش‌های ژئوپلیتیکی همراه با ترس از اینکه بانک مرکزی ایالات‌متحده و سایر سیاست‌گذاران پولی جهانی ممکن است نیاز به افزایش نرخ بهره برای مقابله با فشارهای تورمی در حال افزایش داشته باشند به روند کلی نزولی بازار کمک کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha