عصمت تقیآبادی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: بنا بر بررسیهای انجام شده، قبل از پیک ششم میزان ابتلای کودکان و نوجوانان به کرونا ۵ الی ۶ درصد بود اما در پیک ششم و همزمان با شیوع سویه اُمیکرون و با توجه به درصد سرایت بالای آن، میزان ابتلای کودکان و نوجوانان به حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
تقیآبادی اظهار کرد: بنا بر ابلاغیه وزارت بهداشت برای سه گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، ۹ تا ۱۲ سال و ۵ تا ۹ سال به ترتیب و طی سه نوبت فراخوان دادیم که در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال که مدت زمان بیشتری از اعلام فراخوان میگذرد و شامل دانشآموزان است تاکنون و بنا بر آمار ششم اسفند ماه حدود ۹۳.۴۶ درصد دوز اول و ۸۱.۲۳ درصد دوز دوم را دریافت کردهاند و میزان پوشش واکسیناسیون گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال نیز تاکنون حدود ۲۵ درصد گزارش شده است.
وی افزود: با گذشت مدتی از فراخوان گروه سنی ۵ الی ۹ سال برای واکسیناسیون، میزان استقبال در شهرستان نیشابور کم بوده و بنا بر آمار منتشر شده در ۶ اسفند ماه، فقط ۶.۲۴ درصد این گروه سنی برای واکسیناسیون مراجعه کردهاند.
وی بیان کرد: بسیاری از والدین همچنان در برابر واکسیناسیون کودکان خود مقاومت میکنند و توجیهشان این است که میگویند صبر کنیم بقیه بزنند اگر عارضهای نداشت آن وقت برای واکسیناسیون اقدام کنیم.
تقیآیادی خاطرنشان کرد: نقش واکسیناسیون در ایمنی بیشتر بدن امری ثابت شده است و در همین سویه اُمیکرون نیز افرادی که سه دوز واکسن را دریافت کرده و واکسیناسیون خود را کامل کردهاند، کمتر به بیماری مبتلا شدهاند و در صورت ابتلا نیز بیماری از نوع خفیف بوده و افرادی که واکسینه نشده یا واکسیناسیون خود را کامل نکردهاند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری بودهاند.
وی تصریح کرد: من و همکارانم در معاونت بهداشت در همان روزهای اول فراخوان کودکان ۵ تا ۱۲ سال برای واکسیناسیون فرزندانمان اقدام کردیم و سعی کردیم با این عمل خانوادهها را به انجام واکسیناسیون تشویق کنیم.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: استقبال کم والدین از واکسیناسیون کودکان بیشتر به دلیل ترسی است که والدین از عوارض واکسن دارند، در صورتی که در واکسنهایی که تا کنون در این گروه سنی تزریق شده به جز عوارض طبیعی و مورد انتظار هر واکسن از جمله درد در ناحیه تزریق و گاها تب خفیف که نشان دهنده این است که واکسن عمل کرده و روال طبیعی خود را طی میکند، هیچ گونه عوارض و یا مشکلی خاصی نداشتیم، بنابراین توصیه ما به والدین این است که در برابر این اقدام مهم موضعگیری نکنند.
تقیآبادی تأکید کرد: تصور اشتباه بسیاری از افراد این است که چون واکسینه شدهاند کمتر به بیماری مبتلا شده و بر همین اساس رعایت پروتکلهای بهداشتی را زیاد جدی نمیگیرند، در صورتی که واکسیناسیون وقتی تأ ثیرگذار است و باعث شکسته شدن پیک میشود که با رعایت پروتکلهای بهداشتی همراه باشد.
وی افزود: هیچ تضمینی وجود ندارد که فردی که به نوع خفیف بیماری مبتلا شده است برای افراد دیگر خطری نداشته باشد بلکه ممکن است نوع خفیف بیماری همین فرد با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی باعث بیماری از نوع شدید در فرد دیگر شود، بنابراین در هر صورت باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی حساس باشیم.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به روزهای پایانی سال و خرید و ...، درخواستی که از مردم داریم این است که حتیالامکان از حضور در مکانهای شلوغ خودداری کنند و اگر مجبور به حضور در این اماکن هستند حتما از دو ماسک استفاه کنند و نسبت به ضدعفونی مداوم دستها اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات