• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400120403495
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

بی‌خانمان‌های اصفهان بی‌خانمان نمی‌مانند

بی‌خانمان‌های اصفهان بی‌خانمان نمی‌مانند

ایسنا/اصفهان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اصفهان با تأکید بر اینکه قرار نیست افراد بی‌خانمان بمانند، گفت: قرار نیست افراد بی‌خانمان چندین سال در این مکان زندگی کنند، بلکه باید کمک کنیم این افراد توانمند شده و به چرخه زندگی برگردند.

روز گذشته محسن انصاری، مؤسس و مدیر گرمخانه مردمی بی‌خانمان‌های امید اصفهان از تعطیلی این گرمخانه خبر داد و به ایسنا گفت: کاروانسرایی که 4 سال به‌عنوان تنها گرمخانه مردمی در اصفهان فعال بود، اکنون به مرکز ساماندهی متکدیان تبدیل شده است.

وی افزود: با توجه به دستور قضائی برای تخلیه این مکان، مجبور به تخلیه ساختمان شدیم و افراد بی‌خانمان اکنون دیگر هیچ جایی در اصفهان ندارند.

علیرضا قاسمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اصفهان اما امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از این گرمخانه، اظهار کرد: با توجه به اینکه این گرمخانه شرایط استانداری به‌ویژه از نظر بهداشتی نداشت، ساماندهی آن در دستور کار فرمانداری قرار گرفت، بدون اینکه گرمخانه تعطیل شود.

وی با قدردانی از چندین سال فعالیت مدیریت این گرمخانه مردمی، گفت: مدیریت این مکان تغییر کرد و از این پس با عنوان مجتمع نگهداری، ساماندهی و توانمندسازی متکدیان و کارت خواب‌ها فعالیت خواهد کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اصفهان با بیان اینکه قرار نیست افراد بی‌خانمان چندین سال در این مکان زندگی کنند، افزود: باید کمک کنیم این افراد توانمند شده و به چرخه زندگی برگردند. بر این اساس، قرار است ابتدا مشکلاتی همچون اعتیاد، بیماری اعصاب و روان، بیماری و ... این افراد برطرف شود و پس از درمان و ترک اعتیاد، برای اشتغال به مراکز مختلف معرفی شوند. اشتغال یکی از حلقه‌های مفقوده‌ای بود که قبلاً در این مرکز فکری برای آن نشده بود.

وی با تأکید بر اینکه این ساختمان در حال حاضر ازنظر ماهیتی هیچ تغییری نکرده است، توضیح داد: مددجویانی که قبلاً در این گرمخانه بودند هنوز هم حضور دارند و بی‌خانمان شدن بی‌خانمان‌های اصفهان دروغ بزرگی بود.

قاسمی با اشاره به مسئولیت 13 ارگان برای ساماندهی افراد آسیب‌دیده، گفت: شهرداری، بهزیستی، کمیته امداد، دانشگاه علوم پزشکی و ... همه باید به میدان بیایند و وظایف خود را انجام دهند تا زمینه بازگشت افراد آسیب‌دیده را به زندگی عادی فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه در یک کلام آمده‌ایم به اقشار آسیب‌دیده خدمت بهتری ارائه دهیم، گفت: ما قرار است خدمات شایسته شأن به این افراد بدهیم نه منت و صدقه، همان‌گونه که وظیفه ارگان‌ها و دولت ارائه خدمت شایسته است.

معاون فرماندار اصفهان با بیان اینکه در شرایط همه‌گیری کرونا، شرایط زندگی در این گرمخانه باید بهتر شود، گفت: قرار نیست اگر فردی کارتن‌خواب است برای همیشه کارت خواب بماند. ما در اصفهان ۳ هزار و ۲۰۰ موقعیت شغلی آماده در صنعت داریم که می‌توانیم هرکدام از افرادی که به این مرکز می‌آیند و توانمند هستند را معرفی کنیم. همچنین مددکاران کمک می‌کنند تا مشکلات آن‌ها برطرف شده و بتوانند به آغوش خانواده‌هایشان برگردند.

قاسمی در پاسخ سؤال ایسنا در مورد نگهداری افراد بی‌خانمان و متکدی در کنار هم در این مجموعه گفت: ما چند اقدام باید انجام دهیم که اولین آن در مورد کودکان کار است. شهرداری باید به‌جای جمع‌آوری، کودکان کار را به نحو مناسبی به مراکز بهزیستی هدایت کند، و بهزیستی آن‌ها را ساماندهی کند. به‌طوری‌که اگر خانواده‌ای دارند، مشکل خانواده برطرف شود و اگر بدون خانواده هستند تحت پوشش و حمایت قرار گیرند. موضوع دیگر متکدیان و افراد بی‌خانمان و کارتن‌خواب است که شهرداری آن‌ها را از سطح شهر جمع‌آوری و به این مرکز منتقل می‌کند. درواقع اینجا برای بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها و متکدیان است اما قرار نیست همه اینجا بمانند. بخشی از معتادان به مراکز ماده ۱۶ و بخشی به مراکز ترک اعتیاد معرفی می‌شوند. بعد از ترک اعتیاد و درمان، مهارت‌آموزی انجام می‌شود تا توانمند شوند.

