• شنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400121410624
  • خبرنگار : 50455

معاون فنی اداره منابع طبیعی و آبخیز داری استان:

۴۲۰ هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابان شدن است

۴۲۰ هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابان شدن است

ایسنا/قم معاون فنی اداره منابع طبیعی و آبخیز داری استان با بیان اینکه ۴۲۰ هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابان شدن است افزود: چهار کانون بحرانی شامل حسین آباد میشت مست، منطقه مسیله و جاده گرمسار، اطراف شهر قم و کوه نمک است و در حدود ۱۳ هزار هکتار مساحت در جهت مبارزه با بیابان زایی عملیات احیایی صورت گرفته است.

مرتضی داودی معاون فنی اداره منابع طبیعی و آبخیز داری استان در نشست خبری که به مناسبت آغاز هفته‌ی منابع طبیعی با شعار ایران سر سبز- ایران قوی؛ همه با هم جهاد برای حفظ و احیای منابع طبیعی امروز در سالن جلسات طبیعت این اداره با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، با بیان اینکه ۴۲۰ هزار هکتار از سطح استان در معرض بیابان شدن است افزود: چهار کانون بحرانی شامل حسین آباد میشت مست، منطقه مسیله و جاده گرمسار، اطراف شهر قم و کوه نمک است و در حدود ۱۳ هزار هکتار مساحت در جهت مبارزه با بیابان زایی عملیات احیایی صورت گرفته است.

 داودی در خصوص اقدامات مهم اداره کل منابع طبیعی استان طی سال‌های اخیر تصریح کرد: علاوه بر نهال‌کاری و مقابله با بیابان‌زایی، اجرای عملیات احیای پوشش گیاهی در مناطق هدف‌گذاری شده ‌است که در قالب‌های مختلف همچون حفاظت و نگهدای از جنگل‌های دست‌کاشت استان انجام می‌شود.

وی در ادامه یادآور شد: برای نگهداری هرچه بهتر از منابع طبیعی در قم همچون جنگل‌های دست‌کاشت، حفظ و گسترش این عرصه‌ها را در قالب همکاری مشترک با سایر مجموعه‌ها و استفاده از ظرفیت جوامع محلی، دنبال می‌کنیم که نتایج خوبی برای بهبود شرایط حراست از عرصه‌های طبیعی استان داشته ‌است.

داودی با اشاره به اینکه بنا به تعریفی که توسط سازمان ارائه شده استان قم دارای سطحی از اراضی جنگلی است، اظهار کرد: ۳۵ هزار هکتار از مساحت استان قم را اراضی جنگلی تشکیل داده ‌است که اقدام‌های لازم برای حفظ و گسترش این عرصه‌ها با استفاده از منابع ملی و استانی و همکاری تشکل‌های مردم نهاد در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان است.

وی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در راستای مسئولیت خود در بحث توسعه پارک های جنگلی حدود ۱۲۶۶ هکتار  پارک جنگلی دست کاشت در سطح استان احداث کرده که عموما در اطراف شهر قم قرار دارد.

داودی افزود: با توجه به سیاست دولت و سازمان منابع طبیعی مبنی بر اعاده مدیریت پارک های جنگلی به بخش خصوصی و شهرداری ها سه پارک علوی، معصومیه و غدیر به شهرداری اعاده مدیریت شده است.

 در ادامه هادی دهقانی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم بیان کرد: طرح‌های اجرایی در زمینه آبخیزداری نقش مهمی برای کنترل سیلاب و حفاظت از خاک و کنترل رسوب در استان داشته‌ و موجب استفاده بهینه از روان‌آب‌ها ‌شده‌است.

 دهقانی گفت: اعتبارات تخصیص یافته به اجرای طرح‌های آبخیزداری در قم تنها از محل صندوق توسعه ملی طی‌ سال‌های ۹۷ تا ۹۹ مبلغ ۳۷۰ میلیارد ریال بوده‌ که تخصیص آن توانست گام مهمی برای کنترل سیلاب‌ها در سطح استان باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha