به گزارش ایسنا؛ آماری که بنیاد شهید انقلاب اسلامی راجع به تعداد شهیدان و مفقودان جنگ تحمیلی منتشر کرده است، حکایت میکند که در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ۲۱۸ هزار و ۸۶۷ نفر از ایرانیان شهید یا مفقود شدند.
تعداد جانبازان جنگ تحمیلی نیز طبق آماری که بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی منتشر کرده به ۳۹۹ هزار و ۱۷۴ نفر میرسند که از این تعداد ۱۲۹ هزار و ۹۰۳ نفر تعیین درصد نشده، ۱۴۳ هزار و ۲۱۰ نفر بین یک تا ۲۴ درصد و ۱۲۶ هزار و ۶۱ نفر نیز بالای ۲۵ درصد جانباز هستند.
طبق آماری که ستاد رسیدگی به امور آزادگان در سال ۱۳۷۹ ارائه داد، تعداد اسیران ایرانی در جنگ در مجموع ۴۴ هزار و ۸۶۳ نفر اعلام شده است.
و حالا بعد از گذشت ۳۰ سال همچنان جنگ ادامه دارد چرا که آثار مخرب آن هنوز از بین نرفته، این روزها که اخبار جنگ روسیه و اوکراین بالا گرفته سوالاتی ذهنم را درگیر کرده است؛ زمانی که عراق ۳۸۶ بار بر سر مناطق مسکونی ایران بمب شیمیایی ریخت و فقط در اسفند سال ۶۶ بیش از پنج هزار نفر کشته شدند، فیفا و کمیته بینالمللی المپیک کجا بودند؟!
هشت سال تمام بهترین نسل این مرز و بوم جان دادند تا یک وجب خاک ایران به دست دشمن نرسد، چرا آن زمانی خبری از قطعنامه سازمان ملل نبود؟ اما حالا چند روز از جنگ روسیه و اوکراین نگذشته و شمار قابل توجهی از اوکراینیها خاک کشورشان را ترک کردهاند اما سازمان ملل و اتحادیه اروپا همه هم و غمشان شده تحریمها علیه روسیه، متوقف کردن جنگ، صدور قطعنامه و برگزاری جلسات متعدد برای پایان دادن به جنگ ...
تقویم را ورق میزنم، اسفند امسال تقارن یافته با ماه شعبان، هفته پاسدار، روز جانبار و هفته گرامیداشت مقام شهدا، شهرستان ملایر دارای هزار و ۱۰۰ شهید، دو هزار جانباز و ۱۱۰ آزاده است، البته نباید شهدای مدافع حرم را از یاد ببریم؛ فرماندهان ماندگاری که حماسه آفریدند و حدیث عشق خواندند و ره ۱۰۰ساله را یک شبه پیمودند؛ همان نسلی که فصل الخطاب شان، حرف امام بود و میگفتند:"هرچه امام بگوید، همان است...»
دنبال یکی از یادگاران دفاع مقدس می گردم تا با او مصاحبه کنم، جالب است به هر کسی می رسم از روی تواضع فرد دیگری را معرفی می کند، به حاج " اسماعیل حمزه لویی" می رسم؛ یکی از یادگاران دفاع مقدس در ملایر...
وی در گفت و گو با ایسنا؛ در مورد حضورش در جبهه گفت: بنده اسماعیل حمزه لویی مشهور به " یاسر" هستم، خداوند توفیق داد که در فروردین سال ۱۳۵۹ از نخستین نیروهای تشکیل دهنده بسیج ملایر بودم و تا سال ۶۳ در بسیج و سپاه ملایر خدمت کردم و در آبان ماه سال ۶۳ به بنیاد شهید ملایر منتقل شدم.
حمزه لویی ادامه داد: در دو عملیات توفیق حضور داشتم ابتدا در آبان ۶۲ از بسیج ملایر به پادگان ابوذر سرپل ذهاب اعزام شدم و در عملیات والفجر پنج در منطقه چنگوله واقع در بین مهران و دهلران حضور داشتم، در دی ماه سال ۶۶ توفیق داشتم که مجدد به منطقه اعزام و در عملیات بیت المقدس(۲) در منطقه ماووت عراق حضور داشتم.
