از این پروژه بهعنوان یکی از بزرگترین مجتمعهای تجاری غرب کشور یاد میشود، این مجتمع تجاری که کار طراحی آن سالها پیش انجام شده است، در صورت اجرا میتوانست بهعنوان یک مرکز تجاری زمینه رونق اقتصادی، گردشگری و جذب توریست را فراهم کند.
مجتمع هشتبهشت میتواند با برندهای معروف آسیایی و جهانی رقابت کند این مجتمع تجاری تفریحی به مساحت ۵۴ هزار مترمربع در بلوار شهید بهشتی قرار دارد و فعالیت عمرانی آن قریب به ۱۵ سال پیش آغاز شده ولی تاکنون نه تنها خبری از هشتبهشت نیست بلکه یک بهشت آنهم کامل نشده است.
سید ابوالقاسم فاضل چهارمحالی عضو هیئتمدیره شرکت حامیان کیش دراینباره به ایسنا، گفت: پروژه هشتبهشت (سیتی سنتر) بروجرد با زیربنای ۳۰ هزار مترمربع در زمینی به مساحت ۵۴ هزار مترمربع در بلوار شهید بهشتی واقع شده است. در این مجموعه عظیم که از آن بهعنوان مهمترین مجتمع تجاری غرب کشور نام برده میشد در راستای چشمانداز برنامههای شهری بروجرد حلقهای از زنجیره توسعه پایدار شهرستان که شامل فرودگاه، منطقه ویژه اقتصادی و... میشد بهعنوان مرکز تجارت بینالملل غرب ایران یاد میشد.
وی اظهار کرد: در این مجموعه علاوه بر صدها واحد تجاری، ۴ سالن سینما، شهربازی، سالن صخرهنوردی سرپوشیده، روف گاردن، مجموعه رستوران و همچنین هایپرمارکت پیشبینیشده است که هماکنون دارای پیشرفتی در حدود ۵۰ درصد است، سازه پروژه یک ابرسازه و متفاوت ساختمانهای عرف مشابه است. برترین طراحان و متخصصین در سطح کشور نسبت به طراحی، اجرا و نظارت این پروژه اهتمام داشتهاند.
عضو هیئتمدیره شرکت حامیان کیش تصریح کرد: متأسفانه از ابتدای قرارداد تاکنون شهرداری نسبت به انجام تعهدات خود در زمانهای مقرر اقدام نکرده است و این موضوع باعث شده پروژه در وقت مناسب به اتمام نرسد و تعطیلیهای پروژه نه تنها موجب ایراد خسارتهای هنگفت به سرمایهگذار شده است بلکه باعث شده دیگر سرمایهگذاران خارج از شهرستان بروجرد نیز رغبتی جهت سرمایهگذاری در این شهر را نداشته باشند. البته این موضوع صرفاً به این پروژه محدود نمیشود و در دیگر بخشهای صنعتی، گردشگری و... نیز در بروجرد عمومیت دارد.
فاضل چهارمحالی خاطرنشان کرد: در پروژه هشتبهشت ۵۴ هزار مترمربع زمین در تصرف شرکت حامیان کیش است و طبق قرارداد شهرداری موظف بوده نسبت به صدور پروانههای ساختمانی، تغییر کاربری، رفع معارضین و انتقال سند به نسبت قدرالسهم و متناسب با پیشرفت پروژه اقدام نماید. در مورد پروانه ساختمانی نزدیک به ۲ سال پس از عقد قرارداد این مهم صورت پذیرفت ولیکن شهرداری نتوانست نسبت به رفع معارضین اقدام مناسبی انجام دهد و برداشتن دکلهای برق موجود در پروژه بیش از ۵ سال به طول انجامید که در پایان با پیگیری و رایزنیهای سرمایهگذار این عملیات انجام شد. در مورد مالکیت پروژه، شهرداری علیرغم پیشرفت ۵۰ درصدی پروژه نه تنها یک مترمربع سند به نام سرمایهگذار منتقل ننموده است بلکه در مالکیت شهرداری نسبت به زمین مذکور نیز ابهام وجود دارد، بهگونهای که از ۵ فقره سند زمین مذکور تنها تصویر دو فقره سند ارائه شده است.
وی اضافه کرد: بالطبع با توجه به مشکلات موجود جهت ادامه پروژه نیاز به تمدید پروانه ساختمانی بوده است که چندین سال است از شهرداری تقاضا کردهایم نسبت به تمدید پروانه ساختمانی جهت ادامه پروژه اقدام شود.
عضو هیئتمدیره شرکت حامیان کیش بیان کرد: غیرقابل باور است که بعضی از مسئولین شهرداری پیشنهاد میدادند که بدون تمدید پروانه به عملیات اجرایی ادامه دهیم.
