• دوشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۲۳:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400120907593
  • خبرنگار : 71049

معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل:

ایران مخالف شدید استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط هر کسی در هر مکان و تحت هر شرایطی است

ایران مخالف شدید استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط هر کسی در هر مکان و تحت هر شرایطی است

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در نشست روز دوشنبه  ۲۸ فوریه شورای امنیت در مورد سوریه گفت: ایران به عنوان قربانی اصلی سلاح های شیمیایی، بار دیگر مخالفت شدید خود را در استفاده از سلاح های شیمیایی توسط هر کسی، در هر مکان و تحت هر شرایطی ابراز می کند.

به گزارش ایسنا، زهرا ارشادی ضمن ابراز نگرانی از تأثیرات جدی سیاسی کردن اجرای کنوانسیون بر اعتبار کنوانسیون گفت سازمان منع سلاح های شیمیایی نباید برای دستیابی به اهداف  برخی کشورها با انگیزه سیاسی مورد سوءاستفاده قرار گیرد. در چند سال گذشته، سوریه چنین تلاش هایی را از سوی برخی از کشورهای عضو تجربه کرده است.
وی گفت ایران از همکاری مداوم سوریه با سازمان منع سلاح های شیمیایی، از جمله ارائه گزارش نود و هشتم آن در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲ در رابطه با انهدام سلاح های شیمیایی و تأسیسات تولید مرتبط در قلمرو آن استقبال می کنیم.
وی افزود: جلسات شورای امنیت در مورد پرونده شیمیایی سوریه نباید به تکرار مواضع کشورهای عضو و بحث در مورد ادعاهای بی اساس اختصاص یابد، در حالی که دولت سوریه پیشرفت قابل توجهی در اجرای تعهدات خود بر اساس کنوانسیون داشته است. 
بنابراین، عاقلانه است که شورا تصمیم به برگزاری جلسات ماهانه برای بحث در مورد پرونده شیمیایی سوریه را مجدداً بررسی کند. چنین جلساتی به جای دستیابی به اهداف کنوانسیون، اعتبار کنوانسیون و سازمان را تضعیف می کند.
نماینده کشورمان در ادامه گفت: تنها با انهدام و از بین بردن کامل همه سلاح های شیمیایی در سطح جهانی و اجرای تمام اقدامات ضروری برای اطمینان از عدم ایجاد چنین سلاح هایی می توان مطمئن بود که دیگر از سلاح های شیمیایی استفاده نخواهد شد. این هدف هنوز محقق نشده است، زیرا ایالات متحده به عنوان تنها کشور عضو دارنده این سلاح ها، به تعهدات خود در مورد مهلت تمدید شده نهایی برای انهدام سلاح های شیمیایی عمل نمی کند.
وی گفت: مانع دیگر عدم جهانی بودن کنوانسیون است. برای رسیدن به این هدف بزرگ، رژیم اسرائیل باید فورا و بدون قید و شرط به کنوانسیون ملحق شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۲:۳۵

اصلا درست مشخص نیست