این یادگار دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در این عملیات به علت موج انفجار از ارتفاع به داخل کانال پرتاب و از ناحیه زانوی پای چپ مجروح شدم و تا پایان عملیات در جبهه و منطقه بودم در عملیات والفجر (۵) تعدادی از دوستان بسیار خوب و عزیز من به فیض شهادت رسیدند مانند "شهید رضا محرمی" معاون گردان و "شهید حسین رفیعی" مسئول اطلاعات و عملیات و "شهید منصور احمدی پور" از نیروهای مخلص و شجاع و فداکار اطلاعات و عملیات به فیض شهادت نائل شدند.
حمزه لویی با بیان اینکه در این عملیات در شب ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) حدود ۱۵ کیلومتر راه پیمایی و در پشت نیروهای عراقی مستقر و عملیات با رمز "یا زهرا" شروع شد و عراق را به پشت خط مرزی به عقب راندیم، افزود: در عملیات بیت المقدس(۲) در سال ۶۶ در یک هوای بسیار سرد و زمستانی در ماووت عراق عملیات کردیم، در روز اول عملیات "شهید داوود بهرامی" یکی از نیروهای بسیجی که معلم، بسیار مخلص و عارف بود، در فاصله کمتر از یک متری بنده مورد اصابت ترکش قرار گرفت و به فیض شهادت رسید و تعدادی از دوستان مجروح شدند.
این یادگار دفاع مقدس ادامه داد: شرایط آب و هوایی در منطقه به شکلی بود که باید دقت میکردیم که دچار سرمازدگی نشویم و تعداد بسیاری از رزمندگان از جمله بنده از ناحیه پا دچار سرمازدگی و بعد از عملیات در بیمارستان بستری شدیم.
وی بیان کرد: در عملیات بیت المقدس(۲) تعدادی از دوستان مخلص و شجاع مانند " شهید داوود غلامی" و "شهید محمد قنبری" و "شهید داوود بهرامی" در کنار بنده به فیض شهادت رسیدند و خاطره عروج ملکوتی آنها همواره در ذهن من، زنده و تازه است.
حمزه لویی با اشاره به اینکه یکی از شاخصههای رزمندگان به خصوص بسیجیان این بود که با کمترین امکانات و مهمات در مقابل خیل عظیمی از تجهیزات و مهمات دشمن ایستادگی کردند، گفت: رزمندگان ما با ایمان راسخ و شجاعت به پیروزی رسیدند و یکی از پر خاطره انگیزترین لحظات جبهه شب های قبل از عملیات بود که هر کدام از دوستان در کناری خلوت و با خدا نجوا می کردند و مشغول نوشتن وصیت نامه بودند و از یکدیگر حلالیت می خواستند و سفارش به شفاعت بعد از شهادت می کردند.
این یادگار دفاع مقدس با بیان اینکه حالات و رفتار رزمندگان در جبهه بسیار معنوی و روحانی بود و برای انجام عملیات، لحظه شماری می کردند و به عبارتی از یکدیگر سبقت می گرفتند، افزود: شهدا، سرچشمه های زلال زندگی هستند و با زندگی آگاهانه و با بصیرت خود، مسیر صحیح زندگی را پیمودند.
وی با تأکید بر اینکه امروز وظیفه مسئولین در قبال فداکاری و دلاورمردی های شهدا و ایثارگران سنگین است، یادآورشد: خانواده معظم شهدا و ایثارگران و جانبازان، در دوران دفاع مقدس با عزم راسخ، ارزش ها و فضیلت های انقلاب را پاس داشتند و در تحقق "حاکمیت اسلام" نقش اساسی ایفا کردند.
حمزه لویی با اشاره به اینکه شهدا جانشان را به خاطر هدف خود که دفاع از اسلام و انقلاب بود، تقدیم خداوند کردند، افزود: این وظیفه همه مسئولین را سنگین تر میکند که باید از منافع فردی خود بگذرند، خالصانه و بی منت خدمت کرده و با این کار دینشان را نسبت به شهدا ادا کنند.
این یادگار دفاع مقدس تصریح کرد: امیدوارم ما بازماندگان از خیل عظیم شهدا، بتوانیم راه و منش شهدا را ادامه داده و قدردان خانوادههای شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان و سرباز واقعی ولایت باشیم.
انتهای پیام
نظرات