به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در سخنانی پس از دیدار با سامح شکری، همتای مصری خود در قاهره در پاسخ به درخواست مطرح شده توسط شکری برای فروش سلاح توسط برلین به مصر اظهار کرد: هیچ استثنایی در سیاست محدودیت صادرات تسلیحات آلمان وجود نخواهد داشت، مگر در موارد موجه.
بربوک از ''سیاست انقباضی'' آلمان در زمینه صادرات خبر داد و تاکید کرد که تنها در موارد معدود و پس از بررسیهای دقیق باید استثناهایی در این خظ مشی آلمان درنظر گرفت.
وزیر خارجه آلمان همچنین در این باره به همتای مصری خود گفت که وضعیت حقوق بشر نقش مهمی در این زمینه ایفا خواهد کرد.
بربوک افزودک ما به صراحت درباره جامعه مدنی و وضعیت حقوق بشر صحبت کردیم.
به گفته بربوک، این رویکرد برلین، شامل کشورهایی نیز خواهد شد که از قبل جزو خریداران تسلیحات از آلمان بودهاند.
مصر در سه سال گذشته، اصلیترین خریدار تسلیحات آلمانی بوده است.
دولت ائتلافی دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات، در آخرین روزهای صدارت آنگلا مرکل، معامله تسلیحاتی کلانی به حجم ۴ میلیارد و ۹۱۰ میلیون یورو را تصویب کرد که در آن، آلمان متعهد شد سه کشتی جنگی و ۱۶ سامانه پدافند هوایی به مصر تحویل دهد.
سامح شکری نیز در این باره گفت که قاهره خواستار خرید سلاح از آلمان برای حفاظت از امنیت ملی و مرزهای خود شده است.
وی تاکید کرد: ایفای نقش مصر و سهیم بودن آن در تامین امنیت و برقراری ثبات در منطقه تاثیر مستقیمی بر امنیت اروپا خواهد داشت.
شکری نیز اعلام کرد که با همتای آلمانی خود درباره پرونده حقوق بشر در دو کشور رایزنی کرده است.
وی همچنین بر عدم مداخله در امور داخلی کشورش از سوی هر کشور دیگری تاکید کرد.
وزیر امور خارجه آلمان با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر نیز دیدار و بر اهمیت مسائل حقوق بشری در روابط دو کشور تاکید کرد.
نالنا بربوک گفت که ''صادقانه'' و ''آزادانه'' درباره وضعیت حقوق بشر در مصر با مقامهای این کشور صحبت کرده است.
او در مصر اعلام کرد که امنیت و ثبات در بلندمدت، تنها در صورتی برقرار خواهد شد که همه این فرصت را داشته باشند تا در سیاست و جامعه، نقش صلحآمیزی ایفا کنند.
که این کشور روابط خود با سایر کشورها را مشروط نمیکند و ''اساس بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی است''.
سامح شکری افزود که کشورش با هدف تامین امنیت ملی و حفاظت از مرزهای خود، از آلمان تسلیحات میخرد و تلاش مصر برای ثبات و امنیت در مصر، تاثیر مستقیمی بر امنیت در اروپا دارد.
آنالنا بربوک در جریان این سفر همچنین با شماری از حامیان محیط زیست و فعالان جامعه مدنی مصر نیز دیدار کرد.
نقض حقوق بشر در مصر مورد انتقاد بسیاری از نهادهای بینالمللی است و شماری از مقامهای مسئول و مدافعان حقوق بشر بارها خواستار تجدیدنظر دولت آلمان در معامله تسلیحاتی با مصر شدهاند.
از جمله آنها امید نوریپور، رهبر جدید حزب سبزها در آلمان است که میگوید، با توجه به سیاست مشکلآفرین عربستان و مصر، صادرات تسلیحات از سوی آلمان به این کشورها باید متوقف شود.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر از زمان برکناری محمد مرسی و به دست گرفتن قدرت، رویه سرسختانهای را علیه مخالفان و منتقدان دولت در پیش گرفته است. به گزارش برخی از نهادهای حقوق بشری، هزاران نفر در مصر به اتهام وابستگی به اخوانالمسلمین در زندانها به سر میبرند.
رئیس جمهوری مصر بارها ادعا کرده که در مصر زندانی سیاسی وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات