به گزارش ایسنا، هایده شوریده، مدیر عامل این شرکت فناوری، کاسنی را گیاهی دانست که به دلیل ترکیبات دارویی موجود در آن، منبع درمان بسیاری از بیماریهای گوارشی است، گفت: با ایجاد رقم کاسنی ریشهای برای اولین بار در کشور، زمینه کشت و فرآوری این محصول را فراهم آوردیم و ما با استفاده از فرآوری کاسنی ریشهای، موفق به تولید دو محصول شدیم.
وی محصول اول را "اینولین" عنوان کرد و یادآور شد: کاسنی ریشهای منبع اصلی ترکیبی به نام اینولین است که با افزایش باکتری مفید سیستم گوارش، به بالا رفتن ایمنی بدن منجر میشود و محصول دوم، "قهوه کاسنی" است که برای گوارش، مشکلات کبد چرب و تنظیم گلوکز خون بسیار مفید است.
شوریده با بیان اینکه استفاده از این محصولات، سالها است که در اروپا رونق دارد و همچنان در حال استفاده است، اظهار کرد: ما موفق شدیم که این محصول را به مرز تولید برسانیم.
به گفته وی استخراج اینولین از ریشه کاسنی در بسیاری از واحدهای تولیدی اروپایی با روش سنتی انتشار در آب داغ صورت میگیرد و باتوجه به نیاز به انرژی و زمان بالا برای استخراج به روش سنتی، ما از روش نوین پالس الکتریک جهت استخراج این متابولیت استفاده کردیم.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، وی اضافه کرد: در حال حاضر شربت فروکتوز مورد استفاده در صنایع غذایی، از گیاه ذرت تولید میشود که در این تحقیق امکان تولید شربت فروکتوز از ریشه گیاه کاسنی با انجام واکنش هیدرولیز آنزیمی با استفاده از آنزیم اینولیناز استحصال شده از منبع میکروبی انجام خواهد گرفت.
شوریده خاطر نشان کرد: در حال حاضر سالانه ۱۰۰ تن اینولین با کاربرد خوراکی و دارویی وارد کشور میشود، درحالیکه میزان تولید این محصول در سال نخست، یک تن بوده است که با حمایت های بیشتر در این حوزه، زمینه کاهش واردات این محصول از کشورهای دیگر فراهم خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات