به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، برگزار کنندگان یک نمایشگاه جدید در موزه علوم لندن امیدوارند بتوان رازهای پشت نقاشیها، جوکها و پیامهای رمزی که روی تخته سیاه این فیزیکدان افسانهای قرار دارد و برای بیش از ۳۵ سال دست نخورده باقی مانده است را کشف کنند.
به گزارش گاردین، این تخته سیاه مربوط به سال ۱۹۸۰ است زمانی که هاوکینگ در کنفرانسی در مورد ابَرفضا و ابَر گرانش در دانشگاه "کمبریج" به سایر فیزیکدانان پیوست.
همکاران هاوکینگ در تلاش برای ارائه نظریه "تئوری همهچیز" کیهانشناختی که مجموعهای از معادلات است که قوانین نسبیت عام و مکانیک کوانتوم را با هم ترکیب میکنند از تخته سیاه استفاده کردند و آن را با ترکیبی از معادلات نیمه تمام، جناسهای گیج کننده و نقاشیهای غیرقابل درک پر کردند.
این تخته سیاه پس از گذشت ۴۰ سال همچنان حفظ شده است و به تازگی برای اولین بار به عنوان قطعه مرکزی نمایشگاه جدید در دفتر هاوکینگ که در روز دهم فوریه در موزه علوم لندن افتتاح شده است، در معرض دید عموم قرار گرفت.
این موزه میزبان فیزیکدانان و دوستان هاوکینگ از سراسر جهان خواهد بود به این امید که کسی بتواند نوشتههای روی تخته سیاه را رمزگشایی کند.
این تخته سیاه به همراه دهها اثر هنری هاوکینگ به نمایش گذاشته شده است. سایر مواردی که در معرض دید عموم قرار گرفتهاند نسخهای از مدرک دکترای این فیزیکدان در سال ۱۹۶۶، پایان نامه او با موضوع انبساط جهان، ویلچر او و یک ژاکت شخصیسازی شده است که توسط سازندگان سیمپسونها برای قدردانی از حضورش در این نمایش به او اهدا شده است. این نمایشگاه تا ۱۲ ژوئن در موزه علوم لندن ادامه خواهد داشت و پس از آن در چند موزه دیگر بریتانیا برپا میشود.
استیون هاوکینگ در روز هشتم ژانویه سال ۱۹۴۲ در انگلستان متولد شد. او که در سال ۱۹۶۳ در دانشگاه کمبریج مشغول تحصیل در رشته کیهانشناسی بود مبتلا به بیماری لو گریگ یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) تشخیص داده شد. انتظار میرفت پس از بیماری او تنها ۲۱ سال دیگر عمر کند اما او بیش از پنج دهه به کار و زندگی پرداخت و در نهایت در سن ۷۶ سالگی در سال ۲۰۱۸ درگذشت.
انتهای پیام
نظرات