به گزارش ایسنا، اسفندیار خزایی پنجشنبه ۱۲ اسفندماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: همیشه در آمار آتشسوزی زاگرس جزء پنج استان اول بودیم و متوسط حریق عرصههای مرتعی و جنگلی تا سال ۹۵ حدود ۵۰۰ هکتار بوده که آن را به مرور کاهش دادیم و در سال جاری فقط پنج و نیم هکتار، حریق داشتیم.
خزایی با بیان اینکه هرگونه تغییری که جدا از پایداری طبیعت باشد، خسارتهایی وارد میکند، تصریح کرد: هر گیاه بومی سازگار که در مراتع است را باید حفظ کنیم چون مراتع، کنترل کننده و تنظیم کننده سرزمین هستند.
وی خاطرنشان کرد: هزار و ۶۵۸ گونه در مراتع و جنگلهای استان همدان وحود دارد و ما در حاشیه حوزه "زاگرس" و "ایرانی، تورانی" هستیم. بارش ۳۳۰ میلیمتری ، باعث شده تا گونههایی که مرز جنگل و دریا هستند در همدان وجود داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اینکه در سال جاری ۶۲ هکتار به ذخائر جنگلهای استان اضافه شد، توضیح داد: سال ۹۶ حدود ۵۱۸ هکتار ذخیرهگاه شناسایی شد و به مرور آن را به دو هزار و ۷۵۰ هکتار رساندیم و در این طرح، گونههای گیاهی که ارزش ژنتیکی دارند یا در حال انقراض هستند باید تحت حراست قرار بگیرند.
خزایی ادامه داد: در سه سال گذشته، هر سال هزار هکتار جنگل کاری به صورت گونههای جنگلی به استان، اضافه شده است و حدود ۸۰ درصد زندهمانی داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: سالانه برای حدود ۳۰ هزار هکتار از مراتع و جنگلها، عملیات آبخیزداری را اجرا میکنیم که از ۲۷۰ متر مکعب سیل، جلوگیری میکند و دو تن در هر هکتار، کنترل فرسایش خاک را به دنبال دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، گفت: طرح کاداستر اراضی ملی در سال جاری به اتمام رسید که باعث تفکیک دقیق اراضی خواهد شد.
خزایی با اشاره به کاهش بارشها در استان همدان، اظهار کرد: کمبود بارش و بارشهای رگباری سیلآسا باعث آسیب به پوشش گیاهی میشود.
وی در رابطه با ساخت بیمارستان هزار تختخوابی در حیدره بالای شهر، تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۰ زمین شهری، آن منطقه در اختیار راه و شهرسازی است البته هنوز قطعی نشده و پیشنهادهای دیگری هم وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در پایان، خاطرنشان کرد: ۷۴۵ فقره تخریب و تصرف در استان، صورت گرفته که ۵۹۲ فقره خلع ید و رفع تصرف صورت گرفته و ۱۴ نفر دستگیر شدند.
انتهای پیام
نظرات