محمد نوذری، قانون حدنگار یا کاداستر را یکی از قوانین بسیار مهم و حیاتی کشور دانست که از سال ۹۳ به تصویب رسیده و اظهار کرد: این قانون در جنبه های مختلف اعمال می شود و فقط منحصر به اراضی ملی نیست و در اراضی مستثنیات و اراضی دولتی نیز کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه کل فرایند تثبیت املاک و صدور اسناد باید تحت پوشش قانون حدنگار انجام شود، تصریح کرد: در حال حاضر برای ۹۰ درصد از اراضی ملی کشور صدور سند مالکیت کاداستری انجام شده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، با اشاره به مشکلات تثبیت و صدور سند مالکیت اراضی ملی در گیلان، گفت: گیلان بیش از ۶۰ درصد پوشش جنگلی دارد و لذا شرایط خاصی را برای نیروهای ثبت اسناد و املاک و منابع طبیعی استان ایجاد کرده است. کار نقشه برداری را به شرکت های مشاور واگذار کردیم که علاوه بر عکس برداری هوایی باید نقشه برداری زمینی هم داشته باشند که جلوی سرعت کار را می گیرد.
نوذری، یکی دیگر از مشکلات کاداستری گیلان را تراکم جمعیت و کشاورزی بودن این استان دانست و اضافه کرد: باید احتیاط کنیم تا تداخلی بین مستثنیات و اراضی ملی ایجاد نشود.
وی با اشاره به کوچک بودن قطعات زمین در گیلان، یادآور شد: زحمتی که برای نقشه برداری یک قطعه ۱۰۰ هزار هکتاری می کشیم با یک قطعه یک هکتاری فرق ندارد و لذا شاهد صرف انرژی زیاد هستیم.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان، با بیان اینکه در شهرهای کوچصفهان، ماسال، کلاچای، آستانه اشرفیه، آستارا و شفت موفق به تثبیت صد درصدی اراضی و صدور سند مالکیت شدیم، خاطرنشان کرد: خمام و فومن ۹۹ درصد، انزلی و املش ۹۷ و سیاهکل ۹۷ درصد پیشرفت کار دارد و تنها چهار شهرستان زیر ۹۰ درصد است.
وی با اشاره به اهتمام سازمان ثبت اسناد و املاک جهت تثبیت و صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی و زراعی، بیان کرد: در راستای اجرای کاداستر و تطبیق و مستندسازی استان امسال برای ۶۱ هزار هکتار اعتبار اخذ کردیم و قرارداد لازم با شرکت های مشاور منعقد شد و هم اکنون کار در شهرستان های لاهیجان، آستانه اشرفیه و رشت در حال انجام است.
نوذری، با بیان اینکه شرکت های مشاور در روستاهای هدف مستقر هستند و اقدام به جمع آوری پرونده ها و نقشه برداری می کنند، گفت: علاوه بر ۶۱ هزار هکتار مذکور، برای ۴۸ هزار هکتار دیگر قرار تهیه نقشه را با شرکت های مشاور امضا کردیم که مربوط به فومن و شفت و لنگرود و رشت و سنگر و خمام می شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان، مزیت سند رسمی را بر کسی پوشیده ندانست و اضافه کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک با همکاری بنیاد مسکن به دنبال رفع تداخلات در بافت مسکونی روستایی ذیل قانون ساماندهی مسکن روستایی است که امسال قرارداد صدور سند مالکیت ۷۳۱۶ هکتار را منعقد کردیم. همچنین تهیه نقشه و صدور سند مالکیت برای ۷۰۰۰ هکتار در بافت مسکونی روستایی در دستور کار شرکت های مشاور قرار دارد.
وی با اشاره به اتمام کار صدور سند روستایی در شهرهای لاهیجان، کوچصفهان، تالش و سنگر، تصریح کرد: از ۲۰۶۰ روستای گیلان، ۷۸۶ روستا مشمول این طرح بوده و در حال تهیه نقشه هستیم.
نوذری، با بیان اینکه تاکنون ۱۵۶ هزار و ۱۴۴ فقره سند مالکیت صادر شده که ۵۲۶۷ فقره مربوط به ۱۱ ماهه امسال است، گفت: روستاییان حتما به ادارات ثبت اسناد مراجعه و اقدام به تبدیل اسناد دفترچه ای خود به اسناد کاداستری کنند تا از تداخل و تعارض جلوگیری شود.
وی صدور سند مالکیت در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر را با بنیاد مسکن دانست و اظهار کرد: در مجموع ۴۳ شهر زیر ۲۵ هزار نفر داریم که تاکنون تثبیت و صدور سند مالکیت در ۱۴ شهر انجام شده است و ۱۲ شهر به اداره کل ثبت اسناد و املاک استان واگذار شده که تاکنون ۴۲۵۸ فقره پرونده را ثبت کردیم.
انتهای پیام
نظرات