• چهارشنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1400112721238
  • خبرنگار : 71541

ممنوعیت واردات مودم خارجی با هدف حمایت از توان تولید داخل

ممنوعیت واردات مودم خارجی با هدف حمایت از توان تولید داخل

در راستای حمایت از توان تولید داخل و بومی‌سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات، اکنون مودم نسل چهارم در مدل‌های TD، FD و Dual بومی‌سازی و واردات خارجی آن کاملا متوقف شده‌ و نمونه اولیه مودم‌های نسل پنجم 5G هم تولید شده‌ و قراردادها برای تولید انبوه آنها منعقد شده‌است.

به گزارش ایسنا، حسن بلوردی، معاون فنی شرکت ایرانسل، در جلسه کمیته حمایت از توان تولید داخل و بومی‌سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات در شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات، در خصوص اقدامات عملیاتی در حمایت از بومی‌سازی تجهیزات و سهم خرید تجهیزات تولید داخل به نسبت کل تجهیزات طی سال‌های ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۰، اظهار کرد: در حال حاضر یکی از پر کاربردترین تجهیزات کاربران، مودم‌های ارتباطی است که اکنون مودم نسل چهارم در مدل‌های TD، FD و Dual بومی‌سازی و واردات خارجی آن کاملا متوقف شده‌است.

وی ادامه داد: همچنین تاکنون ۳۶۰ هزار مودم به تولیدکنندگان داخلی سفارش داده‌شده‌است که تاکنون ۲۷۰ هزار تای آن تحویل شده‌ و بقیه آن در جریان تولید است. درمورد مودم‌های نسل پنجم 5G هم نمونه اولیه تولید شده‌ و قراردادها برای تولید انبوه این مودم‌ها منعقد شده‌است. همچنین برای بومی‌سازی و تولید داخل سیم‌کارت هم اقداماتی انجام شده‌، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌است.

قرارداد با سه کارخانه برای تولید گوشی همراه بومی

معاون فنی ایرانسل همچنین تاکید کرد: برای تولید گوشی همراه داخلی هم با تعدادی از شرکت‌های داخلی هماهنگی شده است. سالانه ۱۴ تا ۱۵ میلیون گوشی تلفن همراه مورد نیاز است که برای تامین بخشی از آن توسط تولیدکنندگان ایرانی اقداماتی انجام شده‌است. البته تولید گوشی‌های هوشمند بدون سیستم عامل معنا ندارد و ایرانسل پیگیر تولید و طراحی سیستم عامل داخلی برای گوشی‌های تولید داخل هم هست.

بلوردی همچنین در خصوص تولید داخلی تجهیزات شبکه توضیح داد و تاکید کرد: برای تولید آنتن‌های شبکه در حال حاضر با سه شرکت داخلی قرارداد داریم و همه نیازهای حوزه آنتن در داخل تولید می‌شود. همچنین در حال حاضر برای تولید لینک‌های مایکروویو در باندهای ۲۶،۲۳ و ۱۸ گیگاهرتز کارهایی انجام شده‌است و این شرکت در حوزه سرورها و ذخیره‌سازهای شبکه با دو شرکت داخلی آغاز به کار کرده‌است و نمونه‌های اولیه محصولات برای این حوزه هم ساخته‌شده‌است. محصولات امنیتی، رمزکننده شبکه از جمله در سمت سرور و کلاینت از دیگر مواردی است که این شرکت، تولیدکننده داخلی را برای تامین نیازهایش انتخاب کرده‌است و برای سایر تجهیزات جانبی مانند فیبر، میکروداکت، کابل، رک، پاور و تجهیزات مشابه این شرکت از تولیدات داخلی استفاده می‌کند.

چالش‌های پیش روی آزمایشگاه‌های تایید نمونه کشور

فدراسیون فاوا اعلام کرد موضوع دیگر مورد بحث در این نشست، موضوع اصلاح عناوین HS Codeهایی (سامانه هماهنگ‌شده شماره‌گذاری کالا) که در گمرکات و تعرفه‌های گمرکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حضار معتقد بودند که این کدها سال‌هاست تغییر نکرده‌اند و باید با توجه به تغییرات جدید و مشخصات جدید محصولات مدرن از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مورد بازنگری قرار گیرند.

همچنین بحث کنترل و نظارت و توسعه آزمایشگاه‌های فنی به ویژه در رابطه با تست و استاندارد بود که کشور در این حوزه بسیار کمبود دارد و آزمایشگاه‌ها باید توسعه پیدا کنند یا آزمایشگاه‌های جدیدی تاسیس شود تا تست‌های مورد نیاز برای محصولات الکترونیکی به‌خصوص محصولات مخابراتی انجام شود. این محصولات باید در آزمایشگاه‌های داخلی انجام شود که امکانات زیادی ندارند. امکان انجام برخی از آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های فعلی وجود دارد و چون تجهیزاتشان کامل نیست برخی از آزمایش‌ها را نمی‌توانند انجام دهند.

در بین حدودا شش آزمایشگاه مهم موجود که مربوط به دانشگاه‌ها و بخش خصوصی هستند، بزرگ‌ترین و کامل‌ترین آزمایشگاه موجود در حوزه الکترونیک و مخابرات که طرف قرارداد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، آزمایشگاه مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک است که هر چهار دسته آزمایش‌های مختلف مورد نیاز را انجام می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha