• یکشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400120806327
  • خبرنگار : 71467

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی:

همه نگاه‌ها به آقای خاندوزی است در حالی که باید به آقای ضرغامی باشد

همه نگاه‌ها به آقای خاندوزی است در حالی که باید به آقای ضرغامی باشد

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری در اقتصاد کشور گفت که همه نگاه‌ها به دست آقای خاندوزی است در حالی که باید به سمت آقای ضرغامی باشد که چطور از این گوهر و ثروت گردشگری می توان استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، امروز همزمان با هشتم اسفندماه در محل صندوق توسعه ملی تفاهم نامه ای بین صندوق و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور مدیران ارشد هر دو سازمان منعقد شد.

بر اساس تفاهم نامه صورت گرفته اعطای تسهیلات بانکی از محل منابع ریالی صندوق توسعه ملی به متقاضیان حقیقی و حقوقی بخش های تعاونی و خصوصی متقاضی سرمایه گذاری در فعالیت های بخش گردشگری که طبق ضوابط صندوق از سوی وزارتخانه تعیین و به بانک های عامل معرفی می شود در دستور کار قرار خواهد داشت.

در رابطه با تامین مالی این تفاهم نامه نیز مقرر شد که از محل صندوق توسعه ملی و بانک های عامل به صورت تلفیقی به نسبت ۵۰ درصد سهم صندوق و ۵۰ درصد سهم بانک های عامل و حداکثر به مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان انجام شود که ساز و کار تخصیص منابع بر اساس نظام نامه ریالی صندوق توسعه ملی و بر اساس درخواست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواهد بود.

بعد از ۱۰ سال در تسهیلات دهی به بلوغ رسیده ایم

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در این مراسم با اشاره به اهمیت جذب گردشگر و سرمایه گذاری در این حوزه گفت که صندوق می تواند اقداماتی در رابطه با پروژه های گردشگری و جذب سرمایه گذاری خارجی انجام دهد.

وی ادامه داد: اگر برای آوردن سرمایه گذار نیاز به ضمانت نامه است، صندوق می تواند از منابع ارزی خود به جای دولت ضمانت بدهد. به هر حال منابع ارزی که در صندوق توسعه ملی وجود دارد نسبت به سایر بخش ها قابل توجه است.

غضنفری همچنین با اشاره به فرصت ایجاد اشتغال در صنعت گردشگری و سرمایه گذاری در آن گفت: صندوق می تواند محل مناسبی برای ورود به این سرمایه گذاری باشد، به هر حال ما بعد از ۱۰ سال تجربه در تسهیلات دهی به بلوغ رسیده ایم و حتی در انواع دیگر سرمایه گذاری مانند خرید سهام نیز وارد خواهیم شد.

اعتبار صندوق برای ما مهمتر از پول آن است

در ادامه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اظهاراتی به توجه مقام معظم رهبری به حفظ منابع صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت که با نظر ایشان در سال آینده سهم صندوق از منابع نفتی ۴۰ درصد و بطور کامل پرداخت خواهد شد که می توان با برنامه ریزی صحیح از آن بهره برداری مناسبی کرد.

وی گردشگری را صنعتی پیشران خواند و گفت که این صنعت می تواند دغدغه های زیادی را در کشور برطرف کند که از اهم آن در حوزه اقتصادی به دلیل به بدیل پایدار و تمام نشدنی بودن آن است.

ضرغامی با اشاره به مشکلاتی که در مورد ورود سرمایه گذاران در حوزه گردشگری وجود دارد، گفت: بعضا سرمایه گذاری در حوزه گردشگری نیست و یا اگر هم بخواهند وارد شوند نگرانند که سرانجام سرمایه آنها چه خواهد شد؟ با این حال ما در چند ماه گذشته سعی کردیم این اطمینان را که بازیگران و عوامل اصلی حوزه گردشگری بدهیم که بیایند و سرمایه گذاری کنند که اینجا محل مناسبی است.

ضرغامی این را هم گفت که تا کنون با حدود هشت نفر از کسانی که می خواهند بیش از هزار میلیارد تومان بدون دریافت تسهیلات در بخش گردشگری سرمایه گذاری کنند، جلسه داشته ام اما مسئله اینجاست که بخش زیادی نیاز به اعطای تسهیلات دارند و ما با توجه به اعتباری که صندوق توسعه ملی برای ما دارد و از پول آن هم مهمتر است می توانیم روی منابع آن برای جذب سرمایه گذار حساب ویژه ای باز کنیم. 

 اختصاص ۴۸۰۰ میلیارد تومان برای گردشگری

در بخش دیگری از این نشست، معاون بانکی صندوق توسعه ملی به بیان گزارشی در رابطه با اختصاص منابع صندوق توسعه ملی به حوزه گردشگری پرداخت و توضیح داد که طی این سال ها حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان از منابع ارزی صندوق تسعیر و به ریال تبدیل و در بخش های مختلف سرمایه گذاری شده است. این در حالیست که از سال ۱۳۹۴ برای حوزه گردشگری حدود ۴۸۰۰ میلیارد تومان منابع ریالی اختصاص یافته که ۲۶۰۰ میلیارد تومان آن یعنی معادل ۵۶ درصد منابع برای ۳۲۰ طرح جذب شده است.

به گفته میر محمد صادقی در مجموع می توان گفت که از منابع ریالی صندوق توسعه ملی تا کنون حدود هفت درصد در بخش گردشگری جذب شده است.

این یک اتفاق بی سابقه است

اما معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث گردشگری نیز در این مراسم گفت که اختصاص این حجم از منابع صندوق توسعه ملی و آنچه که در تفاهم نامه آمده یک اتفاق بی سابقه در حوزه گردشگری است.

وی با اشاره به اینکه قبل از کرونا یک و نیم میلیارد نفر در دنیا سفر کرده اند که سه تریلیون دلار هزینه و گردش مالی آن بوده است، گفت که گردشگری در واقع توزیع عادلانه ثروت است و ما می توانیم بر اساس تفاهم نامه ای که منعقد شده در مسیر رونق این صنعت در کشور حرکت کنیم.

او با اشاره به اینکه گردشگری در دوران کرونا ۹۰ درصد افت کرده است، گفت که در این دوران سرمایه گذاری برای طرح های نیمه تمام تقریبا متوقف شده، در حالیکه می توان به سمت احیای ۷۰۰ طرح نیمه تمام در این حوزه حرکت کرد و بطور مستقیم ۴۰ هزار و غیر مستقیم تا ۲۰ هزار شغل ایجاد شود.

معاون وزارت میراث به دو موضوع مهم در تفاهم نامه این وزارتخانه و صندوق توسعه ملی نیز اشاره کرد و گفت که بر اساس آن سرمایه در گردش مورد توجه است که بسیار مهم خواهد بود چرا که موجب بازسازی و تجهیز هتل ها و زیرساخت های مربوط به گردشگری می شود. در حالیکه پیش از این سرمایه گذاری ها برای ساخت و بهره برداری بوده است.

وی یادآور شد که بر اساس این تفاهم نامه کسانی که تا قبل از سال ۱۳۹۹ تسهیلات دریافت کرده اند می توانند بار دیگر مشمول دریافت تسهیلات شوند در حالیکه تا پیش از این این امکان وجود نداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha