• یکشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400120805815
  • منبع : باشگاه دانشجویان

دبیر اتحادیه انجمن های دانشجویی مهندسی مکانیک کشور:

انجمن های علمی بهترین مامن برای تربیت مدیران شرکت های دانش بنیان هستند

انجمن های علمی بهترین مامن برای تربیت مدیران شرکت های دانش بنیان هستند

دبیر اتحادیه انجمن های دانشجویی مهندسی مکانیک کشور گفت: در حال حاضر راه اندازی شرکت های دانش بنیان از اثرگذارترین اتفاقات حوزه علم و فناوری و دانش در کشور است و انجمن های علمی یکی از بهترین مامن ها برای تربیت مدیران شرکت های دانش بنیان هستند.

محمد قربانی در گفت و گو با باشگاه دانشجویان ایسنا عنوان کرد: با تاکیداتی که مقام معظم رهبری و تمامی مسئولان با توجه به اوضاع کشور چه در بحث تحریم و چه بحث ارتباط با دنیا دارند، هیچ راهی نیست جز اینکه گامی جدی و اساسی در حوزه های دانش بنیان برداشته شود.

وی افزود: طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده و همچنین کتاب ها و جزواتی که حتی از دل انجمن های علمی دانشجویی شکوفا شده است به عنوان مثال کتاب نگاهی نو به کارکردهای انجمن های علمی کشور چاپ شده در سال های ۸۶ ـ ۸۷ می‌توانیم به این نتیجه برسیم که انجمن های علمی یکی از بهترین مامن ها برای تربیت مدیران شرکت های دانش بنیان هستند.

دبیر اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی مکانیک کشور تاکید کرد: از مسائل اساسی کشور ما در حوزه دانش بنیان، فقر افراد توانمند و نخبه نیست! بلکه فقر داشتن مدیران استارت آپ های تراز جهانی یا فقر داشتن کارآفرینان تربیت شده حوزه نوآوری است که بتوانند علاوه بر مباحث فناوری به مباحث سازمانی و مدیریت هم آگاه باشند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط انجمن‌های علمی گفت: طبق مطالعات و تحقیقات میدانی ما و همچنین رویدادهای بسیاری که در حوزه صنعت، کارآفرینی، مهارت های نرم و ... در اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی مکانیک برگزار کردیم، به عنوان مثال رویداد دانشجویان دیروز، مهندسان امروز ـ استارتینو و ... موفق ترین مدیران شرکت های دانش بنیان یا افراد موثر چه در داخل و چه خارج از کشور اکثرا کسانی بودند و هستند که تجربه حضور در انجمن های علمی را در دوران دانشجویی خود داشتند.

قربانی دلیل این موضوع را وجود فعالیت های جانبی مثل حسابداری، کارهای حقوقی، برندینگ، مارکتینگ، بازاریابی، مهارت حل مسئله، کارگروهی، سخنوری و فن بیان و ... در کنار فعالیت علمی در اتحادیه ها و انجمن های علمی دانشجویی دانست و عنوان کرد: ما جوان انقلابی و مدیری می خواهیم که به عنوان مثال اگر پس از دوران دانشجویی وارد حوزه های تخصصی خود شد و یک دسته چک سفید امضا به او دادیم برای استفاده از آن دسته چک برنامه داشته باشد یا بداند اصلا نحوه استفاده از دسته چک سفید امضا چگونه است! نه اینکه دست او بلرزد ...

دبیر اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی مکانیک کشور درخصوص سازماندهی و  توجه به انجمن های علمی دانشجویی عنوان کرد: با سرمایه گذاری غیر مالی! بلکه سرمایه گذاری بر روی منابع انسانی می‌توانیم با جهت دهی این مدیران انجمن های علمی دانشجویی و ایجاد فرصت برای همنشینی در کنار مدیران شرکت های دانش بنیان در شهرها و استان ها در راستای تربیت آنان به سمت تبدیل شدن به کارآفرینان نوپایی که می توانند در عرصه فناوری کشور اثرگذار باشند گام های موثری برداریم.

قربانی با اشاره به مقوله نوآوری گفت: مقوله نوآوری یک مقوله چند وجهی است که شامل : ۱- پژوهش ۲- ایده یابی ۳- توسعه زیرساخت ۴- منابع انسانی ۵- بازاریابی است.

وی افزود: ما می‌توانیم از الان انجمن های علی دانشجویی را به عنوان پایگاهی تعریف کنیم که بتواند افراد اثرگذار حوزه نوآوری آینده را از دل دانشگاه ها شناسایی و تربیت کند که ما بعد از تجربیات بسیار در برگزاری دوره های آموزشی، رویدادهای ترویجی و تخصصی، بازدیدهای صنعتی و نشست های بسیار با صنعتگران ـ کارآفرینان ـ مدیران خصوصی و دولتی و همچنین مطالعاتی در اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی مکانیک می‌توانیم مدل های کارآمد و الگوهای خوبی ارائه کنیم، اما یکی از مشکلات اساسی ما در این سال ها نبود توجه ویژه به سه ضلعی ۱- بنیاد ملی نخبگان ۲- معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۳- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است تا بتوانیم به صورت گسترده تر و کلان تر تجربیات و الگوهای خود را عملیاتی کنیم.

دبیر اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی مکانیک کشور اذعان کرد: با توجه به لزوم حرکت در مرز دانش برای پیشرفت و توسعه و آبادانی کشور، یکی از مشکلات جدی که در این سال ها دیده می‌شود برخلاف تاکیدات مقام معظم رهبری در لزوم مسئله محوری در جامعه علمی بحث مفید نبودن سرفصل های درسی یا تعریف نشدن پروژه ها و فعالیت های مسئله محور در دانشگاه ها یا عقب بودن برخی از مدیران و مسئولان ما از مفهوم و درک مرز دانش است

وی ادامه داد: به جرات می‌توان گفت که ما در حال حاضر مشکلی در پژوهش در مرز دانش یا منابع انسانی نخبه ای که این پژوهش را انجام بدهند نداریم و مسئله ما نداشتن مدیران آگاه و تربیت شده برای راه اندازی شرکت های بزرگ دانش بنیان خصوصا مجموعه های unicorn یا به اصطلاح تک شاخ هستند که می‌توانند GDP کشور را تغییر بدهند.

قربانی در پایان تاکید کرد: پس ما می‌توانیم با سرمایه گذاری های درست در انجمن های علمی دانشجویی مدیرانی که می‌توانند در آینده این شرکت ها را به وجود بیاورند را رصد کنیم همان هایی که در کنار کار علمی وفعالیت های ستادی و مدیریتی را نیز دوست دارند و در همه ابعاد می‌توان از آنها به عنوان نخبه یاد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha