به گزارش ایسنا، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که در ۱۰ ماهه امسال از ۲۸ کالای منتخب صنعتی، تولید ۱۸ کالا بین ۰.۴ تا ۷۱.۸ درصد افزایش یافته است. در این مدت تولید پنج کالا بیش از ۲۰ (تا ۵۰ درصد)، چهار کالا ۱۰ تا ۲۰ درصد و ۹ کالا کمتر از ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و تولید ۱۰ کالا نیز کاهش یافته است.
بر اساس این آمار در ۱۰ ماهه امسال تولید کامیون، کامیونت و کشنده بیشترین افزایش را داشته و با بیش از ۷۱.۸ درصد افزایش به ۸۹۱۴ دستگاه رسیده است. در این میان دو کالای دیگری که بیشترین افزایش تولید را داشتند شامل چرم با ۳۷.۹ و روغن ساخته شده نباتی با ۳۳.۷ درصد افزایش است.
تناقض آمار تولید روغن با اظهارات تولیدکنندگان
تولید روغن نباتی در در ۱۰ ماهه امسال به بیش از یک میلیون و ۶۷۴ هزار تن رسیده است. تولید روغن در بیشتر ماههای سال قبل بیشترین کاهش را نسبت به سایر کالاها داشت. بر اساس نامه دبیر ستاد تنظیم بازار، کارخانه های تولیدی در سال جاری باید نسبت به تولید ماهانه ۱۸۰ هزار تن روغن که ۱۲۰ هزار تن در بخش های خانوار، ۲۵ هزار تن در بخش صنف و ۳۵ هزار تن در بخش صنعت خواهد بود، اقدام کنند.
این آمار در شرایطی منتشر شده که ماه گذشته اخیر اظهارات مدیران برخی صنایع از جمله کنسرو و شیرینی و شکلات حاکی از کمبود روغن منتشر شده بود. اما بر اساس آمارها، تولید و واردات این محصول در سال جاری افزایش یافته و فعالان صنعتی نیز اخبار مربوط به حذف ارز ترجیحی را علت این وضعیت میدانند.
وضعیت تولید لوازم خانگی
بر اساس این آمار تولید انواع لوازم خانگی با افزایش ۱۰.۱ درصدی به بیش از چهار میلیون دستگاه رسیده است.
از بین انواع لوازم خانگی تولید ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر با ۲۳ و ۹ درصد افزایش به ترتیب به بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار و یک میلیون و ۸۵۳ هزار دستگاه رسیده است. تولید این دو محصول در ۱۰ ماهه سال قبل نزدیک به ۹۶۰ هزار و یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه بود. تولید کولر آبی هم در این مدت ۵.۲ درصد افزایش یافته و به حدود ۹۱۳ هزار دستگاه رسیده است.
در این میان تولید تلویزیون با کاهش جزئی ۰.۱ درصدی مواجه بوده و تولید آن در ۱۰ ماهه امسال معادل بیش از یک میلیون دستگاه بوده است.
اما با وجود افزایش تولید لوازم خانگی در سال جاری، در بازار شاهد کاهش قیمت نیستیم و حتی حدود دو هفته پیش قیمت برخی از انواع لوازم خانگی ۸ تا ۱۲ درصد افزایش یافت که البته وزارت صمت تولیدکنندگان را ملزم به بازگرداندن این قیمتها کرد. اخیرا سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی افزایش ۳۹ درصدی حقوق و دستمزد، گران شدن قیمت جهانی مواد اولیه و افزایش نرخ ارز که شش برابر نسبت به سال ۱۳۹۷ شده را از دلایل افزایش قیمت عنوان کرد.
گفتنی است که سال گذشته سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) هدف این وزارتخانه را تولید ۱۱.۶ میلیون دستگاه لوازم خانگی در سال عنوان کرد، اما گفته بود که تقاضا در این بازار حدود ۱۲.۵ میلیون دستگاه و بخش اعظم آن در بخش لوازم خانگی کوچک است.
از جمله مهمترین کالاهای دیگری که تولید آنها افزایش داشته نیز میتوان به اتوبوس و مینی بوس و ون، کمباین، انواع کاغذ، تراکتور، انواع سواری، پتروشیمی، روغن موتور به ترتیب با ۲۹.۹، ۱۰.۸، ۵.۳، ۵.۱، ۱.۱، ۲.۱ و ۴.۲ درصد افزایش اشاره کرد.
تولید ۱۰ کالا کاهش یافت
از بین ۲۸ کالای منتخب صنعتی تولید ۱۰ کالا کاهش داشته که بیشترین کاهش مربوط به الیاف اکریلیک با ۷۵.۴ درصد، سموم دفع آفات نباتی با ۲.۸ و الکتروموتور با ۱۷.۵ درصد کاهش بوده است. کمترین کاهش تولید نیز مربوط به انواع تلویزیون با ۰.۱ درصد بوده است.
وانت، پودر شوینده و انواع کفش نیز دیگر کالاهایی است که تولیدشان در این مدت کاهش یافته است.
انتهای پیام
نظرات