فاضل چهارمحالی ادامه داد: در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ طبق مفاد قرارداد و با کسب مجوز از شهرداری نسبت به واگذاری معدود واحدهای تجاری به شهروندان محترم اقدام نمودیم که توقف پروژه باعث شده نتوانیم نسبت به تعهدات خود عمل کنیم.
وی عنوان کرد: همچنان که در جلسات و مذاکرات خود با مدیران شهری اعلام کردهایم شرکت حامیان کیش علیرغم کاهش نرخ بازگشت سرمایه آمادگی دارد در صورت انجام تعهدات طرف مقابل در اسرع وقت نسبت به فعال کردن و اتمام پروژه اقدام کند.
عضو هیئتمدیره شرکت حامیان کیش اظهار کرد: در پروژه هشتبهشت با وجود اینکه ارزش پروژه تاکنون صدها میلیارد تومان است حتی یک ریال هم از تسهیلات دولتی استفاده نکردهایم.
فاضل چهارمحالی تصریح کرد: در سالیان گذشته با توجه به اتمام زمان قرارداد و پروانه ساخت و همچنین عدم ارائه اسناد مالکیت توسط شهرداری مکرراً با آنها مکاتبه کردهایم ولیکن پاسخی دریافت نکردهایم که این موضوع برای ما جای سؤال دارد و این در حالی است که توقف پروژهها به نفع هیچکدام از طرفین قرارداد و همچنین مردم شریف بروجرد نیست.
وی خاطرنشان کرد: برای انجام تعهدات طرفین طبق برنامه زمانبندی پیشنهاد کردیم تاریخهایی مشخص شود و ضمانتهای اجرایی مناسبی هم پیشبینی شود درصورتیکه هرکدام از طرفین به تعهد خود عمل نکردند علاوه بر جریمههای قراردادی، خسارتهای مازادی را نیز پرداخت نمایند ولیکن مدیریت شهری نسبت به این موضوع هم بیتفاوت بوده است.
عضو هیئتمدیره شرکت حامیان کیش اضافه کرد: با وضعیت موجود و عدم تمدید قرارداد و پروانه ساخت و همچنین بلاتکلیفی مالکیت زمین، شرکت حامیان کیش عملیات اجرایی عملاً امکانپذیر نیست و اگر شهرداری بروجرد توان انجام تعهدات خود را ندارد با توجه به پیشرفت فیزیکی نسبت به پرداخت ارزش پروژه به نسبت قدرالسهم به شریک اقدام کند ارائه وضعیت موجود به هیچوجه برای ما قابل قبول نیست و طبیعتاً جهت احقاق حقوق خود اقدامات مؤثر را انجام خواهیم داد.
فاضل چهارمحالی بیان کرد: در قسمت باغ فدک قراردادی با عنوان مشارکت در احداث مجموعه تفریحی، ورزشی و تجاری در زمینی به مساحت ۱۳۰ هزار مترمربع با شهرداری در سال ۱۳۸۵ منعقد شد و مقرر شد که پس از صدور پروانه و عقد قرارداد طبق پیشرفت فیزیکی قدرالسهم زمین به نام شرکت حامیان کیش منعقد شود که این پروژه هم به علت عدم تملک زمین در سال ۱۳۹۲ اقاله شد.
وی ادامه داد: در مورد رستوران وسط دریاچه مقرر شد بهای عملیات انجام شده طبق برآورد دفتر فنی استانداری بر اساس قیمت روز به شرکت پرداخت شود که تاکنون حتی یک ریال هم پرداخت نشده است. در مورد زمین هایپر مارکت نیز با توجه به پیشرفت فیزیکی طبق قرارداد قدرالسهم پروژه به نسبت پیشرفت فیزیکی به شرکت حامیان کیش منتقل شد.
عضو هیئتمدیره شرکت حامیان کیش اظهار کرد: در سال ۱۳۹۲ در پروژه هایپرمارکت شرکت حامیان کیش مبلغ یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان از بانک انصار تسهیلات دریافت کرد که حدوداً مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان آن پرداخت شد و زمین پروژه هایپر مارکت در رهن بانک قرار گرفت. علیرغم انتظار و در عین ناباوری با وجود اینکه در حال رایزنی با بانک جهت تسویه حساب بودهایم ولیکن بانک با اقدامی حقوقی نسبت به ضبط سند اقدام کرد که البته اعلام میکنیم در صورت همکاری بانک این آمادگی جهت پرداخت تسهیلات و تسویهحساب با بانک و آزادسازی سند زمین وجود دارد.
فاضل چهارمحالی تصریح کرد: در مورد پروژه هایپرمارکت با وجود اینکه استانداری متعهد شده بود بر روی دریاچه فدک جهت رفع مشکل ترافیک نسبت به احداث پل اقدام کند و خوب میدانیم که این تعهد با توجه به شرایط اقتصادی دولت محقق نمیشود، به دنبال این هستیم که با همکاری شهرداری نسبت به بازتعریف پروژه اقدام کنیم.
انتهای پیام
نظرات