به گزارش ایسنا، دکتر ساره حسینی با اشاره به اینکه خار مریم را با نام ماریتیغال نیز میشناسند، گفت: استفاده از ماریتیغال تاریخچهای بسیار قدیمی دارد. این گیاه قابض، تلخ، معرق، مدر، قیآور، مهیج، اشتها آور و مقوی است و در درمان ناراحتیهای کبدی و کیسه صفرا، یرقان، سیروز کبدی و دفع سموم بدن بکار میرود
دکتر حسینی بیان کرد: شیره حاصل از دانههای ماریتیغال بر روی غشاء سلولهای کبدی اثر میگذارد و از ورود توکسین و دیگر ترکیبات سمی جلوگیری میکند، بنابراین از آسیب به سلولها جلوگیری به عمل میآید.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: تحقیقات صورت گرفتهشده نشان میدهد که ماریتیغال (ترکیب فلاونوئید موجود در دانه) در طب بالینی نیز استفاده میشود و در معالجه سموم سختی که بهوسیله قارچ Amanita تولید میشود، مؤثر است. در خراسان جنوبی از دانه خار مریم برای درمان کبد چرب استفاده میشود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،وی همچنین یادآور شد: مصرف زیاد آن میتواند موجب حالت تهوع گردد.
انتهای پیام
نظرات