وی در مورد سؤال دیگر ایسنا در مورد ظرفیت این مکان برای نگهداری افراد بی‌خانمان، کارتن‌خواب و متکدی، گفت: با پیگیری‌های اعضای کارگروه ؟ مرکزی برای ساماندهی این افراد آماده ‌شده که اگر ظرفیت اینجا جواب نداد سرریز آن منتقل شود. همچنین در نزدیکی باغ فدک مرکزی در حال آماده شدن است که پیشرفت خوبی داشته و قرار است تا اردیبهشت‌ماه آماده شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اصفهان خاطرنشان کرد: بعد از آماده شدن این مراکز، افرادی که اینجا پذیرش می‌شوند غربالگری شده و سپس هرکدام بر اساس مشکلی که دارند ارجاع می‌شوند تا خدمات کاملی بگیرند و البته به مرور توانمند شده و برای برگشت به اجتماع آماده شوند.

وی در پاسخ به سؤال دیگر ایسنا درباره تغییر مدیریت این مجموعه، توضیح داد: آقای انصاری سال گذشته استعفا خود را به استانداری اعلام کرد. در کارگروه ساماندهی متکدیان نیز تصمیم گرفته شد تغییر محتوایی در این مجموعه اتفاق افتد و بر اساس یک فرایند علمی، بتوانیم افراد متکدی، کارتن خوب و بی‌خانمان را در این مجموعه توانمند کنیم، اتفاقی که قبلاً نمی‌افتاد و یکی از دلایل ساماندهی مجموعه نیز همین بود.

قاسمی با بیان اینکه این ساختمان تاریخی و موقوفه است و اصلاً مناسب این کار نیست، تأکید کرد: این ساختمان حتماً باید زودتر تخلیه شود، هرچند تا آماده شدن مجموعه فدک شهرداری اصفهان تلاش زیادی کرد تا ساختمانی به‌طور موقت اجاره کند تا اینجا را تخلیه کنیم اما موفق نشد، بااین‌وجود در اسرع وقت به دنبال جابجایی هستیم.

مسعود شجاعی، مدیر مرکز توانمندی و نگهداری متکدیان اصفهان نیز با اشاره به اینکه افرادی که اینجا می‌آیند هم متکدی، هم کارتن‌خواب و هم غالباً معتاد هستند، گفت: به‌ندرت اتفاق می‌افتد که فردی اعتیاد نداشته باشد، ضمن اینکه حتی گاهی مجرم و سارق نیز هستند.

وی با اشاره به اینکه ما اولین سازمان مردم‌نهاد ساماندهی متکدیان استان اصفهان هستیم، گفت: هدف ما درست کردن یک پالایشگاه است که افرادی که به دلایل مختلف دچار معضل شده‌اند وارد این پالایشگاه شوند و سپس معتاد متجاهر به مراکز ماده ۱۶، معتادان دیگر به مراکز ترک اعتیاد، بیماران اعصاب و روان به مراکز درمانی و ... معرفی شوند.

شجاعی با تأکید بر اینکه نمی‌خواهیم اشتباهات گذشته تکرار شود، گفت: مددجویان هیچ تغییری نکردند  و به اختیار خودشان اینجا ماندند، درحالی‌که قبلاً اجبار بود و حتی گاهی فرار می‌کردند. یکی از نقدهای ما این است که چرا یک مددجو ۴ سال و کمتر یا بیشتر باید در این مکان بماند؟!

وی با بیان اینکه در چند سال گذشته حداقل 500 نفر از 5 هزار نفری که گفته شده در این مجموعه بودند باید به زندگی برمی‌گشتند، افزود: در همین چند روز با تماس‌ها و پیگیری‌هایی که انجام دادیم ۶ نفر به آغوش خانواده‌هایشان برگشتند، چند نفر شاغل بودند و سر کار برگشتند. از هفته آینده نیز کارگاه خاتم‌سازی در مرکز راه‌اندازی می‌شود و ساعت کار، ورزش و کتاب‌خوانی پیش‌بینی کرده‌ایم. معتقدیم اگر این افراد را باور کنیم، ظرفیت‌های پنهان خود را نشان می‌دهند و می‌توانند دوباره به زندگی عادی خود برگردند.

مدیر مرکز توانمندی و نگهداری متکدیان اصفهان با اشاره به اینکه افراد بی‌خانمان  و متکدی در بدو ورود به این مرکز به مدت یک هفته قرنطینه و ازنظر بیماری چک می‌شوند، گفت: افراد سالم به بخش اصلی منتقل می‌شوند. از امشب آماده پذیرش ۵۰ نفر افراد بی‌خانمان و متکدی هستیم و تا ۳۰۰ نفر برنامه‌ریزی کردیم که بتوانیم پذیرش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جمع‌آوری افراد بی‌خانمان و متکدیان وظیفه شهرداری و نیروی انتظامی است، گفت: ما افرادی که جمع‌آوری و به این مجموعه منتقل می‌شوند را پذیرش می‌کنیم. درهای این مرکز را باز گذاشته‌ایم و مثل یک بیمارستان است که بعد از گذراندن دوره درمان و نقاهت باید بروند، نه اینکه به‌صورت منفعل اینجا زندگی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha