به گزارش ایسنا، حسن قشقاوی در گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری دولتی "افه" اسپانیا به مناسبت فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با بیان مطلب فوق تصریح کرد: مشکل اصلی کار، به اختلافات در سطح حاکمیت آمریکا برمیگردد و نه حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، چون علیرغم وجود کنوانسیون ۱۹۶۹ حقوق معاهدات که در توافقهای بینالمللی حاکمیت ملی طرفین را به صورت یکپارچه و منسجم می بیند، ولی جهانیان پس از توافق برجام یعنی از سال ۲۰۱۵ تاکنون شاهد بوده و هستند که برخورد آمریکاییها با این توافق بینالمللی به صورت حاکمیتی و یکپارچه نبوده، بلکه عمدتا به صورت "حزبی" بین دموکراتها و جمهوریخواهان و همچنین" قوهای" بین قوای مجریه و مقننه (دولت و کنگره) بوده است. بر این اساس، حتی در یک حزب واحد مثل حزب حاکم دموکرات هم مثلا سناتوری چون باب منندز درست مقابل هم حزبی خودش کریس مورفی قرار دارد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: چنین پدیده عجیبی در هیچ دموکراسی دیگری در جهان از جمله ایران در اخذ تصمیم و ارایه تضمین برای اجرای یک توافق بینالمللی وجود ندارد.
قشقاوی در پاسخ به سوال دیگری راجع به اتمام مهلت و ادعای کاهش زمان رسیدن ایران به تولید مواد لازم برای ساختن بمب هستهای، گفت: در مدت سیزده ماه اخیر یعنی از ژانویه سال گذشته میلادی تا فوریه امسال، طرف آمریکایی بیش از ۲۷ بار ادعا کرده ایران فقط چند هفته بیشتر تا به اصطلاح غروب آفتاب فاصله ندارد!.
قشقاوی افزود: این درحالیست که ایران بارها اعلام نموده تولید و یا کاربرد سلاح هستهای در دکترین نظامی ایران، هیچ جایگاهی ندارد.
سفیر ایران اظهار کرد: بیان مکرر بنبست چند هفتهای در حقیقت برای فرا رسیدن بنبست زمانی برای رقابتهای انتخاباتی میان دورهای کنگره امریکا هست و نه رسیدن ایران به بمب هستهای.
قشقاوی در این گفتگوی اختصاصی همچنین به سوالات خبرنگار حوزه بینالملل این خبرگزاری پیرامون عملکرد مقایسهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا و تحولات جاری در اوکراین نیز پاسخ داد.
انتهای پیام
نظرات