به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ژنرال «اریک کوریلا» که نامزد ریاست بر سنتکام است، سهشنبه در کمیته سرویسهای مسلح سنا همچنین گفت که چین در حال توسعه قدرت و سرمایهگذاری خود در منطقه فرماندهی مرکزی است، از جمله در کشورهایی که آمریکا به آنها برای گردآوری اطلاعاتی برای مقابله با افراطگرایان در افغانستان نیاز دارد.
این ژنرال آمریکایی همچنین در صحبتهایش مدعی شد که ایران "همچنان تهدید کلیدی برای آمریکا و متحدانش در این منطقه به شمار میآید."
ژنرال کوریلا در جلسه مرتبط با گرفتن تاییدیه برای ریاست سنتکام گفت: ایالات متحده با دوره جدیدی از رقابت استراتژیک با چین و روسیه روبروست که محدود به یک منطقه جغرافیایی نیست و در سراسر این حوزه مسوولیت (فرماندهی مرکزی) گسترده شده است. در شرایطی که ایالات متحده به درستی رقابت با چین را در اولویت قرار داده است، ما باید همچنان با خاورمیانه و مرکز و جنوب آسیا تعامل داشته باشیم.
این ژنرال آمریکایی که کارکشته جنگهای عراق و افغانستان است، احتمالا برای ریاست سنتکام تایید شود. چنانچه این امر محقق شود، کوریلا در شرایطی کار را به دست میگیرد که پنتاگون همچنان برای تغییر تمرکز به سمت هند – اقیانوسیه و مقابله با ظهور چین و تقویت امور دفاعی علیه روسیه در اروپا تلاش میکند.
او احتمالا جانشین ژنرال فرانک مککنزی شود که سه سال است رهبری سنتکام را بر عهده دارد. مککنزی در دوران حضورش با خروج پر همهمه آمریکا از افغانستان، مقابله با داعش در عراق و سوریه و تهدید گروههای نیابتی علیه عربستان و امارات و حملات آنها به کشتیها مواجه بود.
ژنرال کوریلا که در حال حاضر فرمانده لشکر هجدهم هوابرد است، در این کمیته گفت که بعد از این جلسه در راستای برنامه آمریکا برای مطمئن ساختن متحدان نگران از تحرکات نظامی روسیه در امتداد مرز با اوکراین، به آلمان اعزام میشود.
او درباره پیامدهای حمله احتمالی روسیه به اوکراین در خاورمیانه، به سناتورهای آمریکایی گفت که به اعتقاد او تنش میتواند به سمت سوریه کشیده شود که روسیه در حال حاضر یک پایگاه نظامی و نیروی مستقر در آنجا دارد.
کوریلا که سابقا سمت معاونت در فرماندهی مرکزی را داشت، گفت: اگر روسیه به اوکراین حمله کند، آنها هیچ تردیدی به خودشان راه نمیدهند که به عنوان نیروی مخرب در سوریه هم رفتار کنند. به اعتقاد آمریکا، روسیه نمیخواهد با ایالات متحده وارد جنگ شود.
در مورد چین هم، ژنرال کوریلا گفت که ۱۸ کشور از ۲۱ کشور منطقه فرماندهی مرکزی توافقهای استراتژیک با پکن که گسترش خودش را در خاورمیانه افزایش داده است، به امضا رساندهاند. او گفت آمریکا باید بتواند در آنجا با چین مقابله کند.
سناتورهای آمریکایی همچنین این نظامی را درباره تلاش برای نظارت بر افراطگرایان القاعده و داعش در افغانستان، آن هم در شرایط کنونی که نیروهای آمریکایی دیگر در این کشور حضور ندارند، تحت فشار گذاشتند. او گفت که همکاری با کشورهای اطراف برای ایجاد قابلیتهایی ادامه دارد.
در مواجه با پرسشی درباره کار با طالبان، کوریلا گفت که آمریکا باید یک رویکرد عملگرا در پیش بگیرد. او گفت طالبان هم گروه داعش را به چشم دشمن مینگرد، "پس این میتواند یک حوزه بالقوه مورد توافق باشد." او همچنین گفت که آمریکا باید راههایی برای مدیریت بحران انسانی در افغانستان بیابد و این ممکن است شامل کمک طالبان برای توزیع مواد غذایی باشد.
انتهای پیام
نظرات