• یکشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400120806137
  • خبرنگار : 71415

دو مطالعه نشات گرفتن کروناویروس از آزمایشگاهی در چین را مردود دانستند

دو مطالعه نشات گرفتن کروناویروس از آزمایشگاهی در چین را مردود دانستند

دو مطالعه که از سوی دانشمندان منتشر شده اما هنوز در نشریات معتبر پزشکی انتشار نیافته‌اند، نشان دادند که ویروس کووید-۱۹ از لابراتوار موسوم به موسسه ویروس شناسی ووهان در چین نشات نگرفته و برآمده از بازاری در شهر ووهان این کشور است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، گروهی از دانشمندان بین‌المللی روز شنبه نتایج دو مطالعه عمده را منتشر کردند، در حالی که یکی از مشارکت‌کنندگان در این مطالعه‌ها گفت، نتایج آنها "فوق‌العاده روشن می‌سازد" بازاری در ووهان چین، منبع ویروس کرونایی است که به همه‌گیری کووید-۱۹ دامن زد و نشات گرفتن آن از یک آزمایشگاه دولتی چین، نظریه‌ای که مورد حمایت فعالان، ستون نویسان و سیاستمداران راستگرای آمریکا قرار گرفته، را رد کردند.

به نوشته گاردین، این سؤال که منشا کووید-۱۹ از کجا بوده و چگونه این ویروس گسترش یافته باعث ایجاد تفرقه شده است.

بر اساس اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، واقع در بالتیمور آمریکا، پس از دو سال، تعداد قربانیان کووید ۱۹ در جهان به بیش از ۵.۹ میلیون نفر و تعداد موارد ابتلای به آن ۴۳۳.۷ میلیون نفر رسیده است.

در اوت سال گذشته میلادی، یک بررسی صورت گرفته از سوی نهاد ارشد اطلاعاتی آمریکا در مورد این منشا بدون نتیجه قطعی بود.

نیویورک تایمز نخستین بار گزارش مربوط به این مطالعات جدید را که هنوز در هیچ ژورنال پزشکی منتشر نشده‌اند، انتشار داد.

مایکل ووروبی، زیست‌شناس تکاملی در دانشگاه آریزونا و یکی از نویسندگان هر دو مطالعه به این روزنامه گفت: وقتی به همه شواهد در کنار هم نگاه می‌کنید، این تصویر فوق‌العاده واضح است که همه‌گیری از بازار هوانان (ووهان) شروع شده است.

خلاصه یک جمله‌ای یکی از این مطالعه‌ها عنوان می‌کند: خوشه‌بندی جغرافیایی اولین موارد شناخته شده ابتلا به کووید-۱۹ و نزدیک بودن نمونه‌های محیطی مثبت به فروشندگان حیوانات زنده حاکی از آن است که بازار عمده‌فروشی غذاهای دریایی هوآنان در ووهان محل منشاء همه گیری کووید-۱۹ بوده است.

از سوی دیگر در چکیده یکی دیگر از این مطالعه‌ها دانشمندان گفتند: "درک شرایطی که منجر به بیماری‌های همه گیر می‌شود برای پیشگیری از آنها بسیار مهم است."

با این حال، موضوع مقصر دانستن چین از این بابت یا موارد دیگر، به ویژه در آمریکا، هم حساسیت دیپلماتیک و هم سیاسی کاری بالایی پیدا کرده است.

در یک مورد خاص، دکتر آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پزشکی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، بارها با سناتورهای جمهوری خواه از جمله رند پل از ایالت کنتاکی که از مدافعان نظریه وجود منشأ آزمایشگاهی برای کووید-۱۹ است، درگیر شده است.

مطالعات منتشر شده مذکور، توسط دانشمندانی از آمریکا، کره جنوبی، سنگاپور، مالزی، استرالیا، بریتانیا (آکسفورد، ادینبورگ و گلاسکو)، کانادا، هلند و بلژیک انجام شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha