• شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400113023065
  • خبرنگار : 30057

منفی شدن تراز تجاری صمغ‌های صنایع غذایی برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته

منفی شدن تراز تجاری صمغ‌های صنایع غذایی برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته

رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از اجرای پروژه مطالعات بازار جهانی صمغ‌ها و شیره‌های نباتی و تدوین نقشه راه آنها در این مؤسسه خبر داد و گفت: در سال ۱۳۹۹ برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته تراز تجاری کشور در زمینه صمغ‌ها و شیره‌های نباتی منفی شد.

به گزارش ایسنا ​​​​​​، دکتر قدیر رجب زاده در بازدید دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم از این مؤسسه، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و دستاوردهای این مرکز پژوهشی گفت: شناسایی چالش‌های ملی در ایمنی و امنیت غذایی و ارائه راهبردهای برون رفت از آنها با پتانسیل‌های موجود و همچنین پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و نوآورانه صنعت غذای کشور از محورهای اصلی فعالیت این مؤسسه تحقیقاتی است.

وی انعقاد قراردادهای پژوهشی و فناورانه با ۲۵۱ شرکت صنعتی داخلی در حوزه غذا و ۱۳ قرارداد پژوهشی با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی خارج از کشور در سه سال اخیر را از فعالیت‌های این مؤسسه نام برد و یادآور شد: ایجاد و استقرار دبیرخانه دائمی شبکه ملی پژوهش و فناوری علوم و صنایع غذایی، همکاری در تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور و تدوین چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای پیشبرد اهداف و رسالت‌های تعیین شده بوده است.

رجب زاده به اجرای پروژه مطالعات بازار جهانی صمغ‌ها و شیره‌های نباتی و تدوین نقشه راه آنها اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۹ برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته تراز تجاری کشور در زمینه صمغ‌ها و شیره‌های نباتی منفی شده است، رویکردهای اصلی در تدوین این نقشه راه، کاهش وابستگی به صمغ‌ها و ایجاد زیرساخت‌های صادرات و توسعه فناوری با هدف افزایش تولید و ارتقای بهره وری بوده است.

رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: در طرح "تقسیم کار ملی زیست فناوری" که توسط ستاد توسعه زیست فناوری تدوین شده تولید بسته بندی آنتی باکتریال بر پایه سویه‌های نوترکیب با قابلیت تولید باکتریوسین به عنوان جایگزین ترکیبات نگهدارنده سنتزی و بهینه سازی تولید فرآورده‌های سین بیوتیک لاکتیکی بر پایه محصولات لبنی بومی- طراحی استارتر لاکتیکی مهندسی شده با قابلیت کاربرد صنعتی بر عهده مؤسسه قرار گرفته است که در حال انجام است.

دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز گفت: شبکه سازی به منظور بهره گیری مناسب از ظرفیت‌ها، تجهیزات و توانمندی‌های موجود در کشور از اولویت‌های معاونت پژوهشی وزارت علوم خواهد بود.

به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، وی دستاوردهای مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی را مثبت ارزیابی و تاکید کرد: با توجه به بسترسازی‌های صورت گرفته و همینطور دستاوردهای علمی و فناورانه ارزشمند در مؤسسه، تجاری سازی دستاوردها باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا درآمد پایداری را برای مؤسسه پژوهشی ایجاد کند.

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: با توجه به اینکه خراسان رضوی قطب صنعت غذای کشور است، این ظرفیت در منطقه شرق کشور وجود دارد که بتانسیل‌های نیروی انسانی مستقر در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با انجام بازاریابی علمی، شاهد مشارکت بیشتر صاحبان صنایع و ارتقاء درآمد اختصاصی مؤسسه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha