• جمعه / ۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400120604483
  • خبرنگار : 71263

توقف خرید نفت دریابرد روسیه از سوی چین

توقف خرید نفت دریابرد روسیه از سوی چین

واردکنندگان نفت در چین که بزرگترین خریدار نفت روسیه در جهان است، موقتا خرید جدید نفت دریابرد روسیه را متوقف کردند تا به ارزیابی پیامدهای احتمالی خرید نفت این کشور پس از حمله نظامی مسکو به اوکراین بپردازند.

به گزارش ایسنا، پالایشگاههای چینی و معامله گرانی که به این منطقه نفت می فروشند به بلومبرگ اعلام کردند خریداران همیشگی نفت روسیه که از بنادر خاور دور بارگیری می شوند، اعلام کردند تا زمان شفافیت بیشتر درباره فاینانس و پرداخت پول محموله، در حاشیه بازار می مانند. از سوی دیگر هزینه های حمل محموله هایی که از دریای سیاه بارگیری می شوند، سه برابر شده است زیرا صاحبان نفتکشها به دلیل ریسکهای امنیتی از این منطقه دوری می کنند.

اگرچه صادرات انرژی روسیه از تحریمهای آمریکا در امان مانده است اما بعضی از بانکهای اروپایی مانند ING Groep NV و رابوبانک، محدودیتهایی برای فاینانس تجارت کالای مربوط به دو کشور را آغاز کرده اند. سایرین هم با محدود کردن صدور اعتبارنامه برای محموله هایی که مبدا آنها از روسیه است، آسیب پذیری ناشی از این فعالیتها را کاهش داده اند.

آمریکا و متحدان غربی این کشور هنوز دسترسی روسیه به سیستم بانکی جهانی سوئیفت را محدود نکرده اند که به معنای امکان ادامه معاملات به دلار و یورو است.

به گفته پالایشگاهها و معامله گران، خریداران چینی وقفه کوتاهی را در پیش گرفته اند و منتظر شفافیت بیشتر در روزهای آینده هستند. شرکتها نمی خواهند در وضعیتی گرفتار شوند که هیچ انتخابی ندارند و باید پول بیشتری برای حمل یک محموله دهند یا گرفتار مسائل پرداخت شوند.

به گفته معامله گران آسیایی، خریداران چینی اوایل ماه میلادی جاری فعالانه گریدهای نفتی روسیه مانند اسپو و سوکول را از بنادر خاوردور روسیه خریداری می کردند. همچنین محموله های نفت اورال را خریداری می کردند که در دریای سیاه بارگیری می شوند زیرا اختلاف قیمت آن پس از فاصله گرفتن خریداران غربی از نفت روسیه، کاهش پیدا کرده بود.

سیکل تجارت بعدی گریدهای نفتی اسپو و سوکول از اواسط مارس آغاز می شود در حالی که گرید نفتی اورال با تخفیف بی سابقه ای عرضه می شود. گروه ویتول ۱۰۰ هزار تن نفت اورال روسیه برای تحویل به روتردام را هفت دلار و ۲۵ سنت کمتر از قیمت نفت برنت که قیمت پایه معاملات فیزیکی در اروپاست، عرضه کرد. نفت اورال روز سه شنبه در مزایده ای شش دلار پایینتر از قیمت نفت برنت فروخته شده بود و شش دلار و ۳۰ سنت تخفیف داشت که طبق اطلاعات گردآوری شده توسط بلومبرگ، بزرگترین تخفیف در ۱۱ سال گذشته محسوب می‌شود.

معامله گران اظهار کردند که پیش از تشدید تنشها در هفته جاری، این تخفیف ربطی به تنشها بر سر اوکراین نداشت. قیمتهای نفت در وضعیت بکواردیشن قرار گرفته اند که تحت آن قیمت روز از قیمت آتی بالاتر است و این وضعیت برای خرید نفت روسیه مطلوب نیست. همچنین نفت روسیه سولفور بیشتری در مقایسه با گریدهای نفتی دیگری دارد که در اروپا محبوب هستند و پالایش آن گرانتر است زیرا قیمت بالای گاز طبیعی، هزینه هیدروژنی که پالایشگاهها استفاده می کنند را بالا برده است. روسیه همچنین برنامه هایی طراحی کرده تا نفت اورال بیشتری را از بنادر غربی خود صادر کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، واردات گرید نفتی اسپو به چین در ژانویه به رکورد ۸۱۸ هزار بشکه افزایش یافت اما طبق آمار شرکت کپلر، پیش بینی می شود ماه جاری به ۵۲۹ هزار بشکه کاهش پیدا کند. چین همچنین از طریق خط لوله زمینی متصل به میادین نفتی در داکینگ، نفت اسپوی روسیه را خریداری می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha