علی موسوی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و شخم زمستانه حدودا در ۲۰ هزار هکتار از مزارع برنج استان انجام شده، میزان دقیق شخم زمستانه طی هفته جاری پس از بررسی نهایی اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: میزان انجام و یا شتاب در شخم زمستانه به شرایط مختلفی از جمله بارش باران بستگی دارد و خوشبختانه در هفته های اخیر باران خوبی در استان باریده است.
موسوی ادامه داد: در شالیزارهایی که خارج از پوشش شبکه آبرسانی سد سفیدرود هستند نیز با بسته شدن سردهنه ها می توان شخم زمستانه را انجام داد.
تقویم زراعی برای شالیزراهای گیلان در آستانه تصویب
وی با اشاره به اینکه فعلا وضعیت شالیزارهای استان مطلوب است، تصریح کرد: برای تنظیم تقویم زارعی نیز در این هفته با دستگاههای مربوطه جلسه داریم و پس از تصویب نهایی زمان کشت برنج، شرکت آب منطقه ای گیلان نوبت بندی آب را برنامه ریزی خواهد کرد.
مدیر امور گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شخم زمستانه و رعایت تقویم زراعی موجب مدیریت در مصرف آب برای تولید برنج می شود، گفت: امسال برای تامین آب برنج کمی نگرانی وجود دارد زیرا تاکنون پشت سد ۳۴۰ میلیون متر کعب آب ذخیره سازی شده است این در حالیست در سال گذشته در این موقع از سال بیشتر بود.
وی در خصوص دغدغه محیط زیست استان در مورد تصرفات اراضی تالابی توسط برخی از کشاورزان متخلف حاشیه تالاب برای کشت برنج گفت: این کار مورد تایید نیست و کشاورزان نباید به مناطق چهارگانه محیط زیست تعرض کنند.
آسیب به تالاب انزلی دستاورد تصرف اراضی حاشیه تالاب
موسوی ادامه داد: ضمن اینکه متولیان محیط زیست مانع می شوند و خود کشاورز نیز باید بداند که با انجام فعالیت های کشاورزی و ریختن سم و کود به تالاب آسیب وارد می شود.
وی گفت: از کشاورزان می خواهیم در جلوگیری از تغییرکاربری ها نیز هوشیار باشند زیرا حفظ اراضی کشاورزی از اولویت های کاری وزارت کشاورزی است.
موسوی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از تغییرکاربری بارها به دادگاه می رویم، تصریح کرد: متاسفانه برخی از کشاورزان منافع آنی را فدای منافع آتی می کنند و با وسوسه زمین خواران سودای فروش زمین را در سر می پرورانند.
پهن کردن دام برای زمین های کشاورزان از سوی زمین خواران
وی افزود: باید اطلاع رسانی لازم به کشاورزان برای در نظر گرفتن تامین امنیت غذایی کشور به شالیکاران داده شود تا بیش از این در دام سود جویان زمین خوار نیفتند.
مدیر امو گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در گذشته هر چقد از کشاورزان خواستیم که اراضی شان را نفروشند گوش نکردند و الان زمین هایشان به دست غیر بومی ها افتاده و قیمت ها به قدری افزایش یافته که جز پشیمانی چاره دیگری ندارند.
انتهای پیام
نظرات