رضا ثقتی در جمع خبرنگاران، از برگزاری جشنواره قرآن و عترت گیلان با همکاری موسسه قرآن و عترت تسنیم رشت خبر داد و اظهار کرد: طرح پیشنهادی برگزاری هفته قرآن و عترت از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان به وزارت ارشاد اعلام و با استقبال مواجه شد لذا کلیه استان ها با الگوگیری از گیلان اقدام به برگزاری هفته قرآن و عترت خواهند کرد.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی استعدادهای بالقوه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه جهت ترویج باورهای قرآنی و تبلیغ آموزه های قرآن و عترت و تبدیل آن به استعدادهای بالفعل، افزود: تولید آثار فاخر و ماندگار قرآنی و ارائه مفاهیم و معارف قرآن و اهل بیت(ع) در قالب هنر از مهمترین اهداف جشنواره قرآن و عترت استان گیلان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، با بیان اینکه می خواهیم هنر را به زیور قرآن آراسته کنیم و ابزار هنر را در خدمت نشر و گسترش فرهنگ و معارف و تعالیم قرآنی قرار دهیم، گفت: هنر ابزاری ژرف، مانا و اثرگذار است و پتانسیل بالایی جهت انتقال مفاهیم و ارزش های والا همچون قرآن و فرهنگ اهل بیت(ع) دارد.
ثقتی، جشنواره قرآن و عترت را فرصتی برای بازآفرینی هنری و ادبی مفاهیم قرآنی و احادیث و روایات و سیره اهل بیت، تبیین هنری سبک زندگی قرآنی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و اضافه کرد: این جشنواره در چهار محور «خانواده و سبک زندگی ایرانی - اسلامی»، «عفاف و حجاب»، «مکتب حاج قاسم سلیمانی» و «نماز و نیایش» برگزار می شود.
وی از انتشار فراخوان جشنواره قرآن و عترت گیلان خبر داد و عنوان کرد: علاقمندان می توانند آثار خود را تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به دبیرخانه جشنواره واقع در تالار مرکزی رشت ارسال کنند.
این مسئول فرهنگی، زمان برگزاری جشنواره را ۱۹ لغایت ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ دانست و بیان کرد: جشنواره قرآن و عترت گیلان در هشت بخش و دو محور ویژه برگزار می شود که شامل مسابقات قرآن و عترت و همایش و یادواره هاست.
وی با اشاره به برگزاری جام حافظان و قاریان گیلانی قرآن در راستای جشنواره قرآن و عترت، ادامه داد: این مسابقات با حضور کودکان و نوجوانان برگزار می شود؛ همچنین مسابقه کتابخوانی شهید حاج قاسم سلیمانی را با محوریت کتاب «از چیزی نمی ترسیدم» برگزار خواهیم کرد.
ثقتی، از برگزاری همایش تجلیل از نخبگان، چهره ها، اساتید و خادمان قرآنی استان خبر داد و تاکید کرد: برگزاری یادواره شهدای قرآنی، محافل قرآن و عترت و نمایشگاه قرآنی از بخش های جنبی این جشنواره است.
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، با بیان اینکه مطبوعات و خبرگزاری ها و پایگاه های خبری می توانند آثارشان را در رشته های خبر، تیتر، گزارش، مصاحبه، سرمقاله و یادداشت ارسال کنند، افزود: آثار رادیویی و تلویزیونی نیز باید در رشته های گزارش خبری، مستند، موشن گرافی و پادکست ارسال شوند. شعر کلاسیک، شعر نو، شعر گیلکی، داستان کوتاه، فیلم کوتاه داستانی و مستند، فیلم نامه و نمایش نامه نیز از دیگر رشته ها هستند.
وی با اشاره به رشته های بخش هنرهای تجسمی، گفت: نقاشی، نگارگری، تذهیب، تصویرسازی، پوستر، خوش نویسی و عکس از جمله رشته های تجسمی هستند. هنرمندان در بخش صنایع دستی(فلزی و چوبی) نیز می توانند آثار خود را به جشنواره ارسال کنند.
ثقتی، کتاب، پایان نامه و مقاله را از دیگر بخش ها دانست و افزود: در بخش سوگواره نیز پذیرای موسیقی مذهبی - آیینی، نغمات، سرودهای آیینی، لالایی های مادران و سرود نوجوانان مساجد و تشکل های قرآنی هستیم.
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان با تاکید بر لزوم برگزاری برگزاری هفته قرآن و عترت در سطح بالا، اضافه کرد: ماحصل چنین رویدادهایی تقویت انس و الفت هنر با آموزه های قرآنی است؛ آثار بسیاری از هنرمندان به واسطه عجین شدن با قرآن مانا شده، زیرا تقدس قرآن به هنر مانایی و ماندگاری می بخشد.
وی با اشاره به همکاری دستگاه ها و سازمان های فرهنگی در جشنواره قرآن و عترت گیلان، بیان کرد: امیدواریم هفته قرآن و عترت گیلان با صبغه مردمی برگزار و آثار فاخر تولید شود.
ثقتی، تمرکززدایی از فعالیت های فرهنگی و هنری را در راستای عدالت فرهنگی دولت سیزدهم دانست و تاکید کرد: پنج شهرستان میزبان ویژه برنامه های هفته قرآن و عترت گیلان خواهد بود؛ البته شرکت کنندگان از سراسر استان می توانند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
انتهای پیام
نظرات