• دوشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۶:۱۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400112520022
  • خبرنگار : 30165

رتبه اول ایران در مرجعیت علمی و تحقیقات حوزه کووید ۱۹ در منطقه

رتبه اول ایران در مرجعیت علمی و تحقیقات حوزه کووید ۱۹ در منطقه

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به رتبه تولید دانش و مرجعیت علمی ایران، گفت: ما در زمینه مرجعیت علمی و تولید دانش در دنیا رتبه ۱۶ را داریم، ولی در منطقه به رتبه اول رسیده‌ایم. ۱۰ سال پیش، ترکیه مقام اول را داشت؛ ولی هم اکنون ما از نظر مرجعیت علمی رتبه اول را داریم.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی‌ امروز در مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که در محل سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: مرجعیت علمی و تولید دانش در ایران یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است.

وی با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۲۱ از نظر کمی و کیفی رشد چشمگیری در تولید دانش داشت، گفت: ایران در حال حاضر از نظر کمی رتبه ۱۶ جهانی را دارد و امیدواریم به زودی به رتبه ۱۵ جهان برسد. این در حالی است که در سال ۲۰۱۰ رتبه ۲۱ جهان بودیم. 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: از نظر کیفی که دغدغه مقام معظم رهبری است نیز رشد قابل توجهی داشته‌ایم. در حال حاضر دارای جایگاه ۱۵ جهانی هستیم که در سال ۲۰۱۰ در  رتبه ۲۹ قرار داشتیم. 

پناهی با اشاره به رتبه ایران در تحقیقات حوزه کووید-۱۹، عنوان کرد: هم اکنون ایران در این تحقیقات رتبه ۱۲ جهانی و رتبه اول منطقه را دارد و ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی و پایان‌نامه در حوزه کووید-۱۹ توسط دانشمندان ایرانی تولید شده است.  

وی بیان کرد: در توسعه فناوری سلامت شاخص جهانی نوآوری با ۷ رتبه ارتقا نسبت به گذشته در حال حاضر رتبه ۶۰ را در بین ۱۳۲ کشور جهان داریم. 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات پزشکی گفت: هزار و ۶۷۰ شرکت دانش بنیان علوم پزشکی در کشور فعالیت دارند و ۹۵ مرکز رشد فناوری، ۳۴۳ محصول فناورانه و ۳۳۵ ثبت اختراع پزشکی داریم. 
    
وی با اشاره به تولید و عرضه ۶ نوع واکسن ایرانی، اظهار کرد: در اجلاس معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در مشهد برگزار شد، هشت محور تحول در حوزه پژوهش در معاونت تحقیقات و فناوری تعیین شدند. 

پناهی در پایان این هشت محور را دیده‌بانی نظام سلامت، رویکرد پاسخگویی پژوهش‌ها، عدالت در توزیع منابع تحقیقات، تربیت نیروی انسانی توانمند و پاسخگو، توسعه مرزهای دانش با ایجاد رشته‌های میان رشته‌ای، شبکه سازی حوزه تحقیقات، نهادینه سازی اخلاق در پژوهش، تحقیقات و چاپ مقالات، خلق ثروت دانش بنیان به وسیله پژوهش، عنوان کرد و گفت: ما تاکید داریم اخلاق در پژوهش هم در تحقیق هم در چاپ مقالات نهادینه‌سازی شود و پژوهش حتما محل خلق ثروت برای دانشگاه و کشور باشد.

به گزارش ایسنا، بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی روز دوشنبه ۲۵ بهمن ماه جاری با حضور دکتر محمد مخبر معاون اول رییس‌جمهور، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت و دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در محل سالن همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد و از محققان جوان و فعالان فناوری و تولید دانش در این جشنواره تقدیر به عمل آمد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha