• چهارشنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400121108186
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول خبر داد:

کاهش تولید محصولات زنبور عسل در خراسان شمالی بر اثر خشکسالی

کاهش تولید محصولات زنبور عسل در خراسان شمالی بر اثر خشکسالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از کاهش تولید عسل و سایر محصولات جانبی زنبور عسل در این استان بر اثر خشکسالی خبر داد.

علیرضا صادق در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه میزان تولید عسل در سال جاری به علت بروز خشکسالی شدید و خشک بودن مراتع کاهش یافته و به دو هزار و ۶۰۴ تن رسید.

وی با اشاره به اینکه تولید سایر محصولات زنبور عسل نیز طی امسال کاهش یافته است، گفت: ژل رویال، گرده گل، بره موم و زهر زنبور عسل محصولات مهم زنبورعسل است که چند سالی است تعدادی از زنبورداران استان از تولید تک محصولی خارج شده و به سوی تولید این محصولات نیز پیش رفته اند اما خشکسالی بر تولید این محصولات نیز تاثیرگذار بوده است.

صادق با بیان اینکه تولید ژل رویال طی امسال ۶۵.۵ کیلوگرم بوده است، افزود: این میزان در سال گذشته ۹۳ کیلوگرم بوده است.

وی میزان تولید گرده گل را طی امسال ۷ هزار و ۹۴ کیلوگرم اعلام کرد و ادامه داد: میزان تولید گرده گل در سال گذشته ۳۶ هزار و ۸۱۲ کیلوگرم بوده است.

این مقام مسئول بیان کرد: میزان تولید بره موم در سال جاری ۴۰۳ و در سال گذشته ۴۵۹ کیلوگرم بوده است.

وی در ادامه به تعداد زنبورداران این استان نیز اشاره کرد و گفت: تعداد زنبورداران نیز از ۲ هزار و ۳۲۵ نفر در سال گذشته به ۲ هزار و ۱۱ نفر طی امسال رسیده است.

به گفته مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، پارسال تعداد کلونی های زنبور عسل نیز ۲۲۴ هزار و ۴۰۲ کندو بود که امسال به ۱۸۸ هزار و ۷۵۵ کندو طی رسیده است.

 وی تاکید کرد: اگر خشکسالی و تنش های گرمایی و سرمایی به همین شکل ادامه یابد، کلونی های زنبور عسل در این استان به شدت آسیب خواهد دید.

صادق تصریح کرد: ملکه ها تخم ریزی می کنند اما تنش های گرمایی و سرمایی سبب می شود تا تخم های ریخته شده از بین برود و کلونی ها تلفات دهند که در این صورت هزینه خوراک زنبورها نیز بالا خواهد رفت.

وی خاطرنشان کرد: خشکسالی سبب شده تا زنبورداران مجبور به کوچ زنبورستان ها کنند این در حالی است که هزینه کوچ نیز بسیار بالا بوده و هر کندو از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha