پرویز اوسطی در گفتوگو با ایسنا درباره گرانی مجدد برنج ایرانی گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای سال آینده باید یک برنامهریزی منسجم و دقیق داشته باشد. امسال جابهجایی دولت اتفاق افتاد و کشور درگیر انتخابات بود و از آنجا که مدیریت واحدی در حوزه برنج وجود نداشت، شرایط خاصی پیش آمد.
کاهش ۲۰ درصدی تولید برنج ایرانی بهخاطر خشکسالی
نماینده مردم قروه و دهگلان از کاهش ۲۰ درصدی تولید برنج در کشور خبر داد و علت آن را خشکسالی و بحران زیست محیطی عنوان کرد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به کیفیت خوب برنج ایرانی اظهار کرد: ذائقه مردم ایران برنج ایرانی را میپسندد. مصرف برنج ایرانی هر ساله بیشتر شده است. کسانی که توان خرید بالا دارند، حتما برنج ایرانی را انتخاب میکنند.
ضرورت افزایش ذخیره برنج ایرانی توسط وزارت جهاد کشاورزی
اوسطی با اشاره به قانون منع واردات برنج از تیر ماه تا آبان ماه هر سال، گفت: ما هرساله با ضرر و زیان شالیکاران مواجه بودیم اما اکنون شرایط بهگونهای است که کالا به قیمت مناسبی از کشاورز خریده میشود. گرانی برنج ایرانی بیشتر بهخاطر دلالی و سودجویی است. به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد میکنم که ذخیره برنج ایرانی در انبار را افزایش دهد تا در مواقع بحران بازار را تنظیم کند.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس با بیان این ادعا که وزارت جهاد ذخیره برنج ایرانی ندارد، گفت: کاهش تولید و افزایش مصرف مردم و از طرف دیگر احتکار برنج، دلالی و سودجویی باعث افزایش قیمت برنج شد. وزارت جهاد باید علاوه بر افزایش ذخیره برنج ایرانی، در راستای خودکفایی برنج بکوشد. ظاهرا معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برنامههای خوبی برای خودکفایی کشور در زمینه برنج نیاز دارد. این مهم نیازمند اعتبارات سنگینی است که امیدوارم با آن موافقت شود.
اوسطی درباره عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در زمینه برنج گفت: این وزارت خانه برای خرید تضمینی برنج ساز و کار قانونی دارد و قیمتها را در آن سازوکار تعیین میکند. اینکه قیمت در بازار سر به فلک کشیده است ناشی از دلالی و سودجویی است که به بازار برنج هم محدود نمیشود. تقریبا در هر حوزهای اتفاق میافتد. دولت باید وقتی به بازار ورود کند که تعادل به هم خورده است. امسال دولت ابزار لازم برای تنظیم بازار را نداشت.
انتهای پیام
نظرات