سمانه حسنپور، در شورای برنامهریزی و توسعه لرستان که با حضور وزیر کشور برگزار شد، اظهار کرد: ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و بیشتر از ۱۳ میلیارد مترمکعب آب، بیش از ۳۲ درصد مساحت حوزه آبخیز کرخه و ۱۳ و دو درصد از حوزه آبخیز کارون را دارد ولی متأسفانه سه درصد از اراضی استان آبی هستند.
وی ادامه داد: همچنین نقش ویژهای در حوزه گردشگری برای استان لحاظ شده است، سکونتگاهی با قدمت ۴۰ هزار سال برای بشر و ثبت بیش از ۲۵۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در فهرست آثار ملی داریم.
حسنپور عنوان کرد: در حوزه انرژی لرستان بر دالان انتقال انرژی فسیلی کشور قرار دارد که گواه آن عبور ۷۳۵ کیلومتر خطوط انتقال نفت و گاز از استان است که تاکنون بجز تخریب زیستمحیطی چیزی برای لرستان نداشته است.
رئیس سازمان برنامهریزی و بودجه لرستان ادامه داد: اگر با نگاه عدالت سرزمینی و اصل ۴۷ قانون اساسی به پهنه جغرافیایی کشور نگاه کنیم، ایران باید دارای ساختار شبکهای متعادل، منسجم، هم پیوند، تاب آور و غیرمتمرکز باشد، اما آنچه که در استان به عنوان یکی از اعضای ۳۱ گانه پهنه سرزمینی دیده میشود، عدم تعادل کذایی در استان است که گواه آن رتبه اول بیکاری در کشور در سال ۹۹ و سطح بسیار پایین در تولید ناخالص ملی در سال گذشته و رتبه ۲۵ در سرانه تولید ناخالص داخلی بهعنوان اصلیترین شاخصهای اقتصاد کلان است.
حسنپور عنوان کرد: لرستان از کمبود زیرساختها در حوزههای آب، راه و ... رنج میبرد که باعث افزایش بهای تمام شده کالاها و خدمات در استان شده که تاب رقابت با تولید محصولات در استانهای برخوردار را از ما میگیرد.
وی افزود: پیشنهاد ما انتخاب لرستان به عنوان پایلوت عملیاتی کردن مفاد سند ملی آمایش سرزمینی است که برای کلیه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
حسنپور عنوان کرد: تخصیص و اعطای تسهیلات و تأمین منابع مالی سرمایهگذاری از محل صندوق توسعه ملی، تقویت و تجهیز گذرگاههای زمینی در غرب کشور با اولویتهای عبوری از لرستان به ویژه آزادراه کربلا، عملیات سازی و توسعه زیربناها و روبناهای سختافزاری و نرمافزاری خرمآباد و ...
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران در کل یکپارچه است به تعادل و همپیوندی بین ۳۱ استان نیاز دارد، بنابراین برای ایرانی آباد الزاماً باید لرستانی آباد داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات