• شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400113022652
  • خبرنگار : 50175

شهردار خبر داد:

راه‌اندازی اتاق پیش سرد کشتارگاه بروجرد

راه‌اندازی اتاق پیش سرد کشتارگاه بروجرد

ایسنا/لرستان شهردار بروجرد از راه‌اندازی اتاق پیش سرد کشتارگاه این شهر خبر داد.

یحیی عیدی بیرانوند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اتاق پیش سرد کشتارگاه صنعتی دام برای پیشگیری از بیماری‌های احتمالی مانند تب کریمه کنگو، اهمیت زیادی دارد.

وی تصریح کرد: همچنین، فعالیت باکتری‌ها موجب کهنه شدن بافت ماهیچه‌ای و عوض شدن طعم گوشت می‌شود.

شهردار بروجرد خاطرنشان کرد: سرما موجب تاخیرافتادن این وضعیت می‌شود و فاسدشدن سریع گوشت و آلوده شدن گوشت در مراحل بعد از ذبح دام در کشتارگاه، سرد کردن فوری گوشت را الزامی می‌کند.

عیدی بیرانوند با بیان اینکه بنابراین کشتارگاه دام بایستی دارای اتاق پیش سرد باشد، بیان کرد: اتاق پیش سرد موجب کاهش افت وزن لاشه و همچنین کاهش تغییر رنگ آن بعد از کشتار می‌شود.

شهردار بروجرد با اشاره به تجهیزات اتاق پیش سرد کشتارگاه صنعتی دام، افزود: روش‌های مختلفی برای خنک‌سازی در اتاق پیش سرد استفاده می‌شود که خنک‌سازی هوایی معمول‌ترین آن است.

وی ادامه داد: این سیستم خنک کاری هوایی بایستی دارای دمای هوای پایین، سرعت هوای زیاد، رطوبت نسبی بالا و ظرفیت تبرید زیاد باشد.

شهردار بروجرد عنوان کرد: تجهیزات مورد استفاده در این اتاق شامل سیستم سردخانه مانند کمپرسور، کندانسور، اپراتور و همچنین ریل و قلاب برای نگهداری لاشه است.

عیدی بیرانوند اظهار کرد: با تکنولوژی امروزی، زمان رسیدن به این دما بین ۱۶ تا ۲۴ ساعت در لاشه‌های کوچک و تا ۴۸ ساعت در لاشه بزرگ است.

وی با اشاره به شرایط نگهداری لاشه در سردخانه کشتارگاه دام، تصریح کرد: دمای هوا باید نزدیک صفر درجه سانتیگراد بوده و از منفی یک درجه کمتر نشود زیرا باعث یخ‌زدگی گوشت می‌شود. سرعت هوا در فضای خالی اتاق پیش سرد بین ۰.۷۵ تا ۱.۵ متر بر ثانیه است.

این مسئول خاطرنشان کرد: سرعت هوا بین لاشه‌ها بیشتر خواهد بود. سرعت بیشتر هوا، زمان سردسازی را کاهش می‌دهد ولی در عوض می‌تواند مصرف انرژی را افزایش داده و میزان کاهش وزن لاشه را بیشتر کند.

شهردار بروجرد اضافه کرد: مرحله اصلی سرد کردن با رسیدن دمای گرم‌ترین نقطه لاشه به ۷ درجه سانتی‌گراد کامل می‌شود.

عیدی بیرانوند بیان کرد: چیدمان لاشه‌ها در سالن زیر نظر کارشناس دامپزشکی صورت می‌پذیرد، همچنین میزان رطوبت درون سالن می‌بایست بین ۶۰ تا ۸۰ درصد بوده باشد که سالن پیش سرد کشتارگاه شهرداری مجهز به سیستم مه پاش جهت ایجاد رطوبت لازم است.

وی ادامه داد: پروژه پیش سرد کشتارگاه شهرداری بروجرد ۱۳۹۹ ساخت آن آغاز و برای ساخت و تجهیز سالن ۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

شهردار بروجرد اظهار کرد: تجهیزات آن شامل؛ کمپرسور، کندانسور، اپراتور و همچنین ریل و قلاب برای نگهداری لاشه است.

عیدی بیرانوند تصریح کرد: مساحت سالن؛ ۲۰۰ مترمربع، دارای ظرفیت ۳۰۰ لاشه سبک و ۱۰۰ لاشه سنگین به‌صورت روزانه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha